REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Aurescu: Din partea Ungariei se continuă acel limbaj inacceptabil din punct de vedere diplomatic

Aurescu: Din partea Ungariei se continuă acel limbaj inacceptabil din punct de vedere diplomatic

Replica API 17 septembrie 2015 | 23:41 200

Ministrul Bogdan Aurescu a declarat, miercuri, că partea ungară are un tip de abordare "inadmisibil" şi continuă un limbaj "inacceptabil" faţă de partea română, arătând că este o încercare de a atrage România într-o dispută artificială pentru a atenua percepţia de autoizolare a Ungariei în UE.

"Este un tip de abordare care nouă ni se pare că este inadmisibil între două state membre ale UE şi, în acelaşi timp, doi parteneri strategici, mai ales că suntem doi vecini care avem interese comune în regiune şi ar trebui să acţionăm împreună, în contextul crizei europene cu privire la migraţie. Ori, abordarea părţii ungare, care a început, de fapt, acest dialog, prin acest anunţ public făcut ieri în ceea ce priveşte intenţia de a construi un gard la frontiera româno-ungară, este un mod de abordare a acestei probleme care nu rezolvă această problemă. Noi am reacţionat imediat în cursul zilei de ieri şi am arătat, inclusiv la momentul în care s-a transmis această intenţie a părţii ungare, în mod direct, am informat partea ungară că această abordare, ideea de a construi un gard între două state europene, este o abordare care nu corespunde spiritului european şi nu corespunde parteneriatului strategic dintre ţările noastre", a afirmat Aurescu, întrebat în legătură cu disputa între România şi Ungaria pe tema refugiaţilor.

Aurescu a explicat că partea ungară a dezinformat în legătură cu faptul că însărcinatul cu afaceri al Ambasadei României a fost chemat la Budapesta, arătând că, dimpotrivă, partea română a iniţiat această acţiune pentru a cere explicaţii suplimentare privind intenţia Ungariei de a ridica un gard la graniţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614