REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Autorizația de circulație tramă stradală, obligatorie la controalele în trafic

Autorizația de circulație tramă stradală, obligatorie la controalele în trafic

Replica API 31 octombrie 2020 | 23:30 3942

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța aduce la cunoștința persoanelor fizice și juridice care dețin utilaje/autovehicule concepute și construite pentru transportul de materiale de construcții/de alte mărfuri care achită taxa de tramă stradală, faptul că este obligatoriu să obțină și autorizația de circulație pentru vehiculele pentru care s-a efectuat plata.

Conform H.C.L. nr. 138/2019, conducătorul vehiculului este obligat să prezinte organelor de control în trafic autorizația de circulație în original, valabilă la data efectuării verificării. Este exceptată de la această regulă situația în care autorizația de circulație a fost obținută online. Circulația fără a deține autorizație valabilă sau neprezentarea acesteia la solicitarea persoanelor abilitate să efectueze controlul constituie contravenție și se sancționează cu amendă.

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța recomandă contribuabililor, mai ales în această perioadă, folosirea mijloacelor de plată electronice, situație în care autorizația de circulație aferentă plății taxei este eliberată online, fără a fi necesară deplasarea la ghișeele agențiilor fiscale.

Pentru plata în numerar sau prin intermediul cardului bancar sau plata efectuată prin ordin de plată, eliberarea autorizației se efectuează doar la ghișeele agențiilor fiscale, conducătorul vehiculului fiind obligat să prezinte, la solicitarea organelor de control, autorizația de circulație în original obținută în acest mod.

Taxa de tramă stradală poate fi plătită în numerar și la stațiile OMV Petrom prin serviciul Westaco Express și la magazinele Inmedio, din municipiul Constanța, situații în care eliberarea autorizației se efectuează pe loc, în momentul efectuării plății.

"Serviciul Public de Impozite și Taxe amintește constribuabililor că plățile online pot fi efectuate foarte ușor, pe site-ul www.spit-ct.ro, accesând din Meniu secțiunea „Servicii Online - Plata amenzi/alte taxe – Fără autentificare - Plată alte taxe” completând datele solicitate (CNP/CUI, nume și prenume/denumire societate, adresă de domiciliu/sediu, localitate, județ, e-mail, tipul taxei, datele mijlocului de transport) sau Cu autentificare în aplicația e-Tax, situații în care autorizația de circulație este transmisă pe adresa de e-mail a persoanei fizice/juridice solcitante, aceste situații fiind exceptate de la prezentarea în original a autorizației de circulație.

Pentru obținerea dreptului de utilizator și a parolei în aplicația E-tax vă îndrumăm să accesați link-ul https://etax.spit-ct.ro/Autentificare.aspx#tabCerereDeInscriere.

Menționăm că pentru verificarea autenticității autorizațiilor de circulație emise, SPIT a implementat pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, butonul “Verifică Document Emis – Autorizații Circulație” din cadrul secțiunii „Servicii Online” au transmis reprezentanţii SPIT.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum îs dublează primarul salariu, mii de angajați rude, nepoți, hoți la drumul mare, taxa pe parcare, taxa pe mașină, taxa de stradă, golani fac HCL ca hoți, au loat orașul e a lor.
0
0
De transport persoane nu spune nimic de ce am fost oprit și amendat de maidanezii primăriei ?
1
0
ei....si? au mai fost, vor mai fi....
0
0
taxa este din 2019 cind era alt primar
3
0
multumim tov chitac, asteptam si alte taxe!!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218