rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 5 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

L-a reclamat şi pe primar

„Aventurile” unui fals avocat la Constanţa! Cu ce clienţi s-a dus de mână în faţa instanţelor

Dumitru Vasile a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la data de 11 august anul curent, pentru purtarea robei de avocat în alte condiţii decât cele prevăzute de lege, exercitare fără drept a unei profesii sau activităţi (10 acte materiale), folosirea fără drept a denumirilor «Barou», «Uniunea Naţională a Barourilor din România», «U.N.B.R.» ori «Uniunea Avocaţilor din România» sau a denumirilor specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei (14 acte materiale).

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, la data de 28.04.2015, Dumitru Vasile s-a prezentat la şedinţa de judecată a Completului P1 al Judecătoriei Constanţa, în dosarul penal nr. 5926/327/2014, în care avea calitatea de inculpat - purtând roba de avocat, deşi nu avea această calitate. De asemenea, inculpatul a redactat plângerea penală ce face obiectul dosarului penal nr. 14594/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, înregistrată iniţial, la data de 18.08.2015, în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, în numele persoanelor vătămate SC Argeşul SRL şi Pârşan Dumitru.

La data de 25.01.2016 a formulat un memoriu pe care l-a adresat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în acelaşi dosar penal şi în numele persoanelor vătămate SC Argeşul SRL şi Pârşan Dumitru. Ulterior, la data de 02.02.2016 a formulat o cerere de studiu a dosarului, pe care a adresat-o Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în dosarul penal nr. 14594/P/2015 şi în numele persoanelor vătămate SC Argeşul SRL şi Pârşan Dumitru.

Apoi, pe 26.01.2016 a acordat asistenţă juridică persoanei vătămate Pârşan Dumitru, la momentul audierii sale de către procurori, în dosarul penal nr. 14594/P/2015 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În cuprinsul plângerii şi al cererilor de mai sus inculpatul a folosit denumirea Baroul Bucureşti, Uniunea Naţională a Barourilor din România, precum şi denumirile specifice profesiei de avocat.

La finele lunii mai, Vasile Dumitru s-a prezentat în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, unde şi-a declinat calitatea de avocat, alături de persoana vătămată în dosarul penal înregistrat în cadrul unităţii de parchet de mai sus sub nr. 6824/P/2008 şi a prezentat legitimaţia nr. 1671 şi împuternicirea avocaţială nr. 2/24.05.2016, ambele eliberate de Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti, asistând persoana vătămată, care a depus la dosar mai multe înscrisuri şi a formulat verbal precizări şi explicaţii în referire la acestea.

La data de 07.05.2015 inculpatul a formulat în calitate de apărător ales al SC Iortim Agro Srl Tulcea, plângerea penală înregistrată în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa sub nr. 829/P/2014, utilizând în cuprinsul acesteia denumirile „Baroul Bucureşti”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România” şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, deşi cel în cauză nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul UNBR cu sediul în Bucuresti, bulevardul Independenţei nr. 5, Sector 5 (Palatul de Justiţie).

În continuare, pe 16.02.2016 inculpatul a înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa o contestaţie la ordonanţa dispusă la data de 22.01.2016 în dosarul penal nr. 829/P/2014, în numele SC Iortim Agro Srl Tulcea şi în calitate de avocat al acestei persoane juridice, utilizând în cuprinsul respectivului act denumirile „Baroul Bucureşti”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România” şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, deşi cel în cauză nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul UNBR, cu sediul în Bucuresti, B-dul Independenţei nr. 5, Sector 5 (Palatul de Justiţie).

Pe lângă procesele de judecată, trimitea primăriilor adrese în numele Baroului București

Același inculpat, la data de 18.04.2016 a trimis Primăriei Agigea, o adresă, în referire la un protest ce urma să aibă loc la data de 25.04.2016, utilizând în cuprinsul respectivei adrese denumirile „Baroul Bucureşti”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România” şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, deşi cel în cauză nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul UNBR, cu sediul în Bucuresti, B-dul Independenţei nr. 5, Sector 5 (Palatul de Justiţie).

Două zile mai târziu a trimis Primăriei Oraşului Eforie, o solicitare cu privire la organizarea unui protest, utilizând în conţinutul acesteia denumirile „Baroul Bucureşti”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România” şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, deşi cel în cauză nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul UNBR.

În luna iunie anul curent, inculpatul a semnat alături de numitul Enică Cornel cererea de redeschidere a urmăririi penale în dosarul nr. 6824/P/2008, ce a fost depusă la sediul Parchetului de lângă Judecătoria Constanţa, cerere în cuprinsul căreia se regăsesc denumirile „Baroul Bucureşti”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România” şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti.

Memoriu către procurorul general cu privire la faptul că primarul Constanței nu-l lasă să protesteze

La finele lunii aprilie anul curent, pe 21 mai exact, orele 13.20, inculpatul a prezentat organelor de poliţie din cadrul Secţiei 3 Poliţie Constanţa, care au fost solicitate să intervină pe str. Traian nr. 24, la sediul Baroului Constanţa, legitimaţia de avocat nr. 1676, vizată cu ştampila Uniunea Naţională a Barourilor din România. Apoi, pe14.06.2016, a semnat alături de numitul Enică Cornel cererea de redeschidere a urmăririi penale în dosarul nr. 6824/P/2008, ce a fost depusă la sediul Parchetului de lângă Judecătoria Constanţa, cerere în cuprinsul căreia se regăsesc denumirile „Baroul Bucureşti”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România” şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti.

