REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Aventurile traseistului Marin Anton, cel mai bogat membru al Guvernului, la malul mării

Aventurile traseistului Marin Anton, cel mai bogat membru al Guvernului, la malul mării

Replica API 25 aprilie 2012 | 00:00 122

Asociat cu Dennis Şerban şi gruparea vameşilor

Asociat cu Dennis Şerban şi gruparea vameşilor

Giurgiuveanul Marin Anton, încă secretar de stat la Ministerul Mediului, este cunoscut ca fiind cel mai bogat membru al ultimelor guverne perindate pe la conducerea României. Fostul deputat PNL, apoi lider PDL Giurgiu, după care chiar la nivel central, sărit acuma înapoi la liberali, are câteva milioane de metri pătraţi de teren, mai multe case, apartamente şi maşini de lux, dar acţiuni în zeci de firme. Potrivit revistei Forbes, averea lui Marin Anton depăşea, anul trecut, 10 milioane de euro. Considerat unul din greii PDL (în octombrie 2011 a fost ales preşedintele Comisiei de infrastructură, energie şi mediu din PDL), Marin Anton urma să fie candidatul partidului pentru şefia Consiliului Judeţean Giurgiu. Multimilionarul a fost ani buni director general la RAFO Oneşti şi unul din principalii sponsori ai fostului PLD, fiind perceput, de altfel, drept unul dintre apropiaţii întemeietorului acestui partid, fostul premier Theodor Stolojan.

Marin Anton este secretar de stat la Mediu din iulie 2010, anterior ocupând o funcţie similară la Ministerul Transporturilor, unde avea în grijă domeniul fluvial şi maritim. Aceasta a fost calitatea în care a interacţionat foarte strâns cu mediul de afaceri din Constanţa, unde a încercat să "mărite", în interes propriu, singurele feriboturi româneşti, navele Eforie şi Mangalia. Presiunea exercitată de pe funcţia sa de secretar de stat pentru vânzarea feriboturilor a stârnit suspiciunea premierului de atunci, Emil Boc, care l-a "pedepsit" exemplar, luându-i jucăria de la Transporturi şi trimiţându-l în pădurile de la Mediu. Nu numai tentativa de a pune mâna pe navele Eforie şi Mangalia, cu care intenţiona să realizeze curse regulate Constanţa- Istanbul, îl apropie pe Marin Anton de malul mării. Penelistul-pedelistul-penelistul Anton a fost, o perioadă bună, angajatul unui personaj cheie al celebrei grupări a vameşilor din Constanţa. Astfel, pe la începutul anilor 2000, deputatul PNL Marin Anton reprezenta în România interesele companiei bulgare EP Commerce OOD, din Burgas, în negocierile cu APAPS pentru preluarea SC CORD SA Buzău. După preluarea companiei buzoiene de către bulgari, Marin Anton a fost chiar directorul acesteia, cu un salariu de 11.000 de dolari pe lună. Iată însă şi legătura cu vameşii: Cristian Gheorghiev Popescu este asociatul bulgar al grupării alcătuite din celebrii Eugen Bogatu, Aurelian Pilcă, Dumitru Teşeleanu etc. Şi asta nu e singura legătură de afaceri a lui Marin Anton la Constanţa: (încă) secretarul de stat de la Mediu a deţinut alături de fostul mare fotbalist de la Farul şi Steaua, constănţeanul Dennis Şerban (ginerele lui Petrică Buduru şi finul lui Cristi Borcea), firma Evo Sport SRL.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614