REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Augustin Zegrean: Nu e corect ca preşedintele să fie scos din acest joc democratic al numirii procurorilor şefi

Augustin Zegrean: Nu e corect ca preşedintele să fie scos din acest joc democratic al numirii procurorilor şefi

Replica API 13 octombrie 2018 | 00:24 568

Augustin Zegrean, fost președinte CCR, afirmă că modificările aduse legilor justiției vor fi devastatoare, făcând referire la legea promulgată vineri de preşedintele Iohannis. Noua lege a statutului magistraţilor îi dă posibilitatea președintelui de a refuza o singură dată propunerea de șefi de parchete, ceea ce va da putere totală ministrului Justiției.

Augustin Zegrean este de părere că nu se respectă îndeplinirea cu bună-credință și loialitate a funcțiilor, ba chiar se caută soluții pentru abaterea de la aceste principii.

"Urmările (n.r. legilor justiției) nu pot fi decat devastatoare, ca sunt modificări legislative de la o zi la alta, ceea ce nu e bine deloc. (..) Nu e corect ca presedintele sa fie scos din acest joc democratic al numirii procurorilor sefi, e inacceptabil sa lasi asta la propunerea ministrului Justiției, care să fie suveran in numirea procurorilor sefi. Se va numi o propunere oarecare despre care nu o sa le pese ca va fi repinsă și vor veni apoi cu propunerea pe care o doresc si nu va fi respinsa. Stiu de unde au venit cu aceasta propunere a refuzului o singura data. In Constitutie e un text care zice ca presedintele poate cere Parlamentului o singura data reexaminarea unei legi si li s-a parut ca e o soluutie buna, dar e inaccepabila, pentru ca al doilea poate fi un om care nu se potriveste deloc acolo. Am vorbit de indeplinirea cu buna-credinta si loialitate a functiilor, dar văd ca nu se respecta si se cauta solutii pentru abaterea de la aceaste lucruri", a declarat Augustin Zegrean la Digi24.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Citește mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum, cu legile justitiei facute de nicolicea, ciordache si menestrelul justitiei si-al lui dracnea, tontonel toader, face ca DNA sa ramana ca o coaja de nuca, miezul l-au papat HOTII. Cu legile astea cine mai lupta impotriva coruptiei! P-ulea se mai atinge acum de HOTI. Ne jefuiesc si ne rad in nas, ptr. ca, chiar suntem prostii prostilor cand stam asa nepasatori ca la o piesa de teatru. Proasta.
0
0
Basescu le-a taiat macaroana la toti pensionarii bugetari si militari scosi la 40-50 ani la pensie, cu pensii babane, de care nu aveai loc sa muncesti pentru ca lacomii astia se bagau tot ei! Incasau si pensii si salari! Base ia pus sa aleaga: ORI PENSIE ORI SALARIU. Din doua una. Base le-a taiat unghiile hraparete la toate cozile de topor. Pensia, sa fie calculata dupa dupa CONTRIBUTIVITATE tot Base a dat-o!Dar a venit PSD si le-a umplut troaca la godaci! Asta se cheama ka-i bine?! SHEET.
3
0
Taiati ORBILOR PENSIILE SPECIALE si toate ,,specialitatile" pe care le dati godacilor psd! Astia mananca tot bugetul tarii. Oamenilor cinstiti care au muncit toata viata si au pensii de kkt le dati prosteala la latrina 3 si Romania tv! Pensiile speciale ruineaza tara si ne distrug pe toti! Beneficiarii dilaila pe banii nostrii!
4
1
Taci, sluga jegoasa ce esti! In Danemarca, Suedia, Marea Britanie sau Spania nu exista niciun presedinte care sa participe la jocul democratic al ma-tii.
4
4
poate cineva sa enunte o lege in favoarea omului de rand, data de acesti nenorociti?- totul, dar absolut totul, a fost si continua sa fie ptr si in folosul lor- pensiile speciale date oricui este dispus sa aduca un amarat de vot- mortii nemaifiind solicitati de puscarias- duce la pieirea noastra prin deces la o varsta neadecvata- lipsa banilor- olteanca olguta minte cu o nerusinare greu de imaginat- punctul de pensie nu creste conform sluselor ei, trebuie eliminat indexarea punctului cu inflatia si diferenta constituie crestere a punctului, lucru pe care cu buna stiinta il flutura necunoscator
5
1
l-ai invatat l-ai ivatat pina cind s-a rupt in cur ca izmana posibil cind o termina mandatu sa faca si puscarie de la atita invatat de la tine zegrean
0
3
dar este corect in SUA procurorul general sa fie numit direct de SENAT fara sa aiba nimeni niciun cuvant de spus?
2
3
Nu e corect ca Zegrean sa mai fie luat in seama de media. Asta e o rotita a masinariei basiste,merita sa se traga apa dupa el.
1
5
Hodorogul asta, care inainte sa fie membru al Curtii Constit, n a fost 1 min magistrat, si s a pishat pe votul a 7,5 mil de romani sa si vada de pensia imensa. E foarte normal ca min justitiei sa numeasca sefii care isi desfasoara activ sub autoritatea lui. La fel ca in alte tari europene. Procurorii NU SUNT magistrati! Ei reprezinta statul. Nu ei fac justitie! Ei acuza! Sunt functionari ai statului! Pana acum au fost unelte in mana presedintelui!
2
6
dar ce e corect din ce a facut condamnatul dragnea ?
8
1
Ce sexy e bossul, isi da si el cu parerea, o sugea la basescu
1
7
Aveti in foto un exemplu de cucerit femei doar dintr-o privire.
2
5
Bai Bosorogule, ar trebui sa fii ultimul care latra, 7.4 de mil. de romani au votat sa-l arunce pe Baseala iar tu , neghiobule l-ai salvat cu o erata. Vede-ti de ismenele tale.
3
7

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108