REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Autorităţile, luate la mişto de patronii magazinelor de vise

Autorităţile, luate la mişto de patronii magazinelor de vise

Replica API 6 august 2011 | 00:00 147

Ierburile se vând în continuare ca pâinea caldă

Ierburile se vând în continuare ca pâinea caldă

După toată campania instituţiilor statului, prin care s-a încercat eliminarea, pe cât posibil, a magazinelor unde se comercializează substanţe pshihotrope şi halucinogene, în momentul de faţă acestea îşi desfăşoară activitatea în mod relaxant, atât în cursul zilei cât şi noaptea, şi nimeni nu pare a-i deranja pe cei care vând astfel de substanţe. Mai multe astfel de magazine pot fi văzute zilnic, cu uşile larg deschise, ba şi cu clienţi care stau la rând. În urmă cu câteva luni, chiar prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, cât şi fostul director al Inspectoratului pentru Construcţii, Gigi Chiru, s-au implicat personal şi au mers în control chiar şi noaptea, la magazinele respective, însă nimic nu pare să-i descurajeze pe inamicii sănătăţii amatorilor de "senzaţii tari". Întrucât prefectul Constanţei a declarat, de dată recentă, că vor fi reluate raziile îndreptate împotriva acestor magazine, îi oferim o mână de ajutor, indicându-i câteva din zonele unde poate găsi, la orice oră, activitate de comerţ al substanţelor interzise prin hotărâre de Consiliu Local Municipal.

Astfel, din 8 magazine verificate de noi, numai unul şi-a închis obloanele, pe uşă fiind lipit un afiş prin care se anunţă că spaţiul este de închiriat. Restul de 7 magazine pe care le "oferim pe tavă" autorităţilor - Prefecturii Constanţa, Gărzii, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi aşa mai departe - funcţionează bine-mersi, dovadă fiind nu doar uşile larg deschise ori clienţii care bat în geam pentru a procura la "super-ofertă" iarba criminală, ci şi desele cazuri de tineri internaţi în stare gravă la Spitalul Judeţean Constanţa, în special în week-end. Potrivit medicilor, pe lângă consumul de etnobotanice, tinerii le amestecă şi cu mult alcool, de multe ori cei internaţi la Urgenţă fiind şi extrem de recalcitranţi.

Adrese pentru autorităţi: aici găsiţi magazine de vise

Revenind la magazinele de vise care încă funcţionează, ba chiar au avut tupeul să se adreseze instanţelor pentru a contesta amenzile primite în urmă cu câteva luni, ei bine, unul dintre ele este situat la intersecţia bulevadrului 1 Mai cu strada Alexandru Simion Marcovici, care are afişată oferta "2+1 gratis", ca şi celelalte centre de altfel. La un alt magazin de vise, situat în zona "Billa", doi tineri au fost văzuţi stând la rând, pentru a-şi cumpăra "doza de adrenalină".Cu alte cuvinte, magazinele cum ar fi "Puff Stuff Shop", din zona Delfinariu, "Spice Shop", de lângă Spitalul Judeţean, "Aromatherapy", de pe strada Portiţei, "Rainbow Shop", de pe bulevardul Tomis, lângă club Wish, sau "Spice Shop"-ul de pe Ion Raţiu, funcţionează în continuare fără probleme, iar autorităţile se pare că au lăsat-o mai moale cu controalele, sănătatea adolescenţilor fiind lăsată pe ultimul loc, după problema vânzării Cazinoului sau cea privind campania electorală de anul viitor.

Daniel ALBU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614