rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

AUDIT intern la Universitatea Ovidius! NEREGULI constatate la oamenii din SUBORDINEA prorectorului BOBE

Biroul Audit Public Intern din cadrul Universității Ovidius a efectuat, anul trecut, în baza Ordinului de serviciu 18 din 9 mai 2019, o misiune de audit ce vizează administrarea patrimoniului, precum și vânzarea, gajarea, concesionarea sau închirierea de bunuri din domeniul privat al statului ori al unităților administrativ teritoriale. Misiunea de audit a fost efectuată de Floarea Ristea, auditor public intern a UOC. Auditul a fost desfășurat pe o perioadă de 3 luni, până pe 23 august 2019, iar perioada audiată a fost 1.1.2016-31.12.2018. Replica a intrat în posesia raportului de audit, iar neregulile au fost constatate la oamenii din subordinea prorectorului Alexandru Bobe, pe vremea fostului rector Sorin Rugină, și vizează, printre altele, achiziția de peste 7000 de euro a unor instalații IT în beneficiul studenților care nu au mai fost folosite.

Scopul misiunii de audit a fost acela de verifica dacă sistemele de management financiar și control al entității sunt transparente și sunt conforme cu normele de legalitate, regularitate, economicitate, eficiență și eficacitate. Mai multe nereguli au fost constatate, printre acestea imobilizarea unor fonduri bănești prin achiziție de elemente de rețea care ar fi trebuit folosite în beneficiul studenților și care n-au mai fost utilizate, fiind sunt depozitate în biroul celui care a întocmit raportul de necesitate, Teodor Chitic. Altă constatare vizează bunuri de milioane de lei aflate în posesia unor foști angajați pensionari sau decedați.

Document echipamente

Conducerea Direcției General Administrative NU a prezentat documentele solicitate în cadrul misiunii de audit

Conducerea Direcției General Administrative este acuzată de auditor de faptul că nu a prezentat documentele necesare pentru verificare. În data de 9 mai 2019 și 31 mai 2019, Direcția a fost notificată prin adresa 1081 și 1330 pentru a prezenta documente în vederea auditării activității de administrare a patrimoniului pe perioada 1.1.2016-31.12.2018. Vorbim despre documente precum: registrul riscurilor aferente activității de administrarea patrimoniului, fișa de post pentru salariații cu sarcini de serviciu în administrarea patrimoniului sau cu atribuții de gestionare în UOC etc. Director general administrativ la data misiunii de audit era Laurențiu Sîrbu, iar directorul economic Maria Atanasie.

Document echipamente 2

S-a achiziționat echipamente IT de peste 7.000 de euro, care nu au mai fost folosite

Una dintre neregulile constatate vizează componentele electronice pentru rețeaua de internet în valoare de 7.166 euro solicitată și virată de Micronet System în 2017 și neutilizată până la 13 iunie 2016, data intervenției la fața locului a auditorului. Referatul de necesitate a fost întocmit de șeful biroului IT, Teodor Chitic. Infrastructura de rețea ar fi urmat să înlocuiască dispozitivele din nodurile de rețea de pe etajele căminelor studențești. Din comisia de recepție au făcut parte Teodor Chitic, Constantin Canea, Eugen Miron, D. Dobre, G. Ghiță. Echipamentele nu au utilizate, însă au fost depozitate în biroul lui Teodor Chitic. Cel din urmă a susținut în fața auditorului că nu a mai folosit rețeaua achiziționată pentru că soluția tehnică din 2017 nu mai era valabilă în 2019. Astfel, nu a fost respectată declarația din referatul de necesitate care prevede suportarea consecințelor, în cazul în care echipamentele nu sunt folosite pentru scopul declarat. Mai mult, nu există o notă de constatare a defecțiunii care să justifice referatul de necesitate. Potrivit raportului de audit, același Teodor Chitic este angrenat în tot circuitul documentelor justificative: întocmește referat de necesitate, este în comisia de recepție, primește spre consum bunurile.

