REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Aurul "blestemat" de pe strada Primăverii: care a fost ultima spargere dată de tâlharul Bobocel

Aurul "blestemat" de pe strada Primăverii: care a fost ultima spargere dată de tâlharul Bobocel

Replica API 23 mai 2013 | 00:00 109

După gratii

După gratii

Infractorul Bobocel, cel ce şi-a pus statutul de lider al unei grupări de hoţi şi tâlhari, a dat ultima lovitură pe data de 6 aprilie. A acţionat pe strada Primăverii din municipiul Constanţa, de unde a plecat cu bijuterii din aur şi bunuri în valoare de 45.000 de lei. La acea vreme, spargerea a fost declarată cu autor necunoscut, ca şi altele. După ce s-a format cercul de suspecţi, a început urmărirea şi apoi percheziţiile din data de 21 mai. Asan Sali este recidivist, fiind condamnat la închisoare dar şi cercetat în alte dosare.

Liderul grupării infracţionale din Constanţa, care acţiona încă din anul 2011, dând aproximativ de 23 de spargeri, este filat de oamenii legii de aproximativ câteva luni dezile. Asan Sali, zis Bobocel, este o mai veche "cunoştinţă" a oamenilor legii, fiind cercetat în mai multe dosare, aflate atât pe rolul Tribunalului Constanţa cât şi al Judecătoriei. În plus, acesta a fost şi condamnat la închisoare, tot pentru furt, fiind eliberat prin 2010. Însă, chiar dacă a avut de pătimit, Bobocel tot nu s-a învăţat minte, de-a lungul timpului formându-şi o adevărată "echipă", compusă din 20 de persoane, dintre care cinci sunt deja arestate în alte dosare. Din câte se pare, nu acţionau doar în "gaşca" de faţă, luându-şi şi job-uri part time. Strategia era una bine pusă la punct, locul unde avea să fie dată lovitura fiind filat timp de vreme bună. În general, vizate erau locuinţele de la parterul blocurilor sau casele. Nu lipseau de pe listă nici autoturismele şi nici tâlhăriile, dar baza era reprezentată de case. Acţionau la intervale de timp destul de mici, prin diferite zone din municipiu dar şi din judeţ. Ultima acţiune a avut loc pe 6 aprilie, prădată fiind o casă de pe strada Primăverii, furt soldat la acea vreme cu autori necunoscuţi. Hoţii şi-au făcut treaba în linişte, plecând cu bijuterii din aur şi bunuri în valoare de 45.000 de lei. Şi nu era prima spargere pe strada Primăverii! Şi nici prima cantitate de aur pentru care adevăraţii proprietari plângeau şi rosteau blesteme. Cum spargerile, în general, rămâneau la stadiul de "AN-uri" (autori necunoscuţi), poliţiştii au lucrat la foc automat pentru a face legăturile. După ce s-a stabilit un cerc de suspecţi, s-a putut depista întreaga "caracatiţă". Dar, cum lucrurile necesită a fi bine făcute, a urmat o perioadă de urmărire, boom-ul fiind dat marţi, 21 mai, când au avut loc 19 percheziţii domiciliare atât în municipiu cât şi la Hârşova, Ovidiu, Murfatlar şi Cobadin, în cea din urmă localitate ştiindu-se că este Bobocel, aflat în casa trecută pe numele soţiei, tocmai pentru a i se pierde urma. În urma percheziţiilor au fost găsite şi indisponibilizate mai multe bunuri suspectate a proveni din comiterea furturilor (bani, bijuterii). Prejudiciul cauzat a fost stabilit la aproximativ 1.300.000 de lei. Calculele au început să se facă începând de marţi, rezultatul final fiind gata miercuri. Ca atare, din cele 20 de persoane, parte a grupării, 5 erau deja arestate în alte dosare. Din cele 15 rămase, 9 au ajuns în faţa magistraţilor cu propunere de arestare, mandatul prorpiu-zis căpătându-l doar Asan Sali. Judecătoria Constanţa a dispus pentru celelalte opt persoane măsura de a nu părăsi localitatea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369