REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Autoritățile ne liniștesc: nu se oprește apa caldă la Constanța!

Autoritățile ne liniștesc: nu se oprește apa caldă la Constanța!

Replica API 26 iulie 2016 | 16:14 371

Nu se va opri apa caldă la Constanța! Anunțul a fost făcut de autoritățile constănțene, în cadrul unei conferințe de presă. Evenimentul a avut loc ca urmare a declarațiilor directorului RADET, Liviu Popa, potrivit cărora CET a somat Regia la plata unei sume exorbitante de bani, reprezentând datorii. „RADET a ajuns la un acord cu CET. Aceasta situație a fost produsă și din cauza asociațiilor debitoare care nu au plătit la timp. RADET nu va încasa creanțele de la asociații, acestea se vor duce direct la CET“, a spus prefectul Adrian Nicolaescu. „Voi solicita o analiză serioasă la CET. Trebuie să vedem care este situația financiară acolo“, a mai precizat prefectul.De precizat faptul că reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit, în cursul dimineții de marți, cu primarul Decebal Făgădău, dar și cu directorul CET, Dan Deaconescu, pentru a găsi o soluție în vederea rezolvării, în interesul populației, a problemei. După ședință, Făgădău, dar și Deaconescu, au refuzat să participe la conferința de presă.

„Discuția de astăzi a fost una foarte oportună, deoarece am încercat sa găsim o soluție pe viitor. Constănțenii nu vor rămâne fără energie termică“, a mai zis prefectul.

Primarul, Decebal Făgădău, a afirmat că toate aceste probleme se vor rezolva numai prin dialog. ''Sunt convins că soluția este prin dialog. O problemă istorică, generată de neplata la timp a subvențiilor, pe vremea când se dădeau subvenții, din partea guvernului, poate fi depășită doar cu implicarea tuturor celor care au competențe în dialog. Municipiul Constanța în momentul de față nu datorează nici un leu către RADET. Avem doar plățile curente. Înțeleg greutățile pe care le are CET-ul și cred că prin dialog vom găsi soluții'', a afirmat Făgădău.

Acesta a mai afirmat că principa sa preocupare este ca orașul Constanța să nu rămână fără apă. ''Posibilitățile noastre de intervenție sunt limitate. Pentru această problemă fac apel la societățile de proprietari să facă un efort să achite din datoriile pe care le au la RADET, pentru că altfel nu avem cum să deblocăm situația'', a mai spus primarul. Acesta a mai precizat că dorește ca și în acest sezon rece, populația să plătească tot 250 lei. Cu toate acestea, asociațiile care au datorii nu vor primi această subvenție ci una mai mică.

Iată punctul de vedere al Electrocentrale Constanţa

Din partea Societății Electrocentrale Constanţa SA, la întâlnirea de la Prefectură au participat cinci reprezentanți, care au expus tuturor celor prezenți situaţia datoriilor, datorii recunoscute parţial de către conducerea RADET Constanţa prin intermediul mai multor documente oficiale, pe care oricând le putem pune la dispoziția tuturor celor interesaţi, acestea fiind documente de interes public. În speță, datoriile RADET către Electrocentrale Constanţa SA însumează 193.327.568,62 lei. Până la data informării prefectului cu privire la situaţia datoriilor RADET Constanţa către Electrocentrale Constanţa SA, reprezentanții RADET au adoptat o atitudine pasivă, nefiind întreprinse niciun fel de demersuri reale pentru găsirea de soluții la problemele semnalate de Electrocentrale Constanţa SA şi care au stat la baza emiterii notificării de preaviz. Din partea Electrocentrale Constanţa SA există întreaga disponibilitate pentru adoptarea oricărei soluții în conformitate cu dispozițiile legale, care să protejeze interesele imediate ale populației. Societatea noastră a căutat şi caută soluții în vederea deblocării problemelor financiare, la rândul nostru având discuţii cu furnizorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367