Document legat de foștii angajați

Cel care a întocmit raportul de necesitate a echipamentelor nu îndeplinea condițiile de pregătire în specialitatea postului

Din dosarul personal al angajatului s-a constatat că nu îndeplinește condițiile de pregătire în specialitatea postului, vechime în specialitatea postului și de promovare în funcție de conducere. Conținutul fișei individuale a postului nu corespunde cu cerințele impuse de standardele controlului intern managerial și standardele IT. O altă neregulă sesizată de auditori se referă la gestiunea ”furnituri de birou”, unde s-a constatat un număr de 197 tonere pentru copiatoare și imprimante în valoare de peste 27.000 lei cu termen de valabilitate expirat din 2008-2013 și pentru care comisia centrală, în raportul de inventariere, nu a prezentat o soluție pentru stocul depreciat. Nu s-a demarat nicio acțiune de control intern pentru a se analiza cauzele care au determinat aprovizionarea unui număr atât de mare și divers de tonere în decursul a șase ani consecutivi. Potrivit legii, dacă cantitatea și valoare stocurilor expirare și depreciate este semnificativă se va demarat o cercetare administrativă pentru stabilirea vinovaților.

Document refuz predare

Bunuri în valoare de milioane de lei, în posesia unor foști angajați, decedați, pensionați

O altă abatere: foști angajați, decedați, pensionați care au în inventar bunuri în valoare de milioane de lei nepredate și pentru care comisia centrală nu a făcut propuneri de soluționare a lipsurilor. Printre cei care au în inventariere bunuri sunt: Andone Iustinian - fost gestionar cămin , Isidor Cerbula- pensionar, Nicolae Tocea-pensionar decedat, Petre Dragomir-pensionar decedat, Adrian Bavaru- fost decan. Biroul personal a eliberat dosarele de pensionare fără a se solicita foaia de lichidare, bunurile lipsă au rămas în inventarul angajaților pensionați, pentru ocuparea unui post, unii angajați au semnat de primire inventare cu bunuri lipsă. Trecerea de pierderi a acestor lipsuri afectează rezultatul patrimonial, se arată în raportul de audit.

