REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Avantajele învățământului profesional în sistem dual explicate elevilor de Asociația Firmelor Constănțene

Avantajele învățământului profesional în sistem dual explicate elevilor de Asociația Firmelor Constănțene

Replica API 17 iunie 2021 | 23:53 1285

Săptămâna trecută, Asociația Firmelor Constănțene vă prezenta sub egida ”Vorbim tare despre Dual!” multiplele beneficii pe care învățământul profesional în sistem dual le aduce firmelor care formează elevi în cadrul acestuia.

Pe scurt, firmele își poate specializa forța de muncă necesară din cadrul elevilor care urmează această formă de învățământ, pe aparatura și utilajele cu care firma operează și în conformitate cu politicile acesteia de funcționare.

Cum sunt avantajați, în schimb, elevilor care optează pentru a se înscrie în sistemul de învățământ dual, veți afla în cele ce urmează.

Învățământul profesional dual se adresează oricărui absolvent de gimnaziu cu vârsta până în 26 de ani, elevul având libertatea de a-și alege calificarea şi firma cu care va lucra. Va avea, astfel, oportunitatea de a învăța să practice o meserie cerută în piață şi bine-plătită.

Elevul îşi va putea continua studiile de liceu, la seral, iar, după promovarea bacalaureatului, va avea opțiunea de a finaliza și o şcoală postliceală sau va putea urma o formă de învățământ superior.

Când se înscrie în sistemul de învățământ profesional-dual, elevul va semna un contract individual de pregătire practică cu firma pentru care optează și cu școala, acesta transformându-se în contract individual de muncă după absolvirea şcolii profesionale.

Toți elevii sistemului de învățământ dual primesc o bursă profesională de Stat plătită lunar, în valoare de 200 lei, precum şi o bursă suplimentară din partea firmei, oferită prin contractul individual de pregătire practică.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218