REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Autoritatea Palestiniană îşi recheamă ambasadorii din România, Austria, Ungaria şi Cehia. Diplomatul de la Bucureşti părăseşt ţara azi

Autoritatea Palestiniană îşi recheamă ambasadorii din România, Austria, Ungaria şi Cehia. Diplomatul de la Bucureşti părăseşt ţara azi

Replica API 16 mai 2018 | 00:00 207

Autoritatea palestiniană a anunţat miercuri că-şi recheamă ambasadorii din cele patru state membre ale Uniunii Europene care au trimis reprezentanţi la o ceremonie de duminică în onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim, relatează AFP. Este vorba despre ambasadorii din Romînia, Cehia, Ungaria şi Austria. Ambasada Palastinei în România a confirmat pentru News.ro că ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah, precizând că în acestă seară va părăsi România.

Ambasadorul Fuad Kokaly va părăsi România în această seară, potrivit sursei citate. Această decizie a Autorităţii Palestiniene vine în contextul în care Executivul de la Bucureşti şi-a exprimat intenţia de a muta ambasada României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

De altfel, această rechemare este legată de participarea României la dineul de inaugurare al noii ambasade a SUA, mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, Autoritatea Palestiniană rechemându-şi ambasadorii şi din celelalte trei state participante, Austria, Cehia şi Ungaria.

Punerea în practică a măsurii de mutare a Ambasadei SUA la Ierusalim a provocat deja grave tulburări la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, zeci de persoane pierzându-şi viaţa şi peste 2.000 fiind rănite.

Potrivit bilanţurilor, incidentele violente de luni s-au soldat cu moartea a 61 de persoane şi rănirea a peste 2.700. Tragicele evenimente au atras protestul mai multor state şi luări de poziţie vehemente în cadrul ONU, care a deschis o investigaţie.

Citește mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
So zici ca asta ar fi motivul. Pai, prostavane spalat pe creier, alea au cam sarit in aer in UK, Franta, Belgia, Germania si in alte locuri care au CONDAMNAT amplasarea ambasadei Amuricii la Jerusalem. Mda, cum zici tu: Dragnea, Ciuma Rosie, Dancila sunt vinovati. Retardatule!
0
0
USA cauta cu disperare sa opreasca curentul declansat de Iran de respingere a dolarilor din tranzactii. Tendinta se amplifica si se pare ca sigura optine ramasa este declansarea unui razboi din care USA sa iasa victorioasa. Alta optiune este colapsul financiar mondial.
0
0
Hai , pa ! Sa ne mai scrii , din cand in cand ...
0
0
cind o sa sara metroul in aer si o sa moara romani sa-i multumiti lui dragnea si lui tariceanu ca dancila e prea proasta ca sa-si dea seama ca e
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102