REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Autoturism abandonat, casa câinilor maidanezi din Inel II

Autoturism abandonat, casa câinilor maidanezi din Inel II

Replica API 27 februarie 2017 | 09:20 315

Cartiere invadate de patrupede

Cartiere invadate de patrupede

Luna februarie s-a dovedit a fi luna iubirii şi pentru maidanezi! Locuitorii municipiului Constanţa au făcut zeci de sesizări cu privire la apariţia în mai multe cartiere a haitelor de câini. În câteva zile numărul câinilor maidanezi s-a triplat, iar agresivitatea şi faptul că umblă haotic prin cartiere au determinat îngrijorare. Printre constănţenii îngrijoraţi se află şi mămici care se tem pentru copiii lor, de eventuale tragedii ce s-ar putea întâmpla din cauza acestora.

Câinii maidanezi au pus stăpânire pe mai multe cartiere din Constanţa! Dacă săptămâna trecută era vorba despre Poarta 6 şi cei aproximativ 20 de câini maidanezi ce au pus stăpânire pe terenul de lângă Liveul Teoretic Lucian Blaga, treptat constănţenii au sesizat haite de câini şi în alte cartiere din municipiu. Este vorba despre Inel II, unde zeci de câini şi-au făcut apariţia şi au băgat spaima în locuitori. Aici se pare că şi unii dintre oameni au ajutat la bunăstarea acestora, un autoturism aflat în paragină fiind casă pentru aceştia. Un cititor al ziarului Replica ne-a sesizat faptul că de o femelă a fost de ajuns să aducă după ea peste zece câini.

„Doresc să semnalez faptul că în cartierul Inel II, în spatele străzii Solidarităţii nr. 2-4 (locul viran dintre străzile Solidarităţii şi Dreptăţii), vizavi de Complexul Marvimex... În spatele blocurilor M şi N. Este un teren viran de 1 hectar. După cum se vede şi din poze, locul este plin de câini. Problema este că oamenii sunt principalii vinovaţi pentru că îi hrănesc continuu... pentru că se înmulţesc ca iepurii şi se pierde controlul asupra lor. Dacă le-ai spune acelor aşa zişi iubitori de animale să ia fiecare câte unul acasă, or să fugă toţi...”, a declarat, pentru „Replica” de Constanţa, un constănțean.

Reamintim că sesizările constănţenilor în legătură cu prezenţa haitelor de câini maidanezi din municipiu au ajuns la urechile administraţiei locale. Mai exact, la sfârşitul lunii ianuarie a.c., s-a pus problema înfiinţării unui serviciu de ecarisaj separat. Astfel, data de 31 ianuarie a.c., primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a făcut precizări referitoare la problema câinilor madianezi, dar şi la faptul că municipiul duce lipsă de o firmă de ecarisaj.

„Din păcate, astăzi culegem ceea ce am semănat. O dezbatere mult prea amplă pe modul de organizare a serviciului de ecarisaj. Am atras atenţia asupra acestui lucru încă de anul trecut când am spus “oameni buni, dacă nu luăm acum o hotărâre, va fi prea târziu”. Pentru a angaja personal, pentru a înzestra un serviciu de ecarisaj ai nevoie de timp. Dacă îţi propui să organizezi un concurs pentru a angaja pe cineva în interiorul primăriei, începi procedura astăzi şi concursul este peste 45 de zile. De asemenea, toate achiziţiile pentru utilaje, pentru dotări se pot face după ce avem bugetul aprobat. Or noi ieşind din calendarul anului 2016, acum trebuie să aşteptăm aprobarea bugetului pe anul 2017”, declara, la acea dată, Decebal Făgădău.

Însă, după aprobarea bugetului pe noul an, se va putea trece la treabă! “De asemenea, în momentul în care am propus achiziționarea unui serviciu extern de ecarisaj, se știu foarte bine care au fost luările de poziție. Or, atâta vreme cât am dezbătut prea mult și nu am putut face nici angajările, nici dotările, iar pe de altă parte ne opunem încheierii unui contract cu un prestator extern doar pentru situații de urgență, avem ce am semănat! Evident că voi remedia această situație, voi merge în paralel cu achiziția serviciului până voi construi serviciul funcțional și cu popularea birourilor și cu înzestrarea lor.

Evident că și după aceea îmi doresc ca lucrurile să fie separate. Municipalitatea să se ocupe de supervizarea activității și de adăpost de cel existent care va fi modernizat și de cel nou, dar pentru asta trebuie să avem cu cine, să avem buget și să parcurgem toate procedurile legale de achiziție. De asemenea, să externalizăm partea de capturare și transport pentru că nu mi se pare normal să angajăm noi resursă bugetară. În bugetul pentru anul 2017 sunt prevăzuți banii pentru acest proiect”, a mai precizat la acea dată primarul orașului.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
S-o culegi pe ma-ta de herpes, boule
1
1
Oras fara legi,oras fara primar. Pesedistii lui peste.
8
0
pana o haita de maidanezi nu mai rupe vre-un copil si sa apara la prowc sau antena3 , romanika teve nu o sa se ia nici o masura asa ca fratilor nu va mai stresati sa asteptam prima victima si pe urma mai vedem ce se mai intampla in superorasul de la malul marii
7
1
sa ti iau cainii in pula
4
3
Constanta are ca obiectiv transformarea in comuna.Este plina de ulite si alei,poteci si strada principala pe tomis adica. Avem carute prin oras,tigani la furat de fier sau sticle.Avem primari si presedinte cl betiv si boschetari pusi pe furat. Avem cersetori,batai in discoteci ca la topalu. Avem militie de slaba calitate prosti si incapabili .Nu avem trotuare,nu avem parcari.Ne batem in trafic,ne batem la supermarket pe tigai.Ne batem la biserica pe aghiazma. Ne batem pe loc in autobuz.avem maidanezi care mananca copilasi. Este 1992 .Te trec fiorii,te mananca saracia.
8
2
tot scrieti despre amaratii de caini e foamete mare vrea puppy vet sa revina sa faca bani grei pe suferinta cainilor
9
9

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102