REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Autoritățile române nu au inițiat niciun demers pentru despăgubirea românilor care dețin autoturisme Volkswagen trucate

Autoritățile române nu au inițiat niciun demers pentru despăgubirea românilor care dețin autoturisme Volkswagen trucate

Replica API 12 noiembrie 2016 | 00:00 303

FACIAS:

FACIAS:

Autoritățile române nu au inițiat niciun demers pentru sprijinirea românilor care dețin autoturisme Volkswagen, în sensul despăgubirii acestora în urma prejudiciilor suferite după ce constructorul auto german a instalat în mod ilegal softuri care au permis manipularea testelor privind stabilirea standardelor de emisii, atrage atenția, vineri, într-un comunicat de presă, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), entitate care deja a dat statul român în judecată pe acest subiect, scrie Agerpres.

"(...) în România, deși numărul de mașini dotate cu tehnici de manipulare a emisiilor depășește cifra de 50.000 de unități, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) nu a inițiat niciun demers în ceea ce privește sprijinirea consumatorilor români. FACIAS este singura care a acționat în instanță instituțiile statului pentru a le obliga să ia măsuri de sprijinire a consumatorilor români și de reparare a efectelor asupra mediului. Prin această acțiune, FACIAS a solicitat justiției să oblige instituțiile statului să ia măsuri pentru protecția consumatorilor și pentru protejarea mediului înconjurător", precizează organizația.

Reprezentanții FACIAS susțin că, în România, încă nu a fost dat publicității raportul comisiei înființate în urmă cu un an, cu scopul de a investiga această problemă.

"De altfel, nu știm dacă acest raport a fost finalizat, deoarece în răspunsurile primite de FACIAS acest raport a fost ca și inexistent. În concluzie, deși nu este parte la contractele dintre proprietarii de vehicule și dealerii Volkswagen și ținând cont că au fost încălcate o serie de reglementări europene și naționale, statul prin instituțiile sale abilitate trebuie să vină în sprijinul clienților Volkswagen. Nu în ultimul rând, se pot solicita fonduri pentru a compensa emisiile în exces ale motoarelor diesel și pentru a stimula comercializarea autoturismelor ecologice, așa cum s-a întâmplat în SUA", notează FACIAS.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614