REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Austria se opune aderării României în Schengen: argumentele ministrului de Interne Gerhard Karner

Austria se opune aderării României în Schengen: argumentele ministrului de Interne Gerhard Karner

Valentina CAMARA 19 noiembrie 2022 | 00:00 450

Comisia UE dorește ca Croația, Bulgaria și România să fie incluse în spațiul Schengen. Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner se pronunță împotriva acestor acțiuni, informează publicația Kurier.at.

Foto cu fond informativ

Context: „Comisia Europeană a votat în favoarea extinderii spațiului Schengen fără control la Bulgaria, Croația și România. Este timpul să le urăm bun venit", a declarat miercuri, la Bruxelles, comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson. Autoritatea de la Bruxelles a solicitat statelor UE să permită acestor trei state membre să participe "pe deplin" la spațiul Schengen. Votul urmează să aibă loc la Bruxelles la 8 decembrie și este necesară unanimitatea.

Acum, însă, rezistența la acest pas este în creștere. Austria este, de asemenea, unul dintre oponenții extinderii, după cum a precizat ministrul de interne, Gerhard Karner (ÖVP) pentru KURIER.

"Este un moment inoportun să votăm extinderea acum, dacă sistemul frontierelor externe nu funcționează".

„Factorul declanșator al rezistenței este fluxul de refugiați care se varsă în Balcani spre Europa Centrală. Peste 90.000 de migranți au fost deja reținuți în Austria în acest an, dintre care 75.000 nu au fost înregistrați în nicio altă țară din UE”, potrivit Ministerului de Interne austriac.

Aceasta înseamnă că extinderea va fi un subiect fierbinte la reuniunea specială de săptămâna viitoare a miniștrilor de interne. Mai ales când Croația este deja aproape de a adera la spațiul Schengen. Cu toate acestea, nu va exista un vot special pentru Croația, deoarece președinția cehă dorește să supună aderarea la vot doar într-un bloc comunitar. Gerhard Karner: "Extinderea unui sistem defect nu poate funcționa. Situația din Europa arată în mod clar că protecția frontierelor externe a eșuat”, a spus oficialul austriac, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati luat bogatile din Ro si acuma ne ardeti.Unde esti mai dl Iohannis,nici acuma nu va-ti trezit.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614