REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

AUR: Creşterea galopantă a preţurilor în România, rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD şi UDMR

AUR: Creşterea galopantă a preţurilor în România, rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD şi UDMR

Replica API 14 mai 2022 | 00:00 990

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) susţine că actuala coaliţie de guvernare a "creat deliberat" criza economică din România, prin liberalizarea pieţei de energie, iar "sărăcia şi foametea care se instalează treptat" sunt "rodul politicilor dezastruoase" ale PNL, PSD şi UDMR, şi nu a războiului din Ucraina.

Claudiu Târziu

"AUR atrage atenţia că nu războiul din Ucraina poartă vina pentru creşterea galopantă a preţurilor în România. Actuala coaliţie formată din partidele sistemului a creat deliberat această criză, prin liberalizarea pieţei de energie, şi refuză să o rezolve prin revenirea la o piaţă reglementată. De asemenea, banul public este cheltuit în bătaie de joc. După liberalizare, statul român a vândut energia electrică şi gazele naturale mult mai scump, iar consecinţele se văd acum. Noi am atras atenţia în nenumărate rânduri că aici se va ajunge, însă ni s-a râs în nas. Românii trebuie să ştie că sărăcia şi foametea care se instalează treptat în ţară sunt rodul politicilor dezastruoase ale PNL, PSD şi UDMR", afirmă vineri Claudiu Târziu, lider al grupului AUR din Senat, într-un comunicat de presă, scrie Agerpres.

La rândul lui, deputatul George Simion, preşedintele AUR, consideră că se impun măsuri urgente pentru a fi oprită "risipa banului public".

"Băsescu a tăiat salariile cu 25%, iar Klaus Iohannis aproape a dublat preţurile în ultimii 3 ani. Ambele reflectă acelaşi dezechilibru: impactul factorului politic care căpuşează bugetul de stat, adică munca românilor de acasă şi a celor plecaţi, precum şi munca firmelor din România. Dacă nu se adoptă măsuri urgente ca să se oprească risipa banului public, va fi prea târziu. Liberalizarea pieţei de energie şi bătaia de joc la adresa banului public vor arunca România în aer", susţine preşedintele AUR, George Simion.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
numai psdei dau mesaje aici de ani de zile. De fapt, sustinatorii pastaii s-au mutat aici
0
0
Ce fata de "inteligent" are bezmeticul asta, auritul a**a !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367