Mirela PASCAL

marţi, 29 decembrie 20206828
Comentarii

00CU DEMOLAREA TERASELOR DE LA A(11 ian 10:11)
CU DEMOLAREA TERASELOR DE LA ANTURAJ, MIO SI ZORILE S-A MAI AUZIT CEVA ? INTREB PENTRU UN PRIETEN
411Cornel Si Aurica(10 ian 11:01)
UOC o cloaca de hoti si spagari. La drept trandafir rupe cu spagile. Acum a dovedit ca este cea mai proasta. O face Bobe cum vrea el. Iliescu urmareste intetesele lui materiale. UOC nu este o interesanta pentru tinerii de azi.
018Laurentiu(9 ian 09:52)
Bobe cere spaga la toata lumea. Se viseaza rector si promite posturi. Acest infractor reprezinta UOC.
110ionut(6 ian 17:48)
Domnule dupa aceste comentarii si de ce nu realitati , ar fi DEMN , sa te retragi usor ...sau sa te retraga. Pentru binele tuturor !!!
1916Bobitza(6 ian 08:03)
Shpagar din univ e Laurentiu Sirbu, plantat in fct de director a inca de la infiintarea UOC de unchiul sau, dr Vasile Sirbu ! Laurentiu cenzureaza toate contractele banoase, isi ia partea leului, dar mai lasa si pt ceilalti.
015Claudia(5 ian 17:32)
Bobe o rusine UOC. Bobe slugoiul si decanii lui sunt cauza dezastrului UOC.
023Bianca(4 ian 19:49)
Bobe esti un penal. Tu si slugile tale trebuie sa dispareti din UOC. Toti acolitii tai de la achizitii si slugoii decani trebuie sa dispareti definitiv.
845oarecare(4 ian 15:45)
rector ca Epure, nu o sa mai aibe UOC in veci....cum era sau nu era, omul era excelent administrator si stia sa ii puna la respect pe toti
013Prof(3 ian 17:14)
Trandafir presteaza sub catedra si in mare disperare dupa barbati inalti. Bobe un slinos libidinos baleste la studente si in partea de la decani. Iliescu cu un picior la poarta alba. UOC trebuie salvata de studentii buni si profesorii corecti. Un nou rector trebuie sa apara cat mai repede.
121Teo(3 ian 12:32)
Rectorul iliescu este mult mai prost decat oxidatu. UOC este o adunatura de spagari infecti condusa de Bobe. UOC facultate pentru repetenti.
122Rila(2 ian 18:16)
Iliescule esti cel mai prost din UOC. Inganfat si prostanac nu vezi ce-ti pregatesc asociatii. Vei ajunge in puscarie Iliescule. Esti atat de prost sa te asociezi cu bobe si trandafir? Iliescule rade UOC de tine si de prostia ta.
029Tony(2 ian 14:51)
Bobe a furat si a luat spaga mereu, de ce dreak va tot mirati. Are o adunatura de slugi decani pe care se bazeaza sa ajunga rector. Decanii slugoi fac campanie pentru Bobe de acum. UOC o adunatura de spagari.
025Bobe(2 ian 00:10)
Bobe este un infractor ordinar. A furat din toate achizitiile. El este omul cu care poti sa aranjezi orice in UOC. Bobe la puscarie.
4926Intrebare(30 dec 13:33)
Epure si-a blocat comentariile de frica? Iar se lauda singur ca de obicei. Incident nefericit 2013 auzi. Cand luai spagile la studenti sa intelegem ca era din greseala. Orasului constanta ii e scarba ca te are cetatean. poti sa postezi cate caziere vrei. Lumea te stie ce fel de om esti sii ce iti poate creierul ala bolnav de oftica. Ce iti postezi atata titlurile de nulitate ?
2721Fratele cel Mare(29 dec 22:01)
Nu il mai umflati pe Bobe ca tata la toate neregulile este Laurentiu Sirbu. Asa e Laure ca incepe sa miroasa a fum? Ca sa vezi cum e cand scrie lumea de tine. Daca s-ar face un control pe bune Laurentiu Sirbu ar ajunge la puscarie. Verificati planurile Universitatii. Si se aude ca baiatul lui Laurentiu Sirbu ar lucra la Micronet. Teo Chitic nu are nici o treaba. Ca intotdeauna trebuie aruncat cineva. Hotul hotilor este Sirbu Laurentiu. Verificati si litoral construct unde Laurentiu a fost inginer inainte sa ajunga la universitate sa vedeti acolo lucrari supraevaluate cu universitatea.
