REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Autorităţile se contrazic în cazul băieţelului Magdei Vasiliu. Şeful CNAS: Trebuie să demonstrăm că acest copil are un handicap

Autorităţile se contrazic în cazul băieţelului Magdei Vasiliu. Şeful CNAS: Trebuie să demonstrăm că acest copil are un handicap

Replica API 29 iulie 2017 | 01:00 414

Şeful CNAS, Marian Burcea, a declarat că, în cazul Magdei Vasiliu, situaţia se va rezolva dacă se demonstrează că fiul ei are un handicap, el precizând că legislaţia nu oferă mamelor concediu medical decât pentru copiii care au până în şapte ani, singura excepţie fiind petru cei cu dizabilităţi.

„Potrivit legii, pentru copiii de peste şapte ani, mama nu mai beneficiază de concediu medical, decât dacă cel mic are un handicap şi înţeleg că băieţelul despre care vorbim are opt ani. Trebuie să demonstrăm că are un handicap pe nişte hârtii. Vreau să nu se interpreteze greşit, facem tot ce este posibil, dar trebuie să respectăm nişte reguli. Doamna are nevoie de concediu medical şi dacă mă întrebaţi pe mine, handicap mai mare decât boala asta nu cred că există, vorbesc în calitate de medic. Eu vreau date corecte de la familie ca să putem rezolva repede situaţia. Este uşor de spus că nu îi dăm concediu pentru că acel copil are mai mult de şapte ani, dar haideţi să vedem în ce condiţii se poate rezolva, cum îi putem ajuta. Trebuie să demonstrăm cât mai rapid că acest copil are un handicap", a declarat pentru MEDIAFAX, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marian Burcea.

Marian Burcea a precizat că, joi dimineaţă, a avut o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, pe această temă. Ministrul i-a cerut să rezolve această problemă, şeful CNAS menţionând că aşteaptă anumite documente din partea Magdei Vasiliu.

„Eu nu contest că domna nu a bătut pe la nişte uşi şi nu a pierdut timpul, dar la asta o să lucrăm, ca să nu se mai piardă timpul. Nu ştiu exact ce se întâmplă. I-am rugat pe colegii mei să adune toate datele necesare. Nu ştim copilul ăla cum este acolo, e pe formular, nu e pe formular (E 112 - n.red.). Doamna zice că cel mic a fost tratat foarte drăguţ, ceea ce este foarte bine, dar la sfârşit, ţi se da o notă de plată. Trebuie să o luăm puţin pe capitole şi repede. Dacă acest copil avea şapte ani, în 15 zile, cu datele traduse la un notariat, trebuia să i se dea concediu medical, fără să se prezinte personal la medic. Legislaţia nu este chiar atât de stufoasă. Boala copilului este clar un handicap pentru că leucemia este o afecţiune îngrozitoare", a adăugat Burcea.

În şedinţa de guvern de joi, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, ca în cel mult două săptămâni să vină cu un proiect prin care să fie debirocratizat sistemul de sănătate, făcând referire la cazul Magdei Vasiliu.

"E în public un caz care atrage atenţia asupra birocraţiei care a ajuns la cote extreme în cadrul Ministerului Sănătăţii. Cei care se lovesc de această birocraţie sunt oameni bolnavi, cu 400.000 de hartii care trebuie plimbate de la medicul de familie la medicul specialist, care trebuie să-i dea scrisoare medicală, reţetă, să meargă la farmacie şi dacă nu găsesc medicamentele să se întoarcă şi să reia ciclul. Nu sunt sportivi de performanta cei aflati in situaţia asta. Vă rog ca în 2 saptămâni să prezentaţi un proiect închegat privind reducerea birocraţiei în acest sens. Nu se poate ca cineva la tratament în străinătate să vină în ţară să demonstreze că e bolnav... este tot caz medical. Hai să nu rezolvăm cazuri punctuale, hai să rezolvam sistemul... sistemul e defect rău", a spus premierul.

Citeşte mai mult pe RTV.NET.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cu ce este mai presus Magda, in comparatie cu un satean dintr-un sat uitat de lume ? De ce nu ne spune dumneaei ce impozit a platit la casa de asigurari de sanatate ?
0
1
si cum voi sunteti asi numai in declaratii mincinoase si decizii contradictorii si foarte buni la furt din banii nostri, veti constata, pana acum tot ce ati demarat decand ati preluat puterea este la stadiu de studiu, veti constata dupa deces exact ca in cazul epidemiei de rujeola cand a fost cazul sa moara 32 persoane sa va urniti voi fundurile de pe scunele caldute, sa va fie rusine
3
1
Premierul are dreptate chiar il iubesc sa dispara birocratia din toate domeniile daca ai nevoie de o adeverinata trebuie sa faci cereri peste ceri sa stai la zeci de ghisee sa se terminecu plimbatul oamenilor si sa se rezolve cu celeritate orice cerere in orice minister suntem tara hartiilor...
4
0
Sunt rupti de realitate si de legislatie amandoi.Incadrarea in grad de handicap au facut-o cum a vrut fiecare comisie.Si sunt cunoscute atatea cazuri de abuzuri, nevazatori cu permis de conducere etc, sau un sat intreg cu grad de handicap ...Iar cine are pe drept un handicap este purtat pe la usi sfinte cu luni de programari si tot felul de analize cand un om nu este deplasabil!!!Despre ce vorbim???
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102