REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Autorităţile din România pregătesc primele măsuri de relaxare de la debutul pandemiei

Autorităţile din România pregătesc primele măsuri de relaxare de la debutul pandemiei

Replica API 14 februarie 2022 | 23:18 1291

După aproape doi ani de pandemie, România ar putea ieși din starea de alertă. Autorităţile pregătesc deja primele măsuri de relaxare ce urmează să intre în vigoare după data de 15 februarie. Dar specialiştii în sănătate publică le contrazic şi atrag atenţia că nu ne vom întoarce aşa de repede la normalitate.

România ar putea ieși după aproape doi ani din starea de alertă.

Acest lucru va însemna mai multă libertate și renuntarea la o serie de restrctii impuse în contextul pandemiei.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat ca marți, pe 15 februarie, se va face o analiza a situației, iar apoi se vor lua și deciziile.

De o săptămâna numărul cazurilor de infectare scande, aproape constant, iar ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune am putea ajunge la o rata de incidenta similara cu cea din decembrie în scurt timp. Asta înseamnă renunţarea la masca de protecția în spatii deschise și chiar renunţarea la certificatul digital.

Optimismul autorităţilor este însă contrazis de specialiştii în sănătate publica care atrag atenția renunțarea la starea de alertă nu înseamnă că ne vom întoarce la normalitate.

Vom avea în continuare izbucniri pandemice în anumite zone unde rata de vaccinare este mică, ori unde există populație la risc. Diferența va fi că nu va mai exista o povară asupra sistemului medical în același timp.

Nu suntem încă pregătiți pentru normalitate, spun unii medicii epidemiologici. Săptămâna aceasta, deși au scăzut cazurile numărul deceselor a fost mare.

Săptămâna trecută, un român a fost ucis de COVID-19 la fiecare 15 minute.

În această săptamana un român este ucis de COVID-19 la fiecare 10 minute.

Numarul de decese va continua sa creasca pana la finalul lunii, cand vom atinge probabil vârful în jurul a 2,000 de decese săptămânal şi 300 de decese pe zi.

Valul 5 va fi ultimul în opinia specialiștilor care va pune mari probleme.

Pandemia a luat peste 60 de mii de vieți în aproximativ 2 ani. Cele mai multe au fost în octombrie - decembrie, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
anulati urgent certificatul verde de paris la intrarea in magazine si institutii
3
0
Dupa eliminarea starii de alerta scoateti toate restrictiile. Masca optionala in interior pentru cine vrea, si ura si la gara cu pandemia!
10
1
Alea nu-s autoritati, in poza apar niste circari care fac afaceri si sunt sclavi ai marilor companii.
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108