REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Autorităţile române şi Banca Mondială au agreat crearea unui centru de expertiză la Bucureşti

Autorităţile române şi Banca Mondială au agreat crearea unui centru de expertiză la Bucureşti

Replica API 11 mai 2013 | 00:00 202

Autorităţile române şi Banca Mondială /BM/ au discutat şi agreat, cu prilejul vizitei în România a preşedintelui BM, Jim Yong Kim, crearea unui centru de expertiză (Knowledge Hub) la Bucureşti, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor Publice /MFP/ remis vineri.

Centrul de expertiză are ca obiectiv facilitarea transferului de expertiză în sectorul reformelor şi celor mai bune practici în România şi alte ţări din regiune.

De asemenea, cele două părţi au discutat şi agreat înfiinţarea în cadrul Cancelariei Primului-ministru a unei unităţi de implementare a politicilor publice care să constituie un model de coordonare şi monitorizare a programelor guvernamentale prioritare, pentru ca acestea să producă rezultatele aşteptate.

Joi, 9 mai, a avut loc o reuniune de lucru la nivel înalt cu reprezentanţii Băncii Mondiale, moderată de Daniel Chiţoiu, viceprim-ministru, ministrul finanţelor publice, în calitate de guvernator pentru România în cadrul grupului Băncii Mondiale. Reuniunea a fost prilejuita de vizita în România a domnului Jim Yong Kim, preşedintele Băncii Mondiale, vizită care vine în recunoaşterea importanţei relaţiei dintre Bancă şi România, un client sofisticat al Băncii şi un acţionar activ.

'Reuniunea a prilejuit un schimb susţinut de opinii privind importanţa procesului de consolidare fiscală pentru asigurarea stabilităţii economice, situaţia economică actuală a României şi potenţiale arii prioritare de acţiune pentru activitatea grupului Băncii Mondiale în România, din perspectiva strategiei de dezvoltare pe termen mediu şi lung şi a angajamentelor pe care ţara noastră şi le-a asumat în calitate de stat membru al Uniunii Europene', se spune în comunicatul MFP.

Autorităţile române au reiterat angajamentul de continuare a reformelor în domeniul administraţiei fiscale pentru îmbunătăţirea conformării voluntare, combaterea fermă a evaziunii fiscale şi creşterea eficienţei colectării, în domeniul creşterii absorbţiei fondurilor de coeziune şi structurale, prin asistenţa tehnică furnizată de Bancă în special pentru pregătirea următoarei perioade de programarea financiară, îmbunătăţirea managementului cheltuielilor şi prioritizarea investiţiilor publice, continuarea şi intensificarea reformelor în domeniul sănătăţii, accelerarea reformelor sistemului educaţional şi de cercetare universitară din România.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102