REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Autostrada Soarelui va fi monitorizată video

Autostrada Soarelui va fi monitorizată video

Replica API 13 octombrie 2017 | 00:09 276

Ministerul Transporturilor are planuri mari pentru autostrăzi: vrea să le monitorizeze video. Astfel, pe pagina web a instituției a fost publicat un proiect, în vederea supunerii unei dezbateri publice, privind implementarea unui sistem de monitorizare video constantă a A1, București – Pitești, A2, București – Cernavodă, A3, București – Ploiești și DN1, București – Ploiești.

„Fiecare autostradă va avea un sistem propriu, al cărui nod central de comunicaţii va fi conectat la Centrul de Monitorizare şi Informare de la DRDP Bucureşti. Se asigură astfel controlul şi comanda celor trei sectoare de autostradă dintr-un centru unic, dar rămâne şi disponibilitatea unei redistribuiri ulterioare”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Concret, sistemul de monitorizare va avea și o componentă de informare în timp real a șoferilor, astfel încât incidentele din trafic să fie depistate prin tehnologie video, ceilalți participanți la trafic să fie anunțați în timp util. De asemenea, unul dintre subsisteme va măsura condițiile meteo și cum pot influența traficul auto. De-a lungul autostrăzilor vor fi montate sisteme de monitorizare cu sisteme wireless.

Valoarea proiectului este de 103.600 lei, iar banii urmează să fie procurați din fonduri europene.

Scopul implementării sistemului video de supraveghere și a celorlalte elemente este reprezentat de reducerea accidentelor și asigurarea unei mai bune siguranțe a participanților la trafic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa cum noaptea mintii este baza de unde pornesc deciziile in tara asta,autostrada nu poate fi mai buna decat ceva creat de oameni intunecati. Fara sa fie luminata,fara semnalizari ,este exemplul clar ca azi nu se poate macar continua ce s-a construit cu multi ani in urma.
2
0
A2 in mare parte trebuie asfaltata. Portiunea Buc. - Fundulea pe sensul spre Buc. cel putin este jalnica. Admin Drunurilor isi bate joc de lucrarile de intretinere si reparatii! Ei stiu pe ce cheltuiesc bugetul an de an.
3
0
Handicapatii astia nu sunt in stare sa lumineze si sa asfalteze autostrada asa cum trebuie dar o sa puna camere video?!! Din ciclul, ce-i trebuie chelului: tichie de margaritar!
5
0
Trebuie restul avem de toate.Austrada beznei sau intunericului unde noapte nu se aprind decat vre o 10 becuri de la Bucuresti la Constanta.Mai bine a ti merge prin Belgia sa i intrebati de unde au luat ei becuri de sunt toate autostrazile luminate.Circarilor din Romania !.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614