REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Aurescu: Sprijinul acordat de România Ucrainei este dezinteresat. Sunt acţiuni lipsite de orice conotaţie politică

Aurescu: Sprijinul acordat de România Ucrainei este dezinteresat. Sunt acţiuni lipsite de orice conotaţie politică

Replica API 2 iulie 2020 | 00:00 960

Sprijinul umanitar acordat de către România Republicii Moldova şi Ucrainei, în acord cu conceptul Team Europe dezvoltat de UE, răspunde nevoii de solidaritate în plan bilateral şi multilateral, este dezinteresat şi îndreptat către cetăţenii acestor state, aceste acţiuni fiind lipsite de orice conotaţie politică, susţine, într-un interviu, ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, scrie Agerpres.

Bogdan Aurescu

Şeful diplomaţiei române face referire şi la programul economic desfăşurat de Ungaria în România, pentru care este necesar un proiect de acord.

Aurescu vorbeşte şi despre noua Strategie de Apărare a Ţării şi referirea la Federaţia Rusă.

"Proiectul nu vine cu noutăţi de substanţă, ci reia preocupările legitime ale ţării noastre, semnalate constant, transparent şi predictibil de România pe parcursul ultimilor ani. Aceste preocupări vizează acele acţiuni ale Rusiei, în special din Bazinul Mării Negre, care au consecinţe negative asupra securităţii europene, în general, şi asupra securităţii şi stabilităţii regionale în special. Toate documentele programatice româneşti din ultimii ani punctează constant preocupări legate de deteriorarea situaţiei din regiunea Mării Negre. Nu este nicio surpriză din acest punct de vedere", subliniază el.

De asemenea, Bogdan Aurescu abordează şi subiectul reformei în Ministerul Afacerilor Externe. "Reaşezarea acestuia pe principii de competenţă şi profesionalism şi reprofesionalizarea şi motivarea corpului diplomatic constituie pentru mine un obiectiv principal", spune ministrul.

Cireşte mai mult pe: agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614