REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Aurescu, la reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova; a transmis sprijinul deplin al României

Aurescu, la reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova; a transmis sprijinul deplin al României

Replica API 20 august 2022 | 00:00 742

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, în calitate de invitat special, la reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova, prilej cu care a transmis sprijinul "deplin" şi "multidimensional" al României pentru ţara vecină şi cetăţenii săi.

Potrivit unui comunicat al MAE, la reuniunea desfăşurată joi şi vineri, ministrul Aurescu a evidenţiat ajutorul oferit de România pentru reformele necesare în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi a depăşirii provocărilor generate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, scrie Agerpres.

El a felicitat autorităţile şi diplomaţii moldoveni pentru demersurile vizând obiectivele de integrare europeană şi pentru reuşita istorică de a obţine statutul de stat candidat pentru aderarea la UE, precum şi pentru eforturile de consolidare a rezilienţei, de gestionare a provocărilor şi dificultăţilor curente şi de reformă de ansamblu a statului.

România sprijină în totalitate aceste acţiuni, în special integrarea în familia europeană, care reprezintă un obiectiv strategic de politică externă şi pentru Bucureşti, a subliniat Aurescu. El a punctat sprijinul consecvent şi îndelungat al ţării noastre, atât la nivel european, cât şi în interacţiunile bilaterale, pentru integrarea în UE a Republicii Moldova, asigurând că România va fi în continuare un partener "foarte activ" şi dedicat acestui obiectiv comun.

Ministrul de Externe a amintit lansarea, alături de omologii săi german şi francez, la 5 aprilie, a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, care a avut rezultate "foarte bune".

Bogdan Aurescu a salutat, totodată, dinamica excelentă a dialogului şi cooperării între România şi Republica Moldova, la toate nivelurile, în ultimul an, când au avut loc consultări la nivel de preşedinte, premier, precum şi şedinţe comune ale Guvernelor şi Parlamentelor de la Bucureşti şi Chişinău.

În mesajul adresat diplomaţilor din Republica Moldova, ministrul a evidenţiat atenţia acordată de România implementării proiectelor strategice bilaterale, mai ales interconectările din domeniul energiei, transporturilor şi infrastructurii.

Ministrul Aurescu a menţionat şi sprijinul financiar acordat de România Chişinăului pentru depăşirea crizelor dificile cu care se confruntă, precum şi pentru implementarea de proiecte în domenii importante pentru procesul de reforme.

În încheiere, Bogdan Aurescu a dat asigurări cu privire la continuarea sprijinului "consecvent", "de încredere" şi "solid" al diplomaţiei române pentru susţinerea obiectivelor ambiţioase de reformă şi de avansare ireversibilă a parcursului european al Republicii Moldova.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369