REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Aurel Papari: "Din partea nici unui rector nu este corect să fie membru de partid"

Aurel Papari: "Din partea nici unui rector nu este corect să fie membru de partid"

Replica API 6 septembrie 2012 | 00:00 599

Rectorul Universităţii Andrei Şaguna,

Rectorul Universităţii Andrei Şaguna,

Cum îşi bagă necuratul coada în toate cele, la fel şi politicul nu ratează nici o ocazie să se infiltreze în instituţii. Numiri politice la deconcentrate, la inspectorate şcolare, iar de aici, în jos, spre grădiniţe etcetera. Universităţile din România cochetează şi ele cu politicul. Rectorii sunt fie membri de partid, fie simpatizanţi, fie susţinuţi mai mult sau mai puţin de anumite medii, desigur, politice, mizele fiind legate de diverse fonduri, de diplome sau, de ce nu, de propaganda care poate fi făcută în faţa a sute, mii de inocenţi studenţi, votanţi din patru în patru ani. Ce cred rectorii constănţeni despre aşa ceva? Ei bine, oscilează între a fi "fete mari" şi... "înţelepţii satului" sau... Doamne-fereşte, cum ne-am putut gândi, noi, cei din presă, la abordarea unui asemenea subiect?! Subiectul, adică preferinţele politice ale celor din conducerile universităţilor constănţene, este pentru unii tabu, dar toată lumea ştie tot! Să ne fie iertat comentariul, dar numai despre Biserică e (sau pare) de prost gust să arăţi cu degetul o astfel de implicare sau legături, prin urmare, iată ce a rezultat din demersul nostru privind afinităţile politice ale rectorilor de universităţi constănţene:

Aurel Papari, rectorul Universităţii Andrei Şaguna din Constanţa susţine că: "Nu sunt nici membru şi nici simpatizant al vreunui partid şi consider că aşa este corect. Din partea nici unui rector nu este corect să fie membru de partid, mai ales că propaganda asta în politică este interzisă". Frumos spus, aproape că ne-a lăsat fără grai şi, totuşi, nu putem să nu remarcăm, cu amuzament, că în familia Papari Partidul Social-Democrat şi-a pus o frumoasă amprentă în cariera unuia dintre juniori. Vorbim despre George Papari, iar restul - nu e o noutate pentru nimeni, nu-i aşa? Mergem însă mai departe, la Paul Bocănete, rector al Universităţii Tomis Constanţa, care n-are cum să se fandosească sau să spună altceva decât că: "Sunt membru cu state vechi în PSD şi acum în USL. Din 1996 sunt consilier din partea PSD, sunt om cu funcţii politice". Corect, nimic de reproşat. Ajungem şi la o instituţie de învăţământ superior, de stat de această dată. Rectorul Universităţii Ovidius din Constanţa, Dănuţ Tiberius Epure, a părut cuprins de pudoare şi mirare la auzul întrebărilor, el declarând că universitatea n-are nici o legătură cu politicul. Mai mult, el nu face politică, dând chiar de înţeles că nu este înregimentat politic. Oare?

Alexandra ANTON, Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614