049Ion(29 dec 16:53)
Pai Bobe e seful spagilor, el imparte banii. Toata universitatea stie dar fac pe prostii
126Bobe cangrena UOC(29 dec 16:11)
Teologul se duce peste tot sa reclame ca Stoica nu aproba ceva ilegal, cum l-a obisnuit slinosul cand il recompensa pentru limbile fine. Acum o linge pe meditatoarea penala, poate pica scapa niste maruntis cand il trimite dupa eugenii.
304Mogulu(29 dec 15:44)
Oare cum se numeste infractiunea aia cand dezvalui fara permisiune documente confidentiale de serviciu?
1735in familie(29 dec 15:29)
sotul lui aia de la juridic nu era angajat ca sofer la ovidius si a plecat noaptea la o nunta cu masina universitatii de a facut zob masina? dupa accident a reparat nasul masina pe finantele universitatii.
1537Stimate Director General(29 dec 14:53)
Aceeasi intrebare si pentru vestita Director Juridic. In urma procesului procesului pierdut cu Divizia de Paza privind plata penalitatilor la facturi ati constituit vreo comisie de cercetare disciplinara pentru recuperea prejudiciului de 80.000 EURO ca doar aceasta atributie este prevazuta in fisa postului a voastra. Ati incercat macar sa vedeti cine se face vinovat de aceasta afectare a finantelor universitatii? Stiti sa cereti salarii marite si bonusuri,dar nu va indepliniti indatoririle.Daca nu sunteti competitivi plecati acasa stimati colegi.Cimitirile sunt pline de oameni de neinlocuit.
242voi astia estonienii(29 dec 14:32)
cam ce naiba de impresie isi fac cei de la ambasada estoniei cand citesc astfel de articole in presa despre consulul lor din constanta?parlitilor, daca isi pune mintea la contributie bobe va vinde tara cu tot cu cetateni ca si asa sunteti un rahat de tara.Ce increngatura naibii e in universitatea aia.
141peste 3000 vizualizari(29 dec 14:18)
Bobe, esti destul de popularizat.Ce-ti mai trebuie atata reclama?Dai bani pe degeaba pentru astfel de articole.Sa fii sanatos Alex Bobe si sa ne traiesti.Viata vesnica iti dorim.Tu esti dovada anticoruptiei in Romania. Noi in tine credem cu totii.Tu esti singurul care poate starpi cancerul numit coruptie.Multa forta de munca ii dorim Bobe Alex.
040Machedonul Bobe(29 dec 14:18)
un hot nemerinic ca toata natia lor.Neam blestemat de hoti.
148Mda(29 dec 13:10)
Inca o data, Bobe politicianul, iese caun kkt cu mot din iarba! Cand va spuneam de slinos voi nimic, Batman, Batman! V-a facut ca la nufarul, fraierilor de profesorasi! Pe spatele vostru si pe munca voastra o gasca de impostori se imbogatesc! Treaba voastra! Sa nu spuneti ca nu v-am zis!
033mana dreapta a lui Bobe(29 dec 12:48)
Teodor Chitic, un mare aburitor, de profesie psiholog facut vedeta de Ristea.Bun rau tipul.Elon Musk a vrut sa-l angajeze,dar universitatea i-a facut o oferta salariala de nerefuzat.O somitate in stiintele aburitului de oameni.De astfel de oameni are nevoie universitatea.Cica acum e in echipa care face cercetare in descoperirea filamentului de la becuri.Daca ii reuseste va fi pomenit de multe generatii.Mult succes Teodor Chitic si cat mai multe descoperiri.
042Bobe(29 dec 12:37)
