REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Austria confirmă că sprijină Croaţia pentru Schengen, dar va fi 'foarte critică' faţă de România şi Bulgaria

Austria confirmă că sprijină Croaţia pentru Schengen, dar va fi 'foarte critică' faţă de România şi Bulgaria

A.F. 23 noiembrie 2022 | 20:40 767

Cancelarul austriac Karl Nehammer a dat asigurări miercuri, în timpul unei vizite oficiale în Croaţia, că va susţine aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, însă s-ar putea opune prin veto la aderarea României şi Bulgariei, întrucât acestea nu fac suficiente eforturi pentru a opri migranţii ilegali, potrivit declaraţiilor sale consemnate de agenţiile de presă HINA şi EFE.

Karl Nehammer

''Croaţia şi-a îndeplinit angajamentele corect. Vom sprijini intrarea Croaţiei în Schengen, dar vom fi foarte critici faţă de eforturile Bulgariei şi României'', a spus Nehammer la o conferinţă de presă la Zagreb.

El a reafirmat că, dintre cei aproximativ 100.000 de migranţi ilegali care au intrat anul acesta în Austria, circa 75.000 nu au fost înregistraţi în niciuna dintre ţările UE prin care au trecut înainte de a ajunge pe teritoriul austriac.

Investigaţiile efectuate de autorităţile austriece au relevat că majoritatea acestor migranţi au trecut prin Bulgaria şi România, ţări aflate la frontiera externă a UE, a subliniat cancelarul austriac, potrivit agenţiei EFE, citează Agerpres.

Prin urmare, ''este evident că Schengen nu funcţionează'' şi este nevoie de noi măsuri, a remarcat el. Spaţiul Schengen are sens dacă frontierele externe sunt bine protejate, astfel încât să nu avem probleme în interiorul Schengen, a argumentat cancelarul austriac.

În ce priveşte Croaţia, a mai spus el, aceasta şi-a ''îndeplinit toate obligaţiile, întrucât vedem de unde vin migranţii ilegali, iar România şi Bulgaria au probleme în a-şi proteja frontierele''.

La aceeaşi conferinţă de presă, premierul croat Andrej Plenkovic a amintit că ţara sa doreşte să intre în spaţiul Schengen cu frontierele terestre la 1 ianuarie 2023, iar apoi la 26 martie şi cu aeroporturile.

Un vot asupra extinderii spaţiului Schengen este programat la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 8-9 decembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot nu suntem buni de Schengen de ce lasam OMVul sa devalideze Romania de petrole si gaze, de ce a demolat OMV combinatul Doljchim ( cel mai mare combinat de ingrasaminte din Europa centrala si de est ), de ce a demolat rafinaria Arpechim producatorul materiei prime pentru combinatul chimic Oltchim bijuteria chimiei romanesti, de ce cei mai mari taietori de paduri virgine de la noi sunt austriecii de la Kronospan, de ce cumparatorii de paduri si pamanturi romanesti sunt tot ei si putem continua. Daca maine parlamentul ar face o ancheta privind privatizarea Petrom si obligatiile asumate de OMV, compania s-ar intoarce la statul roman si s-ar putea cere despagubiri de zeci de miliarde de euro. Daca s-ar face controale ANF, ISU, Garda de Mediu, Consiliul Concurentei, ITM si chiar SRI privind siguranta nationala la toate marile societati austrice in Romania si pe fondul ca in actionariatul acestora sunt si rusi ar veni plangand cancelarul Austriac si ministrii sai la Guvernul Romaniei spunand ca sunt persecutati si ca au gresit nu au furat cu buna stiinta. Cine sa o faca Iohanis, Ciuca , Ciolacu, etc!!!???
2
4
Tara e full corupție România e furată și de Austria Shenghen și Euro la anul și la multi ani Politicieni de trok
3
5
acum,ba acum,in port cta este un cargou mare,50000 t,plin virf cu cherestea romaneasca care se duce afara!paduri taiate de austrieci,austriecii o vind!tara condusa de tradatori securisti!
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367