REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Autorii jafului cu maşina Poştei au ascuns banii în borcane şi ursuleţi de pluş sau i-au "tocat" la petreceri

Autorii jafului cu maşina Poştei au ascuns banii în borcane şi ursuleţi de pluş sau i-au "tocat" la petreceri

Replica API 15 februarie 2014 | 00:00 120

Seiful furat din Medgidia, găsit pe câmp

Seiful furat din Medgidia, găsit pe câmp

Nu mai există nici un semn de întrebare cu privire la implicarea indivizilor reţinuţi în cazul jafului din cadrul Oficiului Poştal din Medgidia. Anchetatorii au găsit şi seiful, care era îngropat pe un câmp de lângă Cuza Vodă, dar şi sume de bani, ascunse în borcane şi ursuleţi de pluş. Dacă, în primă fază, au negat că ar fi participat la furt, acum şi-au recunoscut fapta. Unul dintre ei se află în Italia, dar este dispus să coopereze, el menţionând că se va întorce în ţară. Toţi au fost propuşi spre arestare la Judecătoria Medgidia şi s-au ales cu mandat pentru 30 de zile. Menţionăm că patru dintre aceştia, printre care şi cel aflat în Italia, au antecedente penale. Ei doar ce fuseseră eliberaţi din închisoare. Cât despre restul de bani, inculpaţii au spus că i-au spart pe petreceri.

Jaful care a avut loc la Oficiul Poştal din Medgidia, în data de 31 ianuarie, a alertat autorităţile, fiind demarată o anchetă de amploare. Totul a fost dat în vileag odată cu cele 18 percheziţii domiciliare ce au avut loc în data de 13 februarie a.c., în Medgidia şi Cuza Vodă. Însă, din cei cinci suspecţi, unul este plecat în Italia, dar a spus că se întoarce, fiind dispus să coopereze cu oamenii legii, pe când alţi doi au fost prinşi în alte judeţe, precum Călăraşi şi Timişoara, unde plecaseră în urmă cu câteva zile. Dintre cei cinci, unul este din Cuza Vodă, iar restul din Medgidia. Judecătoria Medgidia a emis pe numele lor mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind vorba de A.I., S.D., B.M., G.E.. Anchetatorii au reuşit să descopere detalii importante ce i-a ajutat în achetă. Sume de bani au fost găsite în locuinţele percheziţionate, fiind vorba de 8.700 de euro, sumă ce se afla într-un borcan, ascuns într-o grădină, dar şi 7.000 de lei, băgaţi într-un ursuleţ de pluş. La scurt timp a fost găsit şi seiful sustras din Oficiul Poştal, care se afla îngropat pe un teren viran de lângă Cuza Vodă. Suspecţii au precizat că nu au plănuit nimic, ceea ce anchetatorilor le vine greu a crede, şi că s-au hotărât asupra săvârşirii faptei cu o oră înainte.

Şi-au cumpărat televizoare, telefoane şi au dat petreceri

Unde sunt restul de bani? Indivizii au răspuns cu nonşalanţă: "I-am spart pe petreceri". Însă, ei şi-au mai achiziţionat şi bunuri, adică televizoare, telefoane mobile, etc., pe care oamenii legii le-au recuperat. Reamintim că la data de 13.02.2014, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale, cu sprijinul IPJ Timiş, IPJ Călăraşi, al Poliţiei Municipiului Medgidia, Detaşamentului 7 Jandarmi Medgidia, al Serviciului Acţiuni Speciale şi SIPI Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz au efectuat 18 percheziţii la domiciliile mai multor persoane suspecte de participare la comiterea furtului unei case de bani din incinta oficiului poştal din zona gării CFR Medgidia, faptă comisă la data de 31.01.2014."Cu această ocazie, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor mai multe sume de bani, un autoturism şi aparatură electronică. Totodată, au fost reţinuţi 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia cu propunere de arestare preventivă", au spus reprezentanţii IPJ Constanţa.

Cum s-a petrecut furtul

Este vorba de Oficiul Poştal din Gara Medgidia, care a fost prădat vineri, 31 ianuarie. Dispariţia seifului cu bani a fost sesizată dimineaţa, la ora 06.00, când a fost dată alarma. Hoţii au lucrat ca în filme: au intrat în poştă, au luat seiful, l-au aruncat pe geam, l-au recuperat şi s-au suit - culmea! - în maşina poştei şi duşi au fost! Cheile maşinii se aflau chiar pe un birou, prin urmare totul s-a dovedit a fi floare la ureche. Ulterior, autoutilitara Poştei a fost găsită, abandonată la Castelu, însă nici urmă de bani şi de indivizii care au pus la cale întreaga acţiune. Potrivit oamenilor legii, toţi banii din seif au dispărut: iniţial, s-a spus că este vorba de 470.000 de lei, apoi angajaţii Poştei au revenit, spunând că suma se ridică la 250.000 de lei - fiind vorba despre pensii şi alocaţii care urmau să fie achitate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614