Bobe este artizanul. Pe el de ce nu-l intreaba nimeni. El da ordine, sclavii executa si tot ei raspund. Bobe se spala pe maini
127intrebare(29 dec 12:21)
Slabanoaga aia de la secretariat rectorat mai face fii-sa doctoratul la Rugina ca il suna zilnic ca sa-l informeze pe Rugina de miscarile la noua conducere si daca spun astia noi ceva de Rugina?
1925faza tare(29 dec 12:15)
in 2017 sau 2018 fina de la achizitii se duce in audienta la rugina pentru acordare gradatie merit.cand intra se prezinta direct ca fiind fina lui sirbu, nu un angajat care considera ca merita gradatia, iar rugina ca era partas cu ei la spaga ii semneaza imediat fara sa puna intrebari ca doar era fina partenerului de spagi.cam asa functioneaza treburile.
1936Organigrama(29 dec 12:09)
Cum sa faci Directia Juridica cu doar 6 persoane?Unde s-a mai pomenit asa ceva?Fina lui Sirbu isi ia indemnizatia de director cu doar 6 persoane in subordine!Cum sa accepti asa ceva?Aia nu face nimic in calitate de director juridic.Pierde procese pe banda rulanta.Ce-i nebunia asta la Ovidius.Fina la achizitii,fina la juridic,sotie la camine,sora la birouri,fosta nevasta la birouri,fosta asociata in firme private sefa la camine.Ce naiba e acolo mai oameni buni?Nu ne mai facem bine,SIGUR!
042Wes(29 dec 11:56)
Oare cat ii ia lui Iliescu sa realizeze ca acest grobian Bobe este precum o pata de cacat pe niste chiloti imaculati.
1424tanti vancea(29 dec 11:52)
poate te incaleca sirbu cat ai zice peste.poate te si da afara din universitate cu pilele lui.vezi-ti de lungul nasului si de predatul tau ca prea sari calul.inca nu ai ajuns la inteligenta lui sirbu.
827Un mare fas acest raport(29 dec 11:37)
Pe degeaba tot auditul. Sirbu ii face ca la nufarul pe toti.Inca nu s-a nascut vreun rector care sa-l traga la raspundere pe director.Inca o dovada ca diabolicii Vasile Sirbu si Sorin Rugina conduc din umbra.Mai baieti mai aveti de invatat.Multe!
1126Uoc(29 dec 11:34)
La audit au ramas 2 papagali,madam Ristea a fost pensionata pentru ca "DERANJA".Sarbu in combinate cu fina amanta Luminita fac toate combinatiile,nici Bobe nu e usa de biserica cum a fost numit prorector si-a cumparat vila pana sa apuce sa vanda amarutul ala de ap din centru.
034Cornel(29 dec 11:27)
Sa inceapa urmarirea penala pentru Bobe si complicii lui. Universitatea nu are are bani pentru nimic pentru ca Bobe si gasca de talhari au furat banii!
1235UOC(29 dec 11:21)
Bobe INFRACTOR. Bobe si Sarbu la puscarie. Bobe un spagar ordinar stie toata lumea.
1227Cop(29 dec 11:18)
Seful manglelor e Laurentiu Sirbu, domnul 10% care ia 10% din toate contractele . Sirbu e amestecat cu firma M7 de unde primeste tot 10% .
136monarhie(29 dec 11:09)
Regele coruptiei este Bobe alex. Este si regele banilor.O javra.
027Anonymous(29 dec 11:04)
S-a terminat luna de miere
034las-o naibii(29 dec 11:03)
In toate prostiile apare numele lui Bobe. Fir-ar al nabii de treaba ba Alex Bobe. Unde-s magarii hop si numele tau.
035Pamela si Bobby(29 dec 10:55)
Binomul golanelilor din ovidius.Nu li se va intampla nimic.Conducerea este prostita de catre Bobe,aliatul binomului.Rectorul si prorectorii semneaza orice si astia trei isi fac treaba pe spatele la fraieri.Ce frumoasa e viata la Ovidius cu asemenea fraieri.
033din fetesti si turnu-severin(29 dec 10:38)
