REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Australia: Au fost recuperate trupurile a trei pompieri americani care au murit într-un accident de avion utilitar

Australia: Au fost recuperate trupurile a trei pompieri americani care au murit într-un accident de avion utilitar

Replica API 27 ianuarie 2020 | 11:36 384

Trupurile celor trei pompieri americani care au decedat la începutul acestei săptămâni în Australia în urma prăbuşirii avionului utilitar pentru stingerea incendiilor în care se aflau au fost recuperate.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei statului New South Wales a confirmat pentru Reuters că au fost recuperate corpurile neînsufleţite ale pompierilor. ''Au fost prelevate pentru o examinare postmortem şi pentru confirmarea identităţii'', a declarat ea.

Coulson Aviation, compania privată canadiană care i-a angajat pe cei trei veterani americani, a publicat numele acestora - căpitanul Ian H. McBeth, de 44 de ani, din Great Falls, Montana, ofiţerul Paul Clyde Hudson, de 42 de ani, din Buckeye, Arizona, şi inginerul de aviaţie Rick DeMorgan Jr., de 43 de ani, din Navarra, Florida.

Prăbuşirea avionului utilitar pentru stingerea incendiilor C-130 a provocat durere în Australia unde incendiile de vegetaţie s-au soldat din octombrie anul trecut cu 33 de decese şi dispariţia a milioane de animale.

Comandatul pompierilor din zonele rurale din statul New South Wales, Shane Fitzsimmons, a indicat la scurt timp după producerea accidentului că autorităţile australiene au pierdut contactul cu avionul Hercules C-130 în zona muntoasă Snowy Monaro, joi, în jurul orei locale 13:30 (02:30 GMT). Cauzele accidentului nu sunt deocamdată cunoscute, dar Shane Fitzsimmons a subliniat joi că vântul violent face ''foarte dificilă'' pilotarea acestor avioane de mari dimensiuni.

Americanii făceau parte dintr-un contingent multinaţional care ajută Australia să combată incendiile de vegetaţie devastatoare care au mistuit în trei luni o suprafaţă egală cu aproximativ o treime din cea a Germaniei, transformând în cenuşă mii de case.

În New South Wales continuă să fie active 57 de focare, a anunţat pe Twitter Serviciul Rural de Pompieri din acest stat.

Condiţiile de incendiu s-au îmbunătăţit în Queensland, Victoria şi New South Wales, statele cele mai afectate, meteorologii prognozând precipitaţii abundente în acest weekend, a anunţat sâmbătă poliţia citată de Reuters şi Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367