REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Augustin Lazăr TOARNĂ gaz pe foc în scandalul OUG privind Legile Justiției: 'Şi noi am vrea să ştim ce vreţi să ştiţi dumneavoastră. Este o analiză în curs'

Augustin Lazăr TOARNĂ gaz pe foc în scandalul OUG privind Legile Justiției: 'Şi noi am vrea să ştim ce vreţi să ştiţi dumneavoastră. Este o analiză în curs'

Replica API 18 octombrie 2018 | 01:04 360

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat miercuri dimineaţă, referindu-se la OUG privind justiţia, că este o analiză în curs, iar la insistenţele jurnaliştilor cu privire la interpretări ale prevederilor actului normativ şi consecinţe ale aplicării acestuia a replicat:"Şi noi am vrea să ştim ce vreţi să ştiţi dumneavoastră", scrie News.ro.

"Şi noi am vrea să ştim ce vreţi să ştiţi dumneavoastră. Este o analiză în curs. Vom face o analiză", a afirmat procurorul general, răspunzând astfel întrebărilor jurnaliştilor referitoare la OUG privind legile justiţiei şi aplicarea prevederilor acesteia. Opiniile în legătură cu modul de interpretare şi de aplicare a OUG sunt însă împărţite.

Ordonanţa de Urgenţă privind legile justiţiei a fost publicată în Monitorul Oficial marţi, la peste 24 de ore după ce a fost adoptată în Guvern. Procurorii din toate parchetele rămân în funcţii numai dacă îndeplinesc condiţiile din noile prevederi legale.

Actul normativ stabileşte că, pentru a fi promovaţi la PICCJ, ”procurorii trebuie să nu fi fost sancţionaţi disciplinar, să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă, cel puţin 10 ani vechime în funcţia de procuror sau judecător , cel puţin gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curtea de apel şi să fi fost declaraţi admişi în urma unui concurs organizat de către comisia constituită în acest scop”.

Procurorul general, şefii DNA şi DIICOT, prim-adjuncţii şi adjuncţii acestora, precum şi şefii de secţii ai acestor parchete sunt numiţi de către preşedintele României, la propunerea ministruluI Justiţiei, cu avizul Secţiei pentru procurori a CSM, dintre procurorii cu o vechime minimă de 15 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Augustin Lazăr declara luni că adoptarea în grabă a unor acte normative va afecta dosarele aflate în curs de soluţionare şi a făcut referire la dosarele ”foarte bine cunoscute” de pe rolul parchetelor militare care s-au instrumentat prin delegarea de personal de la mai multe parchete. Dacă delegările respective vor dispărea,”colectivele care lucrează în acest moment vor fi desfiinţate”. ”Va fi foarte greu de imaginat cum vor putea fi soluţionate aceste dosare”, a spus Lazăr, unul dintre dosare vizând protestul din 10 august, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Presedintele Johannis trebuie sa iasa, sa condamne comportamentul abuziv si penal al unui inculpat ca dracnea care duce tara in prapastie si foloseste bogatia tarii in mod partinic si personal numai ca sa scape el de puscarie. Dracnea este presedinte de partid, al unui partid corrupt, la fel de penal ca el, seful PSD. Klaus Johaniss este presedintele Romaniei si trebuie sa apere tara si cetatenii de asaltul penalilor la adresa democratiei!
0
0
Fosta sefa a DNA mazilita de penalii care conduc acum Romania si guvernul Romaniei, doamna Kovesi. Ea ar fi cea mai potrivita alegere pentru tara si pentru romani.
2
0
esti doar o curva USR-ista ! vino sa vorbim , sa-ti demonstrez ca esti un muist , sarac , ce traiesti din banii USR - via soros !
1
4
Mandatul de procuror sef al DNA al doamnei Kovesi nu trebuia sa se incheie sub influenta fatala a politicienilor condusi de Dragnea&comp. care nu urmaresc decat sa scape de dosare si condamnari.
6
2
replica, pe bune sunt pensionar si sunt indignat de modul in care voi admiteti sau respingeti comentariile- as putea sa stau cu dvs, in ideea in care imi si reaspundeti la nedumeriri, o zi intreaga. Mai am o intrebare ptr voi- aveti familii, copii, nepoti parinti sau bunici pensionari?- daca da ati gasit raspunsul. Daca asta este calea pe care ati aleso- este opinia voastra, dar noi, o parte dintre pensionari avem principii, decenta , nu ne umilim
5
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614