cUm sa nu ajungi la performanta sa-ti iei o masina full hybrid de 60000 euroi si apartament in constanta in conditiile in care in urma cu zeci de ani s-a venit in constanta doar cu o papornita si cu unghiile de la picioare pline de praf de la atata taxat la pod la fetesti.
032Aoleu(29 dec 10:38)
Bobita, ce facusi draga, iar esti vedeta locala? Vezi, primesti ceea ce cauti mereu. Tu ai senzatia ca poti prosti lumea la nesfarsit? Nu ai facut nimic notabil in viata ta decat ai pupat in fund si chipurile ai facut pe baiatul bun. Fals, de fapt tu ai umblat numai dupa privilegii, ai profitat de naivitatea si pasivitatea colegilor si ai iesit mereu ca paduchele in frunte. Daca ai avea putina demnitate, ti ai da demisia si ai demonstra ca ai caracter! Pfffff, demnitate, caracter, cred ca nu cunosti aceste notiuni.
1122Dle. Rector(29 dec 10:27)
Asta inseamna sa ai personal de incredere la biroul audit. Nu propunerile lui Sirbu si Atanasie ca sa-si spele mizeriile din directiile pe care le manageriaza.Numai asa poti afla dedesubturile.Un sfat: nu apleca urechea la cei doi INFRACTORI ca nu se stie cum vei ajunge sa raspunzi pentru faradelegile facute de cei doi INFRACTORI.
037Petiu(29 dec 10:04)
Buna dimineata! Acum ati vazut cate mizerii face avortonul Bobita? Unde au fost pana acum autoritatile....? Nulitatea asta decoreaza universitatea de Halloween si pine mozaic pe pereti si salile de curs sunt ca dupa cutremurul din 77.. Niste hoti ordinari carora nu le pasa de prostii de studenti!
118Goaste(29 dec 09:28)
O mana spala pe alta la IT. Beneficiarul,achizitia,comisia si semnaturile.Un cerc vicios de nepatruns.O frumoasa nebunie.
037pentru Hiha 08:44(29 dec 09:11)
induci oamenii in eroare.departamentul IT este fix in subordinea lui Bobe. el si este prorectorul desemnat cu digitalizare, studenti si alumni.
043Deci asa!(29 dec 08:53)
Nu stiam noi de ce a inceput Bobe Alexandru sa poarte pantaloni pana deasupra gleznelor de 100 euro bucata! Si adidasi albastri de 200 euro bucata.Pai cum sa nu-ti permiti asemenea vestimentatie cand se semneaza toate rahaturile. Sa se inceapa un audit si pe caminele gestionate de Bobe Alexandru si sa vezi atunci surprize la contractele de cazare. Dar in sezonul de vara. Problema e sa spuna personalul de la Pescarie cum si cat ii dau lui Bobe Alexandru.
322Hiha(29 dec 08:44)
Daca citesti articolul nu are nicio treaba cu Bobe. Pe aceeasi idee oamenii aceia erau si in subordinea lui dancila ca premier si al cui mai era pe la ministerul invatamantului.
025Reorganizare administrativa(29 dec 08:34)
Astia de la achizitii trebuie transferati la arhiva in frunte cu sefa lor ca altfel nu se rezolva nimic si infiintat alt departament direct sub coordonarea unui prorector,dar nu sub Bobe ca ala le va cere spaga si pentru ca-si platesc intretinerea acasa. Simplu ca buna ziua. Existentii nu pot fi stapaniti ca sunt dibaci in achizitii.Te fac cu zambetul pe buze.hai ca e bine la statul roman.Ne facem de cap si nu raspunde nimeni.Curtea de Conturi e vax.Poate sa si vina ca ii ungem bine cu niste banuti facuti din spaga de la achizitii.
119fhjdf(29 dec 08:31)
trebuie organizate flagranturi in scoli, universitati,institutii, trebuie lucrat cu mini camere ,cu microfoane cine e prins munca pe viata la cariere de piatra,in mine de sare ,carbuni etc....fara niciun ban cu mancare la 3 zile
mai mult...Anchete
9 feb 00:05AncheteVIDEO! Afaceristul Stelian TOCIA, SĂLTAT pentru CONTRABANDĂ cu ȚIGĂRI

