REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
27.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Australia: Trei americani au decedat în accidentul unui avion utilitar pentru stingerea incendiilor

Australia: Trei americani au decedat în accidentul unui avion utilitar pentru stingerea incendiilor

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 308

Un avion utilitar pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit joi la sud-vest de Sydney, în incident pierzându-şi viaţa toţi cei trei membri ai echipajului, americani, au anunţat autorităţile australiene, citate de AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Comandatul pompierilor din zonele rurale din statul New South Wales, Shane Fitzsimmons, a indicat că autorităţile australiene au pierdut contactul cu avionul Hercules C-130 în zona muntoasă Snowy Monaro, joi în jurul orei locale 13:30 (02:30 GMT).

Ministrul australian pentru situaţii de urgenţă, David Littleproud, a apreciat că această tragedie arată ''pericolele inerente'' cărora pompierii sunt pregătiţi să le facă faţă pentru a-i proteja pe ceilalţi.

Cele trei victime sunt americani care făceau parte din pompierii specializaţi trimişi de numeroase ţări pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetaţie devastatoare din Australia.

Autorităţile au anunţat că vineri drapelele vor fi coborâte în bernă în statul New South Wales, în semn de respect pentru cei trei americani decedaţi.

Acest accident aduce la 32 numărul persoanelor decedate în Australia din cauza incendiilor de vegetaţie de la debutul acestei crize, în luna septembrie 2019.

Cauzele accidentului nu sunt deocamdată cunoscute, dar Shane Fitzsimmons subliniase în cursul zilei că vântul violent face ''foarte dificilă'' pilotarea acestor avioane de mari dimensiuni.

Compania canadiană Coulson Aviation, proprietara avionului, a anunţat că va trimite o echipă la locul accidentului şi a decis ţinerea la sol, pe perioada anchetei, a altor avioane de acest tip folosite în lupta contra incendiilor în statele australiene New South Wales şi Victoria, a precizat Fitzsimmons.

Joi, pompierii s-au confruntat cu o recrudescenţă a incendiilor cauzată de vântul puternic şi de temperatura atmosferică ridicată. Rafale de vânt cu o viteză de 90 km/h au fost anunţate pentru joi, iar a doua zi condiţiile meteorologice ar urma să fie mai favorabile operaţiunii de stingere a incendiilor.

''Încercăm să implicăm cele mai mari avioane şi cele mai mari elicoptere, dar este foarte dificil. Este foarte periculos să le facem să zboare'', a adăugat Shane Fitzsimmons, care a avertizat că sezonul incendiilor în New South Wales ar putea ţine până la finalul lunii martie.

Incendii de vegetaţie se produc în fiecare an pe suprafeţe mari în Australia. Totuşi, în acest sezon incendiile au fost semnalate mai devreme decât de obicei şi au fost mai intense din cauza unei secete îndelungate, alimentată în special de încălzirea climatică.

Începând din septembrie, o suprafaţă de 100.000 km2, mai mare decât teritoriul Portugaliei, a fost carbonizată. Flăcările au distrus peste 2.000 de locuinţe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369