REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Aurescu, către românii din SUA: Există posibilitatea de a vota prin corespondenţă; luaţi în considerare opţiunea

Aurescu, către românii din SUA: Există posibilitatea de a vota prin corespondenţă; luaţi în considerare opţiunea

Replica API 22 octombrie 2020 | 00:00 1122

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj către românii din Statele Unite ale Americii să ia în considerare votul prin corespondenţă şi să se înregistreze în acest sens, adăugând că vor fi organizate secţii de votare pe teritoriul SUA pentru alegerile parlamentare programate la 6 decembrie.

Bogdan Aurescu

Mesajul video, postat pe pagina de Facebook a MAE, a fost transmis de şeful diplomaţiei române, aflat în vizită în SUA, de la ambasada României la Washington.

"Mă adresez dumneavoastră de la Ambasada României la Washington, în timpul scurtei vizite pe care o realizez în Statele Unite, în aceste zile, la invitaţia secretarului de stat american Mike Pompeo. Aş vrea să ştiţi că discuţia pe care tocmai am avut-o ieri cu secretarul de stat Pompeo mi-a reconfirmat sentimentul de încredere faţă de modul în care partenerii noştri americani preţuiesc relaţia de Parteneriat Strategic veritabil dintre România şi Statele Unite", a arătat Bogdan Aurescu.

El a vorbit de organizarea unor secţii de votare pe teritoriul SUA şi a subliniat şi opţiunea votului prin corespondenţă.

"Alături de Ambasadă şi de consulatele noastre şi în coordonare cu autorităţile federale şi locale, vom organiza secţii de votare pe teritoriul Statelor Unite, iar acestea vor fi anunţate în curând. Există, însă, posibilitatea mult mai accesibilă de a vota prin corespondenţă şi vă încurajez să luaţi în considerare această opţiune, care vă permite exercitarea dreptului de vot în cel mai sigur, eficient şi confortabil mod, fără deplasări la distanţe mari şi fără pericolul de expunere la riscuri epidemice", a arătat Aurescu, scrie Agerpres.

Potrivit portalului dedicat votului la Parlamentare, pentru românii ce au domiciliul sau reşedinţa în străinătate, https://www.votstrainatate.ro/ până miercuri, la ora 15,00, aproape 33.000 de persoane s-au înregistrat pentru a vota prin corespondenţă. Termenul limită pentru înscrierea la votul prin corespondenţă este 22 octombrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
VOTAM DOAR DACA PARTICIPA TRUMP! SAU MIKE POMPEO! RESTUL SUNTETI NISTE HOTI!
0
0
De pe vremea impuscatului ,pentru necunostinta postacilor,platim taxe in Romania,la case apartmente si terenuri,unii dintre noi avem si firme in romania,asa caci nu va mai lasati manipulati de partide politice,nu va mai lasati dusi de nas de politicieni de doi lei,vam vindut noi fabricile si uzinele,nup,tot marii vostrii politicieni de dupa 90.
0
0
Ar trebui sa voteze doar cei care fie locuiesc in Romania fie platesc taxe si impozite in Romania. Ca ne trezim pe cap iar cu un Petrov ales de diasporeni
1
0
Sa voteze numai cei din tara diaspora sa isi vada de viata ei ca nu platesc taxe si impozite aici nici asigurari sociale pe aia ii doare fix in pix cine e primar deputat sau senator dar asa se pot fura voturi va amintiti de Geoana seara presedinte a doua zi surpriza era Basescu ca de diaspora
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920