I-a ieșit aroganța pe nas! Afaceristul Stelian Tocia a fost săltat de oamenii legii. Parchetul General și Poliția...9510

11 feb 00:14AncheteFamilia Chicheanu REVINE în FORȚĂ în AFACERILE cu Portul Constanța9356
6 feb 00:18AncheteRAFTE își face, din nou, de cap: NU putem să-l oprim!16302
13 feb 00:13AncheteVÂNĂTOAREA CONTINUĂ: Încă un ZMEU a fost DOBORÂT de POLIȚIȘTII RUTIERI

Polițiștii rutieri din Constanța continuă seria de încătușare a ”zmeilor” din trafic. De data aceasta e vorba...19597

19 feb 00:10AncheteTomis Marina PIERDE contractul de concesiune al PORTULUI Tomis?!8082
9 feb 00:07AncheteO FIRMĂ din grupul UTI a PUS mâna pe un CONTRACT fără LICITAȚIE de la PORTUL Constanța4757
8 feb 00:08AncheteTAPANGEA, regele JOCURILOR de NOROC, LOVIT de CRIZA ECONOMICĂ!

Afacerile familiei Tapangea se prăbușesc încet, dar sigur! Și nu de ieri, de azi, ci încă din 2019, când firmele...21668

5 feb 00:09AncheteAȘA CEVA!? Un FERMIER a ajuns ADMINISTRATOR la ȘANTIERUL Naval 2 Mai MANGALIA8757
4 feb 00:10AncheteUn TRAFICANT de DROGURI a vrut să păcălească DIICOT, mutându-se de la Constanța, la Tulcea10730
3 feb 00:11AnchetePrimăria MANGALIA a OFERIT un CONTRACT de CONSULTANȚĂ propriului ANGAJAT

Primăria Mangalia a contractat pentru serviciile de consultanță necesare extinderii spitalului municipal firma...5678

2 feb 00:03AnchetePREMIERĂ în ‘istoria` DNA Constanța: Investigatorului i s-au OFERIT DROGURI!25125
2 feb 00:03AncheteFRAȚII PALADE din CERNAVODĂ, DEALERI de DROGURI!15698
Vremea
-0.5°-0.5° - 2° luni, 8 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 84%
Vânt: 5.52 m/s
Presiune: 1017 milibari

Loto
6/49273102959
5/402052173828
joker1418131242
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 mar 00:00SportLiverpool, a șasea înfrângere consecutivă pe Anfield (0-1 vs Fulham)

Liverpool nu reușește să pună capăt seriei de meciuri fără victorie pe Anfield. Echipa pregătită de Jurgen...162

8 mar 00:00SportManchester City vs Manchester United 0-2 / "Cetățenii", învinși după 28 de meciuri

Seria câștigătoare a celor de la Manchester City a luat sfârșit. Formația pregătită de Pep Guardiola a pierdut,...169

8 mar 00:00SportATP Rotterdam: Andrey Rublev a câștigat al optulea titlu al carierei

Andrey Rublev, locul 8 mondial, a câştigat, duminică, turneul ATP 500 de la Rotterdam, după ce l-a învins în...155

8 mar 00:00SportAtletico Madrid vs Real Madrid 1-1 / Benzema a egalat în minutul 88

Atletico Madrid și Real Madrid au terminat la egalitate, duminică, scor 1-1, derbiul disputat în etapa a 26-a din La...155

Local
8 mar 23:16LocalMENIU special de 8 MARTIE pentru pacienții din spitalele constănțene

În ziua feminității, a frumuseții, a dragostei, în ziua în care femeile sunt ăn centrul atenției, timpul se...458

8 mar 23:16LocalHANUL cu PEȘTE din Mamaia Nord, AMENDAT de POLIȚIȘTI

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au organizat o...2143

8 mar 23:16LocalIncidența cazurilor de COVID din municipiu a ajuns la 2,83

965

8 mar 23:17LocalCovid-19: 81 de noi CAZURI la Constanța

Pe teritoriul României, până duminică-7 martie, au fost confirmate 828.283 de cazuri de persoane infectate cu noul...1304

8 mar 23:17LocalBăiat din Tulcea, dat DISPĂRUT

Ungureanu Andrei, aflându-se cu oile pe islazul localității Mihai Bravu, a lăsat animalele și a plecat în...450

8 mar 23:15LocalCum se face școală în scenariul roșu

707

Politică
8 mar 00:00PoliticăTomac acuză un sabotaj la adresa PMP: Noi am făcut pragul, dar celelalte partide au validat un rezultat incorect

Fostul preşedinte al Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac se declară convins, duminică, la congresul...172

8 mar 00:00PoliticăAdrian Năstase, despre lupta pentru putere în PNL: Va fi o confruntare Cîțu-Orban

Fostul premier Adrian Năstase a anunțat duminică, la Antena3, că între Florin Cîțu și Ludovic Orban va fi o...173

8 mar 00:00PoliticăDiana Șoșoacă revine în forță: Vă voi face dosare penale de nu veți putea duce!

169

8 mar 00:00PoliticăCristian Diaconescu, ales preşedinte al PMP şi desemnat candidat al partidului la prezidenţialele din 2024

Cristian Diaconescu a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP), în...174

8 mar 00:00PoliticăAdrian Năstase profețește: 'Coaliția va forma guverne în cascadă'

Fostul premier Adrian Năstase a declarat duminică, la Antena3, că liderii coaliției vor forma „guverne în...160

8 mar 22:06PoliticăRaed Arafat, despre un lockdown total: Ne confruntăm cu riscul răspândirii mai rapide

