REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Augustin Lazăr: Ministrul Justiţiei nu a respectat regulamentul CSM la procedura de revocare a procurorului-şef al DNA

Augustin Lazăr: Ministrul Justiţiei nu a respectat regulamentul CSM la procedura de revocare a procurorului-şef al DNA

Replica API 5 martie 2018 | 00:00 451

foto Adevarul

Procurorul general Augustin Lazăr afirmă într-un interviu acordat Agerpres, şi citat de stiripesurse.ro, că "bruiajul" care există în jurul sistemului judiciar din România nu trebuie să impresioneze pe nimeni din justiţie, întrucât este necesară asigurarea unor instituţii "nediscreditate", a unei ordini de drept "ferme", la nivel european. În opinia sa, procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procurori-şefi ar trebui să fie făcută de CSM, într-o transparenţă totală, iar ministrul justiţiei să dea doar un aviz consultativ, numirea efectivă fiind realizată de preşedintele României.

Lazăr afirmă că ministrul Tudorel Toader, nu a respectat regulamentul CSM la procedura de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi se întreabă dacă Executivul poate să se erijeze în acelaşi timp "în denunţător şi apoi în evaluator". În legătură cu intrarea în vigoare a modificărilor aduse legilor justiţiei, Lazăr declară că imaginea este "sumbră", modificările fiind făcute fără studii de impact, mai notează stiripesurse.ro.

În plus, crede Lazăr, Ministerul Public se va confrunta cu o mare criză de personal, deoarece aproximativ 750 de procurori se vor putea pensiona, ceea ce va duce la "decapitarea" multor parchete.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nea Lazare, uita-te vere in oglinda si dupa aia da cu ciocu. Ce va facut aia de nu sunteti de acord cu revocarea? ai si tu si iohanis tinichele de coada?
0
0
pssst hei hei vezi cai ai ceva maron la gura. da cu mina ca nu ii frumos sa dai asa in poza.kkneam pe tine.
1
0
Individul asta e muci. Daca ar fi studentul lui Tudorel Toader, ar ramane repetent...De-abia indruga cateva vorbe, ca toti cei de la Sibiu. Prietenii stiu ce spun...
1
0
Comentarii de oameni frustrati, prinsi la furat, cu mana in sac. Nu are nici o legatura ,,carnetul rosu,, cu actualele legi ale justitiei si cu comportamentul lui Tudorel. In materie de drept, o sa-l lase repetent studentii lui. Deocamdata el s-a s-a comportat asa cum ziceti voi si el merita indemnurile proletare pe care le faceti voi...
1
1
ce e dupa el de nu respecta nimic si omul de rind trebuie sa respecte apsolut tot SANCTIONAT Automat DEMISIA nu e pe mosia lui masa e platit din bani publici DEMISIA
1
0
Cand te chema ion dinca sau emil bobu te adresai cu sarut mana ....daca iti spuneau ca zapada e maro , ziceai ....da , aveti dreptate , e culoarea ciocolatei ...MARS SLUGA ORDINARA !
1
0
Lazarica in materie de Drep,Tudorica te baga in buzunarul de la vesta!!!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614