REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Aurescu subliniază deschiderea României pentru dezvoltarea şi diversificarea cooperării cu Palestina

Aurescu subliniază deschiderea României pentru dezvoltarea şi diversificarea cooperării cu Palestina

Replica API 30 iulie 2021 | 00:00 644

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, joi, în vizită de rămas bun pe ambasadorul Palestinei în România, Fuad Kokaly, cu acest prilej evidenţiind contribuţia acestuia în dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale, precum şi profesionalismul său de-a lungul întregului mandat avut în ţara noastră.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Facebook.com

Şeful diplomaţiei române a subliniat deschiderea deplină a României pentru dezvoltarea şi diversificarea cooperării cu Palestina în domenii sectoriale de interes comun, precum şi angajamentul ţării noastre de a continua sprijinul oferit în consolidarea instituţiilor palestiniene, inclusiv în baza celor convenite cu prilejul vizitelor la Ramallah, se precizează într-un comunicat al MAE, scrie Agerpres.

Ministrul Aurescu a reiterat importanţa organizării unei noi reuniuni a Comitetului interguvernamental bilateral. El a subliniat şi importanţa cooperării în domeniul educaţional şi ştiinţific, ambasadorul Palestinei exprimând aprecierea "deosebită" pentru bursele acordate de România studenţilor palestinieni. Ambasadorul Kokaly a arătat că numărul tot mai mare de absolvenţi de studii superioare în România constituie un liant suplimentar valoros între cele două ţări.

Şeful diplomaţiei române s-a referit şi la sprijinul constant al României pentru dezvoltarea relaţiilor UE - Palestina, inclusiv prin încheierea unui acord de asociere propriu-zis.

Aurescu şi Kokaly au avut un schimb de opinii cu privire la Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, context în care şeful diplomaţiei române a reiterat poziţia constantă a ţării noastre pentru susţinerea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, în baza dreptului internaţional. El a evidenţiat necesitatea unor măsuri de sporire a încrederii, de natură a facilita reluarea dialogului direct între părţi. Aurescu a reiterat sprijinul României pentru reluarea acestui dialog "absolut necesar", indică MAE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai bun prieten al lui Ceausescu a fost Presedintele pentru eliberarea Palestinei Yasser Arafat
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102