REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avem cu ce să ne mândrim! Elevi constănţeni, marii câştigători de la NASA

Avem cu ce să ne mândrim! Elevi constănţeni, marii câştigători de la NASA

Replica API 11 august 2017 | 00:00 842

Merituoşi

Merituoşi

În perioada 28 - 31 iulie s-a desfăşurat la Kennedy Space Center, Florida, SUA concursul de design ştiinţific 24TH ANNUAL INTERNATIONAL SPACE SETTLEMENT DESIGN COMPETITION. Au participat echipe de elevi însumând 240 de concurenţi din ţări de pe toate continentele, fiecare echipă fiind coordonată de 2 - 3 profesori (la noi de unul singur). Participanţii au fost grupaţi în echipe multinaţionale denumite „companii” şi au concurat aidoma situaţiilor rele din industria aerospaţială, în care o companie câştigă un anumit contract.

Elevii români au făcut parte din „compania” Grumbo Aerospace şi au câştigat competiţia alături de elevi de la: Beijing National Day School (Beijing, China), Durango High School Durango, Colorado, SUA), Johnson Space Center #2 (Combined Schools, SUA), Shriram School (Arvali, India) şi Raisbeck Aviation High School (Seattle, SUA). Iată numele elevilor români din echipa câştigătoare: Ali Mellis (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”), Diaconescu Oana (Liceul Teoretic Traian), şi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” Butoi Cristian-Ionuţ, Carapcea Andrei-Antonio, Crăciun Ioan-Daniel, Iamandii Alexandra-Florina, Moga Mihnea-Vlad, Olteanu Larina-Georgiana şi Rotaru Andrei-Sebastian. Profesorul coordonator este Ion Băraru.

Rezultatul se înscrie în lista efectelor preocupărilor pentru implementarea strategiei educaționale STEM pe care profesorul o promovează de mai mulți ani. Tinerii câștigători au trăit o experiență foarte frumoasă la NASA, despre care vorbesc cu mândrie. „Am participat la concurs pentru experiență și semnifică pentru mine o nouă viziune asupra Americii și a felul în care sunt oamenii. Am învățat chestii noi despre fizică, felul în care am interacționat cu ceilalți copii. Am colaborat bine. Vreau să fiu medic, chirurg”, a punctat Ali Mellis, elevă la Colegiul Național Mihai Eminescu.

„Înainte să plec m-am gândit la experiența pe care urma să o avem acolo. Am avut colegi care au participat înainte și mi-au povestit, mi-au arătat poze și mi-a plăcut foarte mult. Am știut că trebuie să ajung acolo. După ce am participat, mi-au întrecut așteptările. Mergeai prin curtea lor de la NASA și te plimbai printre rachete. Oamenii de acolo sunt foarte muncitori și de treabă. Nu e genul de muncă care te stresează. Muncești foarte mult, dar nu obosești. E foarte frumos, o atmosferă foarte frumoasă”, a precizat Cristian Ionuț Butoi.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E frustrant cand ajungi acolo pe banii parintilor care poate au facut sacrifici, si vezi ca ceilalti concurenti au fost sprijiniti de catre autoritatile locale. Trist ca in Constanta se gasesc resurse doar pentru asistati sociali,si nu ma refer la cei care nu pot munci. Pacat ca se gasesc sponsori pentru fel si fel de actiuni gen drifturi auto si pentru cei care poate in viitor vor inventa ceva util societati. Oricum tin sa anunt organele locale ca au strigat ca sunt din Constanta-Romania, si au fluturat mandri drapelul Romaniei! Cinste lor, cinste parintilor si nu in ultimul rand profesorilor
3
1
Felicitari si mult succes in continuare. Sunteti un exemplu de urmat pentru cat mai multi copii. Felicitari si profesorilor ce va indruma!!!
3
1
Sa vad cate like-urii primeste o astfel de stire !?! Poate organele locale se autosesizeaza si premiaza valorile urbei ! Acesti copii au fluturat drapelul Romaniei cu atata bucurie la centrul NASA in cadrul premierei ! Merita ! Bravo copii !
18
0
Bravo lor! Ne am saturat de curvele patronilor care ies in evidenta prin nr de pahare baute si nr.de masculi insirati.
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367