REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Aurelian Pavel, şeful BCCO, cercetat disciplinar

Aurelian Pavel, şeful BCCO, cercetat disciplinar

Replica API 19 iulie 2013 | 00:00 168

S-au încheiat controale din cadrul BCCO Constanţa, care a fost demarat după ce o listă a apărut în mass media cu privire la cadourile ce trebuiau făcute către mai marii şefi de la Bucureşti. Echipa de control nu a putut stabili cu certitudine dacă respectivele produse au fost trimise şi primite de către ofiţerii nominalizaţi, însă, pe parcursul controlului, s-au identificat mai multe abateri care impun începerea cercetării prealabile disciplinare faţă de comisarul şef Aurelian Pavel, şeful B.C.C.O. Constanţa, comisar şef Lipan Cristian Victor, şeful Serviciului Antidrog şi comisar şef Dobrescu Niculae, şeful Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor.

În urma verificărilor efectuate de către Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne privind apariţia în mass-media a unui înscris referitor la o serie de ofiţeri de poliţie, s-au constatat următoarele: lista prezentată în mass-media este o însemnare din luna decembrie a anului 2009 aparţinând comisarului şef Aurelian Pavel, şeful structurii de combatere a crimei organizate din cadrul IPJ Constanţa. Având în vedere perioada de timp care a trecut de la momentul realizării acelui înscris, echipa de control nu a putut stabili cu certitudine dacă respectivele produse au fost trimise şi primite de către ofiţerii nominalizaţi. În acest context, controlul intern nu poate reţine în sarcina vreunuia dintre cei menţionaţi în înscrisul respectiv comiterea unor fapte de corupţie. În cadrul verificării administrative interne au fost cercetate înscrisuri, audiate, atât persoanele vizate, cât şi cele presupus a avea cunoştinţă de situaţia respectivă. Menţionăm că verificarea administrativă internă nu are la dispoziţie nici instrumentele şi nici posibilitatea administrării altor mijloace de probă specifice unei cercetări judiciare. Pentru eliminarea oricăror suspiciuni care ar putea plana asupra probităţii morale a ofiţerilor menţionaţi în acel înscris, propunerea Corpului de control al ministrului a fost aceea de a trimite Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie raportul cu rezultatele acestei verificări, în vederea continuării cercetărilor. În ceea ce privesc celelalte aspecte ale activităţii Brigăzii de combatere a crimei organizate Constanţa, pe parcursul controlului, s-au identificat mai multe abateri care impun începerea cercetării prealabile disciplinare faţă de comisarul şef Aurelian Pavel, şeful B.C.C.O. Constanţa, comisar şef Lipan Cristian Victor, şeful Serviciului Antidrog şi comisar şef Dobrescu Niculae, şeful Serviciului de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367