REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Audieri în Comisia 'Sparanghelul': Marcel Vela, chemat să dea explicații

Audieri în Comisia 'Sparanghelul': Marcel Vela, chemat să dea explicații

Replica API 25 august 2020 | 00:00 869

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, este aşteptat marţi, la audieri, în Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel, scrie stiripesurse.ro

Săptămâna trecută, reprezentanţii Comisiei de anchetă i-au adresat invitaţia ministrului Vela de a fi prezent la audieri pe 25 august.

"Secretariatul Comisiei a trimis azi (marţi - n.r.) domnului ministru de Interne, Ion-Marcel Vela, invitaţia la audieri pentru marţi, 25 august, ora 13,00", anunţau reprezentanţii forului.

Preşedintele Comisiei, senatorul PSD Radu Oprea, declara recent că au fost finalizate investigaţiile referitoare la ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul din Cluj-Napoca pe 9 aprilie, iar acum atenţia va fi îndreptată către Ambasada României din Germania şi, ulterior, spre miniştrii Transporturilor, de Interne şi de Externe

"Am finalizat investigaţiile privind ceea ce s-a întâmplat în Aeroportul de la Cluj, în acea zi. De acum, trebuie să mergem către Ambasada României din Germania, despre felul în care a existat corespondenţă între Guvernele Germaniei şi României, despre felul în care a apărut articolul 10 în Ordonanţa Militară nr. 7, acel articol care se referă la zborurile charter. Imediat ajungem şi la miniştri, pentru că deja sunt elemente care ne arată că avem pentru ce să îl audiem pe ministrul Transporturilor, pe domnul Bode, avem, de asemenea, elemente care ne arată că trebuie să îl chemăm la Comisie şi pe ministrul Afacerilor Interne, domnul Vela, acum aşteptăm să primim răspunsul de la Ambasada Germaniei şi, în funcţie de ceea ce vom primi, vom constata dacă avem elemente pentru a-l audia şi pe domnul ministru al Afacerilor Externe", explica social-democratul.

Parlamentul a aprobat constituirea acestei comisii la solicitarea liderilor PSD, Pro România şi ALDE.

Comisia are rolul de a verifica legalitatea deplasării celor aproximativ 2.000 de cetăţeni români, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, din localităţile lor de origine, unele aflate în carantină cu strictă supraveghere militară, la Aeroportul Internaţional ''Avram Iancu'' din Cluj-Napoca, în condiţiile în care Ordonanţa Militară nr. 2 indica foarte clar excepţiile de la interdicţia deplasării persoanelor fizice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
MUIE MALARIA GALBENA SI TUTUROR VOTANTILOR SI SIMPATIZANTILOR SAI
1
1
Nu sunt pesedist dar mananci kkt cu pofta daca spui ca psd a organizat sparanghelistii. Era stare de urgenta si nu misca nimeni prin localitati fara controlul politiei in guvernarea PNL. Sparanghelistii au iesit din sate, au trecut prin orase cu autocare ca sa ajunga la Cluj si politia lui Vela s-a intors cu curu la sosea ca sa nu-i vada!
2
1
Daca tot s-a facut o comisie ,,Sparanghelul",sa se constituie si una ,,Emi Pian" !Si acolo erau cateva sute de persoane fara masca iar politia facea figuratie,nu a luat nici o masura !Sefii Politiei se rugau de tigani sa-si ingroape mortul mai repede,se faceau de cacao in fata tarii!
2
0
In orice alt loc sa-si bage degetele si tot nu e bun de ministru.
0
1
dar inghit multiple puli !!! Din cauza voastra erau oamenii pe aeroport in Cluj manca-mi-ati cacatul de infractori !!! Muie cu mult cacat !!! Inclusiv postacilor !!!
1
1
al las penelist care fuge de investigatia din Parlament!A invata lectia de la covidorban ,afumatul catu !
1
1
Mare vitel figurantul asta care punea militienii sa duca lumanari in noaptra de Pasti si ne punea imnul La difuzor
2
1
Vela cu destele in nas e putin mai prost ca Berbeceanu.
2
1
Chemati-l pe tantalaul sas ca el a dat ordinul.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367