REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Austria: Un lot de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, oprit de la administrare după decesul unei infirmiere

Austria: Un lot de vaccin anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, oprit de la administrare după decesul unei infirmiere

Replica API 9 martie 2021 | 00:00 982

Autorităţile sanitare austriece au oprit administrarea unui lot de vaccinuri AstraZeneca contra COVID-19 după decesul unei infirmiere, chiar dacă în acest stadiu nu a fost stabilită ''nicio legătură cauză-efect'', transmite AFP, citată de Agerpres.

Victima, în vârstă de 49 de ani şi care primise o doză din lotul respectiv de vaccin la spitalul regional Zwettl (landul Austria Inferioară), a decedat după câteva zile din cauza unor ''grave probleme de coagulare'', a indicat Biroul federal austriac pentru securitatea asistenţei de sănătate (BASG), într-un comunicat publicat duminică seară.

Una dintre colegele sale, în vârstă de 35 de ani, vaccinată cu acelaşi lot, ''a dezvoltat o embolie pulmonară'', dar în prezent este ''pe cale de vindecare''. Conform informaţiilor apărute în presă, ea ar avea totuşi antecedente medicale.

''Ca măsură de securitate, s-a decis să nu se distribuie stocurile restante din acest lot'', a precizat BASG, care a adăugat că desfăşoară toate ''investigaţiile necesare pentru a exclude definitiv orice legătură''.

BASG notează că motivul decesului ''nu face parte din efectele secundare cunoscute'' ale vaccinului AstraZeneca, ''pe baza datelor clinice cunoscute'' şi a informaţiilor primite la nivel internaţional din partea persoanelor vaccinate.

Rezultatul autopsiei, efectuată de spitalul vienez AKH, ar urma să fie cunoscut peste câteva săptămâni.

De partea sa, Parchetul regional nu va deschide acţiune în justiţie contra spitalului, potrivit unei purtătoare de cuvânt contactate de AFP, nefiind constatată vreo anomalie la nivel de livrare, stocare sau administrare a vaccinurilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102