REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Audieri miniştri - Anisie: Am luat măsuri pentru elevi şi pentru debirocratizarea sistemului de educaţie

Audieri miniştri - Anisie: Am luat măsuri pentru elevi şi pentru debirocratizarea sistemului de educaţie

Replica API 18 februarie 2020 | 00:00 252

Monica Anisie

Ministrul interimar al Educaţiei, Monica Anisie, propusă pentru un nou mandat la minister, a declarat marţi, la audierile din comisiile parlamentare, că a luat măsuri atât pentru elevi, cât şi pentru debirocratizarea sistemului de educaţie.

"Imediat ce am ajuns la conducerea MEC am realizat ceea ce am promis la audierile din comisii, şi anume am aprobat prin ordin de ministru manualele restante din guvernarea anterioară pentru a asigura livrarea acestora într-un timp cât mai scurt către elevii de clasa a VII-a. Totodată, trebuie să precizez că imediat am demarat procedura de realizare a manualelor pentru elevii care vor fi în clasa a VIII-a, începând cu anul şcolar 2020 - 2021, astfel încât să nu mai existe sincope la 1 septembrie", a spus Anisie, la audierile din Comisiile reunite pentru învăţământ.

Ea a adăugat că, imediat după preluarea mandatului, acum trei luni, şi-a concentrat atenţia şi asupra unor măsuri pentru profesori.

"Şi, aşa cum am promis în faţa dumneavoastră, am declanşat debirocratizarea activităţii cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar. Am considerat că este necesară eficientizarea activităţii cadrelor didactice, astfel încât să avem un act educaţional de calitate. De multe ori, profesorii se plâng de faptul că sunt împovăraţi de hârtii, că de fapt nu acela este rolul lor în cadrul şcolii. (...) Am constituit la nivelul MEC un grup de lucru (...) pentru a realiza pe termen scurt, mediu şi lung o debirocratizare adevărată în sistemul de educaţie", a detaliat Monica Anisie.

Eliminarea discriminării elevilor privind accesul în învăţământul liceal este o altă măsură luată de Monica Anisie, propusă din nou pentru portofoliul de la Educaţie. "Am dat un ordin de ministru de modificare a ordinului privind admiterea în învăţământul liceal şi profesional de stat", a spus Anisie.

Nu în ultimul rând, la nivelul MEC au fost constituite mai multe grupuri de lucru, unul dintre acestea fiind pentru prevenirea violenţei psihologice, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gasca penelista impreuna cu slugile lor din teritoriu Codreanu au inceput sa inchida liceele din judet.Vezi Baneasa
0
0
Invatamantul e dezastru. Profesorii vin la ore si numai carte nu fac. Totul depinde de cati bani pompeaza parintii in meditatii si atat. Pai tu chiar ne crezi prosti ministresa lui peste
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614