REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.9° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Autorul unei crime teribile, descoperit în puşcărie cu ajutorul unui "turnător"

Autorul unei crime teribile, descoperit în puşcărie cu ajutorul unui "turnător"

Replica API 4 februarie 2013 | 00:00 262

Confesiuni la Poarta Albă

Confesiuni la Poarta Albă

Din ciclul, mai bine tu decât eu, turnătorii se găsesc şi la malul mării. În cazul de faţă este vorba de un individ, condamnat la ani grei pentru crimă, care s-a apucat să se "laude" prin puşcărie că mai are o crimă la activ de care nu ştie nimeni. Toate bune şi frumoase, însă beculeţul unui alt deţinut s-a aprins, şi, în goana de a mai şterge cu buretele câţiva ani de detenţie - să nu se creadă că a a fost mânat de alte gânduri! - a dat fuguţa la autorităţi. Dacă răsplata a fost achitată, nu există o confirmare oficială, însă surse din cadrul poliţiei spun că au fost scăzuţi ceva ani.

"Turnătorii" pot scăpa mai uşor de după gratii, lucru spus nu de noi, ci de legile speciale cu dispoziţii penale în care se găsesc prevederi privind reducerea, în anumite situaţii, a limitelor pedepsei. Chiar dacă totul este cu dus-întors, anumite aspecte necesitând a fi citite printre rânduri, mulţi "eroi" se arată, hotărâţi fiind să-şi salveze propria piele. Ca un "foileton" pornit de cotidianul "Replica", în numărul trecut era descris cazul unui primar din Jilava care şi-a turnat partenerul de "muncă" şi a scăpat din arest. Însă, să nu care cumva să se creadă că urbea de la malul mării este scutită de astfel de evenimente. Cum spunea şi avocatul Dumitru Bădrăgan, fiecare caz trebuie analizat în parte, lucrurile nu se pot generaliza, ceea ce se aplică şi în situaţia de faţă. Este vorba tot despre un denunţ, însă cu "intermediari", dacă putem spune aşa, un fel de telefonul fără fir. Mai exact, un condamnat pentru omor a avut ideea de a se lăuda unui coleg de celulă despre anumite amănunte "picante" desprinse dintr-o altă crimă, moment în care ascultătorului i s-a aprins beculeţul şi a dat fuga la oamenii legii relatând absolut tot. Luat la întrebări, naratorul a dat dovadă de cooperare, hotărându-se să ajute la anchetă şi trăgând după el alte două persoane, complici la o crimă pentru care nu fuseseră găsiţi autorii. Întorcând paginile timpului, ajungem în perioada octombrie - noiembrie 2007, când Lucian Lică, de 24 de ani, alături de Laurenţiu Ştefan Lică, de 19 ani, şi Marian Bran, de 19 ani, au pătruns înarmaţi cu arme albe şi probabil şi cu un pistol, în incinta fermei lui Nicolae Puşcaşu, zis "Austriacul", de la marginea satului Vadu, comuna Corbu, puşi pe furat. Însă, marea surpriză a fost când au dat nas în nas cu Victor Barnea, zis "primarul", paznicul fermei. De aici, iadul s-a dezlănţuit, cei trei l-au atacat, lovindu-l cu pietre, apoi cu pumnii şi picioarele, omorându-l. Potrivit mărturiei primului inculpat, se pare că s-a mai tras şi un foc de armă, iar victima a fost străpunsă şi de o sabie. În tot acest timp, indivizii s-au ţinut de plan, intrând în locuinţă şi furând mai multe bunuri. Cadavrul a fost aruncat într-o fântână, la marginea comunei Corbu, după care au pus pământ deasupra, în ideea că victima nu va fi găsită. După ce informaţiile au ajuns la anchetatori, în urma denunţului colegului de celulă, Lucian Lică a mărturisit tot. Osemintele umane au fost descoperite, iar cei doi complici au fost închişi. Menţionăm că Lucian Lică era arestat într-un alt dosar de crimă, în care a fost condamnat la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru uciderea, jefuirea şi incendierea locuinţei victimelor Stan Tache şi Gherghina Tache, din comuna Corbu, în noaptea de 1 spre 2 august 2009. Dacă turnătorul s-a ales cu o micşorare a pedepsei, rămâne încă un subiect tabu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369