REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Autorităţile britanice anunţă reducerea nivelului de alertă teroristă

Autorităţile britanice anunţă reducerea nivelului de alertă teroristă

Replica API 9 februarie 2021 | 00:00 1041

Autorităţile britanice au anunţat luni reducerea nivelului de alertă teroristă, ca urmare a unei scăderi a numărului de atacuri teroriste înregistrate în Europa, relatează dpa, citată de Agerpres.

Regatul Unit nu se mai confruntă cu o ameninţare "gravă" de producere a unor atentate teroriste, ci doar cu una "substanţială", a indicat ministrul de interne Priti Patel.

Nivelul "substanţial" de ameninţare înseamnă că este în continuare probabil să se producă un atac terorist, dar nu "foarte probabil" cum era până acum.

Priti Patel le-a explicat legislatorilor britanici că acest lucru se datorează "reducerii semnificative a numărului de atacuri din Europa după cele înregistrate în perioada septembrie-noiembrie 2020".

"Terorismul rămâne unul dintre cele mai directe şi imediate riscuri pentru securitatea noastră naţională", a menţionat ea.

Nivelul de alertă fiind încă "substanţial", publicul trebuie să dea în continuare dovadă de vigilenţă şi să raporteze poliţiei orice motiv de preocupare, a adăugat ministrul.

În Regatul Unit, Centrul comun de analiză teroristă (Joint Terrorism Analysis Centre) evaluează la fiecare şase luni nivelul de alertă.

Cel mai recent atac din Regatul Unit calificat de poliţie drept atentat terorist a fost atacul cu cuţitul din iunie anul trecut din oraşul englez Reading, în care Khairi Saadallah (26 de ani), originar din Libia, a atacat într-un parc două grupuri de trecători, omorând trei bărbaţi şi rănind alţi trei.

Saadallah a pledat "vinovat" la acuzaţiile de crimă şi tentativă de crimă şi a fost condamnat la închisoare pe viaţă, dar nu a fost acuzat de acte de terorism, cu toate că judecătorul a menţionat că atacul a avut o "legătură cu terorismul".

În Europa, cel mai recent atac terorist a fost comis la începutul lui noiembrie la Viena, când patru oameni au fost ucişi după ce un bărbat înarmat a deschis focul la întâmplare în centrul oraşului, cu câteva ore înaintea începerii unui nou lockdown naţional anticoronavirus. Autorul atacului, calificat drept terorist de către guvernul austriac, a fost împuşcat mortal de poliţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oricum sta lumea in lock down. Populatia e controlata mai bine. Dupa covid daca mai trece covidu vreodata va creste iar alerta.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614