REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Augustin Zegrean, după decizia CEDO: Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea deveni OBLIGATORIE

Augustin Zegrean, după decizia CEDO: Vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea deveni OBLIGATORIE

Replica API 10 aprilie 2021 | 00:06 2440

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că vaccinarea obligatorie este legală în societățile democratice. Totul a pornit de la o plângere formulată de familii din Cehia cu privire la vaccinarea obligatorie a copiilor. Judecătorii de la CEDO au ajuns la concluzia că vaccinarea obligatorie a copiilor în Cehia cu un vaccin nonavalent (împotriva a nouă boli, printre care difterie, tetanos, poliomielită) nu constituie o încălcare a dispozițiilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

Augustin Zegrean

Fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean, a declarat joi seară, la B1 TV, că ”va fi o practică europeană după această decizie”, care ar putea influența și vaccinarea împotriva noului coronavirus. Pe de altă parte, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat, în cadrul aceleiași emisiuni că vaccinarea împotriva coronavirusului ”este voluntară și așa va rămâne”.

”Va fi o practică europeană după această decizie. Nu numai pentru copii. Uitați-vă ce spune comunicatul CEDO, spune că vaccinarea este o problemă de solidaritate socială”, a declarat fostul președinte al CCR, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, această decizie va influența și vaccinarea anti-COVID-19, Augustin Zegrean a răspuns: ”Da, dacă un stat care face parte din Consiliul Europei, va dispune mâine obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19, nu vei mai avea ce face pentru că, în ultimă instanță, când te judeci cu statul, te judeci la CEDO și CEDO va spune că bine a făcut statul acela”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
eu nu ma v-oi vacina pana nu se v-a vacina toti actori mei preferati din Las Fierbinti. Sti ce zic?
1
1
da, dar pentru vaccinuri autorizate, nu asta care este experimental, autorizat partial
4
1
sa cracanezi putin privirea?!
3
5
I-au gasit astuia ciolanele ?
5
3
Foarte bine.Vaccinare obligatorie.
9
23
vaccinare , unii se vor vaccina chiar de sase ori!
8
4
Fugi ma de aici ca sperii copii! Toti idiotii sa trezesc sa spuna aberatii!
10
9
Dumnezeu a lasat liberul arbitru. Nu ne poate impune cineva ceva peste vointa noastra, mai ales cu ceva experimental, despre care nu se stie in timp ce urmari va avea in organism.
19
10
Nu prea cred! Betivii nu se pot vaccina!
11
3
hahahahaha
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102