REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Autorităţile explică de ce au desfiinţat locul unde se aprindeau lumânări în memoria victimelor din Colectiv

Autorităţile explică de ce au desfiinţat locul unde se aprindeau lumânări în memoria victimelor din Colectiv

Replica API 2 decembrie 2015 | 00:00 178

Răsare o staţie de biciclete

Răsare o staţie de biciclete

Constănţenii s-au revoltat în cursul zilei de luni, 30 noiembrie, atunci când au văzut că au fost demarate nişte lucrări pe bulevardul Ferdinand, chiar în zona unde se formase un fel de altar, în memoria celor decedaţi în cumplitul incendiu din clubul Colectiv din capitală. Însă, autorităţile constănţene au explicat că nu este vorba despre nici o „desfiinţare” şi că locul a fost doar mutat.

„Profanarea victimelor de la Colectiv! La 30 de zile de la tragedia care a îndoliat România, Primăria Constanţa a distrus altarul de la Harta Mozaic unde se aprindeau lumânări şi se depuneau flori! Muncitorii au primit ordin, după-amiază, să scoată dalele din zona unde protestatarii au anunţat manifestaţii şi concerte de 1 Decembrie! Cum se poate distruge un altar în condiţiile în care se susţinea că se suspendă orice manifestare artistică, în memoria tragediei?”, este mesajul care a făcut înconjurul reţelelor de socializare, însoţit de un video.

Pe filmare se poate observa cum muncitorii sunt întrebaţi de ce muncesc în zi de sărbătoare şi de ce se fac lucrări chiar în zona în care s-au anunţat concerte şi unde era amplasat altarul victimelor din Colectiv. Oamenii care se aflau în exerciţiul funcţiunii au spus că au scos dalele pentru că se va amenaja o parcare şi că au terminat deja, urmând să se toarne beton.

Întrebaţi dacă au fost puşi să scoată dalele chiar în zona aceea, în mod special, ei au spus că nu, că aşa s-a nimerit. Însă, potrivit viceprimarului cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău, pe tot bulevardul Ferdinand se lucrează, fiind vorba despre mai multe proiecte, între care reabilitarea parcului, un proiect care are legătură cu iluminatul, unul care se referă la amplasarea unei staţii pentru biciclete dar şi un proiect de igienizare a zidului împrejmuitor la iniţiativa Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Constanţa. Contactat telefonic, Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control din cadrul Primăriei Constanţa a lămurit situaţia: „Acolo este o autorizaţie de amplasare a unei staţii de biciclete, iar locul pentru comemorarea victimelor de la Colectiv s-a mutat puţin mai încolo, nu a fost desfiinţat”, a declarat el pentru „Replica”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102