REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Aurescu îi invită pe ruși să inspecteze scutul de la Deveselu

Aurescu îi invită pe ruși să inspecteze scutul de la Deveselu

Replica API 29 ianuarie 2022 | 23:17 1206

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, spune că nu este nicio problemă ca reprezentanții Federației Ruse să viziteze baza de la Deveselu, însă precizează că ar trebui să fie reciprocitate: „Dacă sunt interesați să verifice că nu e nicio amenințare, avem și noi dreptul să vizităm bazele lor”.

Bogdan Aurescu

„Noi nu avem nimic de ascuns la Deveselu. Noi am spus întotdeauna că acolo se găsesc niște interceptori care vizează posibile amenințări cu atacuri balistice din afara spațiului euro-atlantic, deci nu din partea Rusiei. Poziționarea acestei baze de la Deveselu față de Federația Rusă este de așa natură, încât nu prezintă o amenințare față de rachetele inter-continentale sau de alt tip ale Federației Ruse”, spune la Digi24 Bogdan Aurescu, citează stiripesurse.ro.

El precizează că la baza de la Deveselu „niciun caz nu există în această bază o rachetă ofensivă, cum susține Federația Rusă”.

„Eu nu văd absolut nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să vină să viziteze baza de la Deveselu și să se convingă personal că acolo este nimic altceva decât ceea ce am spus noi. Nu există niciun fel de amenințare față de Federația Rusă. Dar există în același timp, și aici cred că este o cerință absolut logică, există și o cerință de reciprocitate. Dacă Federația Rusă este interesată să verifice ceea ce deja, cred că știe și anume că această bază nu reprezintă în niciun caz o amenințare, și noi aliații, inclusiv România, avem dreptul să cerem, să vizităm și noi baze de rachete, de exemplu amplasate pe teritoriul Federației Ruse”, conchide Aurescu.

Potrivit jurnaliștilor de la Washington Post, NATO a primit o cerere din partea Rusiei să inspecteze bazele militare din România.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand vin rusii sa danseze cazaciocul
0
1
Nu este absolut nicio diferenta intre asasinul Hitler si asasinul Putin. Nu ca amricanii ar fi mai breji.
1
2
Bai Vlade habar nu ai ce vorbesti!
5
4
Spuneti voi ce solutii avem? Sa-i lasam pur si simplu sa ia Ucraina, fara sanctiuni? Nu stiu daca realizati ce timpuri traim... Ce alegem, sa-i lasam sa-si faca de cap pana ajung in Vestul Europei si sa speram ca altfel nu vor dori sa mearga mai departe? Sa fie liniste o perioada? Sau sa pornim un razboi nuclear si sa ne bagam toti in pesteri, in speranta ca mai gasim ceva dupa... Putin nu mai o duce mult. Nu se stie cine va mai reusi sa faca pentru rusi ce a facut el si Stalin. Daca nu ia Ucraina acum, urss nu se va mai reface niciodata. E now or never pentru ei. Cine urmeaza dupa Ucraina?
14
5
Rusia reprezinta cel mai mare pericol pentru planeta. E un moment periculos. Putin e exact Hitler in momentul asta! Putin nu are nimic de pierdut, fie castiga, fie face egal... 98 la suta sanse sa loveasca fara mila Ucraina. Voi credeti ca se teme de sanctiuni? 1 la mana se bazeaza pe gaze, ca nu ne mai da daca facem figuri. 2 la mana se bazeaza pe rachete supersonice, daca hotaram sa nu mai luam gaze si gasim sursa alternativa. 3 la mana, daca sanctiunile duc Rusia intr-o situatie critica de foamete, ne vor ataca pe toti. Nato daca nu apara militar Ucraina, dupa sanctiuni tot acolo se ajunge.
14
5
Ati auzit de Mertvaya Ruka sau Dead Hand a Rusiei? Un mecanism care se activeaza cand senzorii detecteaza un seism mare, radiatii mari in Rusia, iar apoi lanseaza toata rachetele nucleare catre toate tintele din Europa si USA, pe care rusii le-au stabilit deja. Deci daca o racheta de oriunde are veni ea ar lovi Rusia, mecanismul ar raspunde imediat cu un bombardament nuclear a tuturor inamicilor Rusiei. N-ar fi asta problema cea mai mare. Daca un METEORIT mai mare sau un ASTEROID ar lovi puternic Rusia, mecanismul s-ar activa. Intelegeti de ce rusii sunt cei mai rai d pe planeta? Biblia o zice
14
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218