REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

AUSTRIECII de la STRABAG şi-au făcut un OBICEI din a BLOCA LICITAŢIILE!

AUSTRIECII de la STRABAG şi-au făcut un OBICEI din a BLOCA LICITAŢIILE!

Replica API 31 august 2020 | 00:00 3387

După ce au reuşit blocarea unei licitații ce vizează atribuirea contractului de asfaltare a străzilor din Castelu, austriecii de la Strabag SRL, compania fiind ținta unor anchete antifraudă, acuzată de spălare de bani și evaziune fiscală, vor şi contractul privind modernizarea drumului județean DJ 226, Corbu – Săcele – Istria – Mihai Viteazu. Consiliul Judeţean Constanţa a organizat licitaţie online, participând trei firme: Mega Edil SRL - SPC Elite Consulting SRL - Hydrostroy AD, clasată pe locul 3, Strabag SRLclasată pe locul 2 şi SC G&M Road Building Engineering SRL - SC Kirlic Group SRLSC Geocor Prod Construct 94 SRLSC Building Design 2000 Top SRL, clasată pe locul 1. Austriecii cer reluarea licitaţiei, în acest sens depunând şi o contestaţie la CNSC. Contestaţia a fost respinsă, aşa că au deschis acţiune în instanţă, pe 27 august.

Prin contestația din data de 09.07.2020, înregistrată la Consiliu cu nr. 27633/10.07.2020, depusă de Strabag SRL, lider al asocierii Strabag SRL – Autoprima Serv SRL, în cadrul procedurii de licitație deschisă, online, contestatoarea a solicitat anularea comunicării rezultatului procedurii nr. 17255/29.06.2020 prin care oferta depusă de asocierea Strabag SRL – Autoprima Serv SRL a fost declarată admisibilă, dar nu a fost desemnată câștigătoare, întrucât, s-a clasat pe locul 2, a raportului procedurii nr. 17253/29.06.2020 și a actelor anterioare sau subsecvente și/sau conexe, în ceea ce privește declararea ca admisibilă și conformă a ofertei depuse de asocierea SC G&M Road Building Engineering SRL - SC Kirlic Group SRL – SC Geocor Prod Construct 94 SRL – SC Building Design 2000 Top SRL, clasată pe locul 1 și obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertei depuse de asocierea clasată pe locul 1, cu consecința stabilirii caracterului neconform al acesteia și emiterea unui nou raport/rezultat al procedurii, în conformitate cu prevederile legale și în condițiile/limitele stabilite în decizia ce se va pronunța.

SC Strabag SRL, urmărită penal

SC Strabag SRL al cărei unic asociat este "Bau Holding Beteiligungs AG", cu sediul în Austria, și administrată de către austriacul Otto Oberwinkler Heimo, este urmărită penal într-un dosar de evaziune prin crearea de circuite economice fictive pentru evitarea dărilor către stat, potrivit presei centrale. De altfel, menţiunea privind urmărirea penală este făcută şi în Registrul Comerţului, mai precis în fişa companiei bucureştene. Strabag SRL, cu afaceri de 911 mil. lei, este urmărită penal pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate in munca. Dosarul penal 3827/P/2009 se află încă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Ultimele cifre de afaceri trecute în dreptul companiei arată o sumă 687,7 milioane lei, aproape 146 de milioane de euro, profit de 7,1 milioane de lei, datorii de 268,9 milioane de lei, cu un număr de 706 angajați. Un singur român apare ca administrator în societate, Ofelia Apostol. Și Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj este controlată de austrieci, prin Strabag AG, administrată de către austriacul Otto Oberwinkler Heimo.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da Andrei ,a venit vremea deratizarii , sa scapam se gandaci !
3
0
Am inteles ca administratorul de la Building Construction are o gramada de dosare la DNA !
3
0
Puscarieeeeee, la puscaaarieeee , la puscariieeee
3
0
Vasile, tie ti-e frig?ioi...esti cam pe langa subiect.
1
1
Vasile, daca erai bun inca mai lucrai la ei. Lasa pe altii sa comenteze, altii care stiu pe ce lume traiesc
4
0
Pai Building Construction SRL , umbla cu spagi pe la primarii , fac lucrari de tot rahatu , este firma lu Badalau
5
3
PRIMA: Jnapanii de straini. Austriecii sunt de departe CELE MAI MARI JEGRI STRAINEZE. urmati de OLANDEZI, BRITANICI etc. A DOUA PARTE: Manelistii hoti romanake. LA MIJLOC: pulimea votanta PSD USR. END.
0
0
Lasati dracului circul si reparati drumulllllll!
4
1
Da. Mai bine le dam lor portul in administrare... Mare bou esti...De unde plm iti vin ideile astea?
3
0
Inca din start,cand deschizi o licitatie,trebuie sa ceri conditii care sa impuna niste bareme pentru participanti. Astfel,demararea licitatiei sa poata fi facuta numai pentru firme controlate si controlabile in mod transparent,eventual in prezenta ziaristilor,ca sa nu existe dubii. De ce si ziaristii? Pai pentru ca vorbim de multi bani din buget,adica de la noi toti ,care ori se duc pe ceva folositor noua,ori in buzunarele unor banditi economici si chiar politici. Aici nu vorbim de firme cu productie de nisa,ci de infrastructura,adica de ceva de interes national si atunci ,totul la TV !
1
0
avem legi minunate
4
1
o sa vina usereii si o sa spuna ca manipulati, ca austriecii si olandezii nu fura, nu sunt corupti. Ca mai bbine le dam si portul in administrare ca noi nu suntem in stare!
7
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108