REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Autorul teribilului accident, în urma căruia un taximetru a ars precum o torţă, era băut

Autorul teribilului accident, în urma căruia un taximetru a ars precum o torţă, era băut

Replica API 16 octombrie 2015 | 22:32 199

Maşină împrumutată

Maşină împrumutată

Cristian Fotescu

Starea de sănătate a şoferului implicat în accidentul rutier de miercuri seară, pe DN29E, s-a înrăutăţit. Totodată, detaliile accidentului rutier sunt puţin alambicate, la mijloc fiind vorba de o maşină împrumutată de la un bărbat care era plecat la Sfânta Parascheva. În plus, se pare că şoferul, respectiv Cristian Fotescu, din Potârnichea, era băut.

Un taximetru a ars în proporţie de 90% după ce s-a izbit de un copac, în seara de miercuri, 14 octombrie, două persoane ajungând la spital, şoferul fiind în stare gravă. Însă, detaliile evenimentului rutier sunt destul de întortocheate, însă până la urmă au fost puse cap la cap. Din câte se pare, taximetrul, care nu apaţine unei firme cunoscute, fiind vorba despre o mică „afacere” se afla în folosinţa unui bărbat care a ales să plece la Iaşi, la Sfânta Parascheva. Cristian Fotescu, în vârstă de 33 de ani, din Potârnichea, prieten bun cu acesta, obişnuia să mai împrumute maşina.

Aşa s-a întâmplat şi în seara de miercuri, 14 octombrie, când, cu acordul soţiei titularului, care este şi rudă cu patronul micii firme de taximetrie, a luat taximetrul şi, împreună cu un alt prieten au mers la Cumpăna unde au consumat băuturi alcoolice. La întoarcere spre municipiul Constanţa, în jurul orei 20.40, Cristian Fotescu s-a urcat la volanul autoturismului marca Dacia Logan, pe care l-a condus pe DN 39 E, dinspre localitatea Cumpăna către muninicipiul Constanţa şi, ajungând la km 0+250, din cauza vitezei excesive în curbă la stânga, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă prin dreapta şi a intrat în coliziune cu un copac, unde autoturismul a luat foc şi a ars în proporţie de 90%.

Din fericire, cei doi au reuşit să iasă din maşină, scăpând astfel cu viaţă. Însă, cum autoturismul era prevăzut cu instalaţie GPL, pericolul unei explozii a fost prezent. Militarii din cadrul ISU Dobrogea au intervenit prompt şi lucrurile au fost ţinute sub control. Însă, la spital au ajuns ambii ocupanţi ai maşinii, şoferul, respectiv Cristian Fotescu, aflându-se în stare gravă. Totodată, precizăm că aceştia aveau halenă alcoolică, însă nu au putut fi testaţi cu aparatul Drager, însă au fost recoltate probe biologice. Poliţiştii rutieri au întocmit dosar de cercetare penală pe numele lui Cristian Fotescu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102