REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Autorizaţiile pentru comerţul în Mamaia bagă zâzanie între tarabagii

Autorizaţiile pentru comerţul în Mamaia bagă zâzanie între tarabagii

Replica API 12 iulie 2016 | 00:21 719

Regulamentul de funcţionare al staţiunii Mamaia, ignorat la drumul mare

Regulamentul de funcţionare al staţiunii Mamaia, ignorat la drumul mare

Sezonul estival 2016 a debutat cu schimbări mai mult sau mai puţin benefice în ceea ce priveşte staţiunea Mamaia şi Satul de Vacanţă. Dacă până acum, turiştii erau întâmpinaţi de mirosuri îngrozitoare din cauza poneilor plimbaţi la intrarea în Sat sau se loveau la tot pasul de standuri cu suveniruri, iată că aceste activităţi au dispărut sau se desfăşoară în spaţii bine delimitate. Însă, există şi unii care fac abstracţie de lege! De exemplu, comercializarea produselor hand made ar trebui să se desfăşoare doar în bazar Perla, însă vizavi de un club din Mamaia activează nestingherit un stand cu tablouri. Litoralul românesc pare mai curat ca niciodată, cel puţin din punct de vedere al comercianţilor care împânzeau aleile şi trotuarele din staţiunea Mamaia. Însă, cum regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, se mai zăreşte câte unul care să-şi trântească mica afacere fix în locuri nepermise. Conform Regulamentului de funcţionare al staţiunii Mamaia şi Satul de Vacanţă, „comercializarea produselor hand made (articole lucrate manual) şi a cadourilor estivale cu articole promoţionale pentru Constanţa, staţiunea Mamaia ºi Sat Vacanþă se va desfăşura doar în bazar Perla”, dar cine þine cont?! Vizavi de clubul LUV din Mamaia este amplasată o gheretă ce comercializează tablouri hand made. Lucru ce-i revoltă însă pe alţi comercianţi care nu au reuşit să obţină aviz de funcţionare pentru a se desfăşura acest tip de activitate.

“La începutul sezonului estival am dorit să depun actele să obțin autorizația pentru tatuaje temporare. Mi s-a spus că în urma noului regulament al stațiunii Mamaia nu se mai dau astfel de autorizații. Întrebarea este cum un domn reușește să facă comerț cu produse hand made în zona clubului Luv și din câte se observă s-a instalat foarte bine cu toate cele necesare pentru o funcționare mai îndelungată. Am sunat și mi s-a spus că dacă există cineva care vinde pe domeniul public face comerț ambulant. Am fost sfătuit să încerc în altă stațiune , dar pe acest domn nu îl deranjează nimeni de vânzare pe domeniul public în stațiunea Mamaia. Cei care vând produse hand made au alt statut?”, s-a plâns Alexandru A.

Și dacă tot suntem la capitolul standuri ilegale, nu putem să nu le amintim și pe cele de pe scările care duc spre plaja Modern. Mesele pline de magneți și gablonțuri par să nu deranjeze pe nimeni, din contră. Micii afaceriști par să scoată bani frumușei de pe domeniul public.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102