REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

AUSTRIECII de la STRABAG VÂNEAZĂ încă un CONTRACT cu STATUL

AUSTRIECII de la STRABAG VÂNEAZĂ încă un CONTRACT cu STATUL

Replica API 4 august 2020 | 00:00 3078

O companie din capitală cu acţionariat austriac, urmărită penal într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la circa 30 milioane de euro, a reușit blocarea unei licitații ce vizează atribuirea contractului de asfaltare a străzilor din Castelu. Este vorba despre Strabag SRL, compania fiind ținta unor anchete antifraudă, acuzată de spălare de bani și evaziune fiscală. Procedura de licitație se va relua, așa că, cel mai probabil, austriecii vor mai bifa în palmaresul lor încă un contract cu statul.

SC Strabag a contestat la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor procedura, online, organizată în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect „Achiziție proiect tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor deconstrucții pentru obiectivul de investiții «Asfaltare străzi în comuna Castelu »”. Compania a solicitat obligarea Primăriei Castelu la adoptarea măsurilor de remediere a documentației de atribuire și suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea contestației în cauză, cu prelungirea corespunzătoare a termenului limită de depunere a ofertelor. CNSC i-a admis contestația, așa că procedura se va relua.

SC Strabag SRL, urmărită penal

SC Strabag SRL al cărei unic asociat este "Bau Holding Beteiligungs AG", cu sediul în Austria, și administrată de către austriacul Otto Oberwinkler Heimo, este urmărită penal într-un dosar de evaziune prin crearea de circuite economice fictive pentru evitarea dărilor către stat, potrivit presei centrale. De altfel, menţiunea privind urmărirea penală este făcută şi în Registrul Comerţului, mai precis în fişa companiei bucureştene. Strabag SRL, cu afaceri de 911 mil. lei, este urmărită penal pentru ucidere din culpă și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate in munca. Dosarul penal 3827/P/2009 se află încă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Ultimele cifre de afaceri trecute în dreptul companiei arată o sumă 687,7 milioane lei, aproape 146 de milioane de euro, profit de 7,1 milioane de lei, datorii de 268,9 milioane de lei, cu un număr de 706 angajați. Un singur român apare ca administrator în societate, Ofelia Apostol. Și Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj este controlată de austrieci, prin Strabag AG, administrată de către austriacul Otto Oberwinkler Heimo.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
naspa pentru anghelprodan, astia nu dau spaga
1
0
prietene, ai uitat sa-ti iei pastilele in dimineata asta, ca vad ca la toate articolele scrii de bine de makidoni, ce treaba au pavelele alea de 2 lei puse de abc val cu makidonii ? explica-mi si mie te rog ...
2
0
Doar la Castelu,la Castelul lui Anghel si Prodan,se putea intampla asta!Cei doi incompetenti care au dus comuna in ruina.Tiruri,parcate pe trotuare,tigani fara masti calare pe zidurile primariei si Caminului pt a primi pachete,la posta la fel! Jalnic si degradant dupa 5 mandate!
2
1
asfaltati cu firme locale, banii raman la noi in buzunare pe carduri si in bancii apoi se investesc in in ...averi!
3
0
Am mers azi in orasul vechi pe pavelele facute de abc val srl din bani dati de fagadau din primarie. mergeti sa vedeti cum isi bat joc angajatii makidoni din primarie de noi romanii proprietari pe pamantul Dobrogei. nu i nimic. nu mai dureaza mult pana o sa i spanzuram pe toti nenorocitii astia
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218