REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Autoritățile spaniole au stabilit ziua în care Marian Eugen Sabău va fi eutanasiat

Autoritățile spaniole au stabilit ziua în care Marian Eugen Sabău va fi eutanasiat

Replica API 13 august 2022 | 00:00 4015

Autoritățile spaniole au stabilit ziua în care va fi eutanasiat românul Marian Eugen Sabău, supranumit "pistolarul din Tarragona" în urma unui incident sângeros.

Marian Eugen Sabău

Românul Marian Eugen Sabău (46 ani) din Tarragona va fi eutanasiat pe 23 august, au stabilit autorităţile din Spania.

Curtea de Apel i-a acordat acestuia, la cerere și în mod definitiv, dreptul de a muri cu demnitate, chiar înainte de procesul în care e acuzat că a împușcat trei foști colegi de serviciu și 2 polițiști, în decembrie anul trecut.

Curtea Constituțională a refuzat să admită recursul agenților răniți care au încercat să oprească moartea asistată a lui Marian Eugen Sabău, potrivit ziarulromanesc.es, citează antena3.ro.

Spitalul Penitenciar Terrassa a stabilit executarea procedurii pentru data de 23 august.

Potrivit sentinței, magistrații consideră că nu există încălcarea drepturilor fundamentale și nicio problemă constituțională pentru a opri procedura.

După atacul la sediul fostului angajator Securitas din Tarragona, Sabău s-a baricadat într-o fermă abandonată. Acolo, înarmat cu diverse arme și o vestă antiglonț, a ignorat avertismentele negociatorilor de a se preda.

El a fost neutralizat de grupul de elită al Poliției Catalane. În urma împuşcăturilor suferite, Sabău s-a ales cu tetraplegie ireversibilă şi un picior amputat, şi a cerut să fie eutanasiat. Practic, nu a ajuns în închisoare, pentru că nu a putut părăsi niciodată spitalul.

Bărbatul va deveni astfel primul deținut din Spania care are dreptul la o moarte demnă, de la intrarea în vigoare a legii eutanasiei, în urmă cu un an.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In zona unde am locuit un roman de 17 ani lucra in cimp la o ferma de vaci.Patronul lui a vrut sa-l futa in cur si el l-a omorit.Cind a venit garda civila sa-l aresteze,el plingea si striga dupa mama lui care lucra la citiva kilometri distanta de acolo.Sunt mii de cazuri de-astea in Spania si romanii tac.Si guvernele la fel.Din Spania si din Romania.
0
0
Pentru habarnisti:Ba,toti carora le plac spaniolii,sa pofteasca in Spania,nu sa manince rahat! Veniti aici sa vedeti onestitate! Eu am cunoscut o batrina ,pligea si povestea, din Bucuresti care a venit dupa nepotul sau,sa-l ia acasa.Era la un club de fotbal.Il bateau si il maltratau spaniolii in fiecare zi.
0
0
Daca nu am avea de partea noastra legile comunitare mai mult ca sigur ca in 10 ore am fi inapoi in tara cu totii!
0
0
Are dreptate Petre! Intre straini totdeauna vei fi lasat cu ce resturi mai raman dupa masa!
2
0
cand a vazut si simtit ce fac nenorocitii trebuea s a o intinda !nu l oprea nimeni, a facut cea fost mai rau !
0
0
Bai astia cu numele de petre. Nu mai mancati rahat. Spuoniolii sunt un popor MINUNAT. Buni, promotori, onesti, cinstiti. I-am cunoscut din toate punctele de vedere. Daca sunt rasisti, sunr din cauza unui nenorocit ca Sabau. Punct.
2
0
Era obligat sa munceasca ore in plus fara sa fie platite,asa cum se proceda cu ceilalti,colegii de munca daca se pot numi asa niste bestii,rideau de el,il provocau,nu i se marea salariul odata cu al celorlalti.
0
0
draga..PETRE...si tu esti,exact,,,,un jeg la fel ca el...poate vei avea acelasi sfarsit...DOAMNE...ajuta..
2
0
Calaii spanioli actioneaza la unison,stiu ce au de facut cu romanii.Dupa ce a fost victima rasismului,practic a fost macelarit de viu de catre fascistii spanioli,iar in final il vor executa.CE FACE STATUL ROMAN IN ACESTE SITUATII,STITI CU TOTII.Inca odata:feriti-va de spanioli si de spania!
0
1
Marian Eugen Sabau v-a ramine in memoria multora si a mea,bineinteles.El este victima rasismului spaniol indreptat in special impotriva romanilor care muncesc in Spania.Romanii care spun ca sunt fericiti in aceasta tara fascista merita un pumn si un scuipat intre ochi.M.E.S inainte de a face ce a facut s-a plins peste tot,incepind cu patronul firmei de paza.S-a plins si pe facebook stiind ca nu v-a primi nici un ajutor.Mergeti si munciti unde vreti voi,in afara de tari fasciste cum sunt Ukraina,Spania,Polonia.Germania si italia sunt mai tolerante decit cele 3.
0
0
Sa fie intr-un ceas bun! Amin
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614