958

Interviuri
6 mar 00:02InterviuriSOCEANU, primarul din TECHIRGHIOL: Singura sursă pentru INVESTIȚII sunt fondurile europene

Iulian Soceanu este unul dintre cei mai implicați edili din județul Constanța. Și nu-l lăudăm noi, ci o spun chiar...1192

5 mar 00:03InterviuriMariana GÂJU nu ÎNȚELEGE CINE oprește CT BUS să AJUNGĂ la CUMPĂNA

”În spetele unei femei puternice, stă întotdeauna un bărbat puternic”, spune primarul localității Cumpăna,...3360

4 mar 00:07InterviuriViceprimarul RUSU: În MAMAIA, nu vor mai fi ȘANTIERE și MUZICA tare, în sezonul estival

5548

3 mar 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Dacă vom fi ATENȚI, putem sta la o TERASĂ de PAȘTE! Video

Prefectul Silviu Iulian Coșa a fost prezent în studioul Replica de Constanța, iar în cadrul interviului a vorbit...1695

26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1962

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

3279

Monden
8 mar 00:00MondenPamela Anderson își vinde vila din Malibu pentru o sumă fabuloasă: unde se va mută actrița

Pamela Anderson, care s-a căsătorit recent cu garda sa de corp, vinde pentru 15 milioane de dolari casa ei din Malibu...160

8 mar 00:00MondenConcert UB40 feat. Ali Campbell şi Astro, programat în iulie la la Sala Palatului din Bucureşti

Un concert UB40 feat. Ali Campbell şi Astro este programat să aibă loc în luna iulie, la Sala Palatului din...146

8 mar 00:00MondenAda Solomon, după reuşita la Berlinală: „Cu un titlu ca acesta putem să stârnim curiozitatea“

157

Mapamond
8 mar 00:00MapamondIrakul declară 6 martie zi naţională de toleranţă, după vizita papei Francisc

După întrevederea care a avut loc sâmbătă între papa Francisc şi marele ayatollah şiit Ali al-Sistani, premierul...159

8 mar 00:00MapamondCoronavirus: Noua Zeelandă relaxează restricţiile în cel mai mare oraş din ţară

Restricţiile din cauza coronavirusului în cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, Auckland, au fost relaxate duminică,...149

8 mar 00:00MapamondCoronavirus - Merck: Teste promiţătoare pentru un medicament pe cale orală

164

Sănătate
8 mar 00:00SănătateTrenduri în fitness în 2021. Cum s-a schimbat modul în care facem mișcare?

Pe lângă numeroasele schimbări survenite în 2020, s-a transformat și modul în care facem mișcare. Cu mai mulți...152

8 mar 00:00SănătateCe să mănânci ca să trăiești mai mult?

Ceea ce mâncăm are un impact considerabil asupra sănătății și longevității noastre, mai ales pentru că, prin...154

8 mar 00:00SănătateTotul despre alergia la antibiotice

145

8 mar 00:00SănătateDe ce ai două menstruații într-o singură lună?

Ciclul menstrual durează, în medie, 28 de zile, dar poate varia de la femeie la femeie. Intervalul menstrual sau...151

8 mar 00:00SănătateProdusele cosmetice anti-poluare sunt un mit sau chiar funcționează?

Produsele cosmetice anti-poluare au devenit un trend popular în Asia, răspândindu-se, apoi, peste tot în lume....156

8 mar 00:00SănătateConstipația: cauze, simptome, tratament

Chiar dacă foarte multă lume suferă de constipație, statisticile spun că această problemă apare cu precădere la...171

8 mar 19:48SănătateSucuri raw și smoothie-uri pentru un ficat sănătos

Orice mâncăm sau bem este procesat de ficat și transformat în diverse substanțe chimice de care organismul are sau...144

8 mar 00:00SănătateStudiu: Imunoterapia cu „celule tinere”, opțiune promițătoare împotriva cancerului

Un nou studiu sugerează că vârsta anumitor celule imunitare utilizate în imunoterapie joacă un rol în cât de...151

8 mar 00:00SănătateStudiu: Privarea de somn cauzează gândirea negativă

158

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT