REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Autocar de-al şefului ARR Constanţa, urmărit de poliţie şi oprit în trafic la Valu. Firmele lui Butnaru, amendate pentru că transportă oamenii ca pe vite

Autocar de-al şefului ARR Constanţa, urmărit de poliţie şi oprit în trafic la Valu. Firmele lui Butnaru, amendate pentru că transportă oamenii ca pe vite

Replica API 1 noiembrie 2014 | 01:41 302

În maşină erau cel puţin 80 de pasageri!

În maşină erau cel puţin 80 de pasageri!

Un autocar care transporta cel puţin 80 de persoane a fost oprit vineri seara, puţin după ora 19.00, la intrarea în Valu lui Traian de o maşină a Poliţiei care venea în viteză, cu semnalele luminoase aprinse, dinspre Constanţa. Pasagerii îngrămădiţi ca vitele au fost nevoiţi să mai aştepte circa 15 minute, până ce poliţiştii l-au amendat pe şoferul autocarului marca Mercedes, cu numărul de înmatriculare CT 96 EVL, aparţinând firmei Euro Trans Tur SRL. Din spusele taxatoarei, totul a pornit de la reclamaţia unui călător care, foarte probabil, a constatat la ultima aşa zisă staţie din Constanţa, cea de la Podul de butelii, că nu mai are unde să se urce în maşină. De altfel, la obişnuita oprire a autocarului care face cursa Constanţa- Murfatlar în staţia de vis-a-vis de Cora, zecile de oameni care au năvălit înăuntru se plângeau că s-au adunat în număr atât de mare pentru că nici un microbuz nu a mai oprit, ca de obicei, să-şi facă „plinul” de pasageri peste limita normală.

Marian Butnaru

Singurul motiv al şoferilor de a nu mai opri pe traseu pentru a-şi burduşi maşinile o reprezintă, fără doar şi poate, o amendă usturătoare încasată de firmă, care a determinat ordinul şefului de a respecta legea. Problema este că maşinile aflate pe traseu ale celor două firme asociate pentru relaţia Constanţa - Valu lui Traian - Murfatlar nu fac faţă numărului de pasageri, mai ales la orele în care se întorc elevii de la şcoală şi adulţii de la locurile de muncă. Singura modalitate prin care maşinile firmelor Euro Trans Tur şi Marcon Star îşi puteau respecta cât de cât obligaţiile pentru care au primit, până la urmă, licenţă pe respectivele trasee era încărcarea autoturismelor cu mult peste limitele admise de lege. „Replica” arăta, la începutul acestei luni, exemplul unui microbuz al firmei Marcon Star cu 16 locuri, dar în care se călcau în picioare aproape 40 de persoane! La fel, în autocarul de vineri seara, oprit de poliţie, se aflau circa 80 de suflete, iar astfel de cazuri se pot vedea zi de zi, de ani de zile, fără ca patronii să aibă ceva de suferit. După cum arătam în numerele anterioare, firmele Marcon Star şi Euro Trans Tur aparţin, direct şi prin intermediari, şefului ARR Constanţa, Marian Butnaru. În cazul autocarului oprit de poliţie, firma Euro Trans Tur este deţinută de persoanele juridice Hermes SRL şi Marigen Prod SRL, ambele reprezentate de Elena Odeta Butnaru, soţia şefului ARR Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218