În cursul lunii mai 2016 inculpatul a formulat şi depus un memoriu la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, adresat procurorului general, prin care informa despre faptul că protestează pentru motivul că primarul interimar al Municipiului Constanţa, prin adresa nr. R75009/19.05.2016, a îngrădit dreptul de a protesta la data de 23.05.2016, în localitatea Constanţa în locurile în care dorea a se desfăşura o adunare publică organizată de Cabinet de Avocat Vasile Dumitru, utilizând în cuprinsul memoriului denumirile „Baroul Bucureşti”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România” şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, deşi nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul UNBR cu sediul în Bucureşti, B-dul Independenţei nr. 5, Sector 5 (Palatul de Justiţie).

La finele lunii iunie, același individ a adresat o cerere procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie prin care solicita să i se comunice numărul de dosare penale şi stadiul acestora pentru a depune probe, cu privire la sesizările formulate la data de 15.02.2016, 16.02.2016, 21.03.2016, 12.04.2016, 18.04.2016, 26.05.2016, 01.06.2016, 09.06.2016 şi 15.06.2016, utilizând în cuprinsul cererii denumirile „Baroul Bucureşti”, „Uniunea Naţională a Barourilor din România” şi alte denumiri specifice formelor de exercitare a profesiei de avocat, inclusiv impresiuni de ştampilă în interiorul cărora se regăseşte titulatura Cabinet de avocat Vasile Dumitru, deşi nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul UNBR cu sediul în Bucureşti, B-dul Independenţei nr. 5, Sector 5 (Palatul de Justiţie).

Liliana CHIRU

miercuri, 17 august 2016149
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii
mai mult...Replica
5 aug 00:31ReplicaȚEAPĂ turistică la RESORTUL lui ODAGIU de la Building Ștefan!

Cazarea în stațiunile românești poate deveni, de cele mai multe ori, o adevărată țeapă. Nu există zi în care...422

5 aug 23:49ReplicaSCANDAL în HENRI COANDĂ, cu PUMNI și AMENINȚĂRI cu MOARTEA! VIDEO236
5 aug 23:33ReplicaSIRIENII de la Mahmud Impex SRL au MĂRIT viteza la RIDICAREA Spitalului de Pediatrie163
5 aug 23:31ReplicaMetoda ȘMEN face SENZAȚIE la COSTINEȘTI, printre naivi!

Metoda Șmen a fost reinventată de către cunoscători fiind redenumită „metoda milionul”. De curând, această...138

5 aug 00:21ReplicaÎntr-o localitate din CONSTANȚA se SPARG CASELE ziua, în amiaza mare!261
5 aug 23:28ReplicaFemeia SPULBERATĂ pe TRECEREA de PIETONI, de la 23 AUGUST, era ANGAJATA PRIMĂRIEI145
5 aug 00:16ReplicaȘefa DSP: Dacă TURIȘTII au SIMPTOMATOLOGIE, să RĂMÂNĂ ACASĂ!

În cadrul unei conferințe de presă susținută, miercuri, 4 iulie, de către prefectul județului Silviu Coșa,...99

5 aug 00:00ReplicaACCIDENTE rutiere GRAVE în MEDGIDIA: COPII SPULBERAȚI de MAȘINA de GUNOI și LINIUȚE pe străzi!2782
5 aug 23:44ReplicaCUM pot PROVOCA ACCIDENTE mașinile parcate pe TROTUAR! Video108
5 aug 00:12ReplicaNOI MĂSURI în CONSTANȚA, după ce a CRESCUT numărului de CAZURI de COVID-19!

În contextul creșterii numărului zilnic de cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov2 dar și a creșterii incidenței,...143

5 aug 00:02ReplicaCondamnare DEFINITIVĂ pentru administratorul care TĂIA FACTURI FICTIVE127
5 aug 23:15ReplicaACCIDENT rutier cu 5 VICTIME, între stațiunile Saturn și Venus825
Vremea
24.3°24.1° - 24.3° joi, 5 august 2021
ConstanțaUmiditate: 87%
Vânt: 3.55 m/s
Presiune: 1015 milibari

Loto
6/4953313113546
5/403618229825
joker15422645113
Horoscop
mai mult...SPSportRT
5 aug 00:00SportJO 2020: Halterofila transgen Laurel Hubbard şi-a anunţat retragerea sportivă

Halterofila neozeelandeză Laurel Hubbard, care a scris, luni la Tokyo, o pagină de istorie devenind prima sportivă...100

5 aug 00:00SportJO 2020: Brazilianca Ana Marcela Cunha, campioană olimpică la înot maraton 10 km

Brazilianca Ana Marcela Cunha a cucerit medalia de aur în proba de înot maraton 10 km din cadrul Jocurilor Olimpice de...29

5 aug 00:00SportJO 2020 - Atleta belarusă Kristina Timonovskaia a părăsit Tokyo la bordul unui avion cu destinaţia Viena

Atleta belarusă Kristina Timonovskaia, aflată în conflict cu autorităţile sportive din ţara sa, a părăsit...39

5 aug 00:00SportJO 2020 - Atletism: Aur şi record mondial pentru Sydney McLaughlin la 400 m garduri feminin

Atleta americană Sydney McLaughlin a cucerit primul său titlu de campioană olimpică la 400 m garduri, doborând...35

Local
5 aug 23:49LocalCERCETAT pentru TÂLHĂRIE în BUCUREŞTI, DEPISTAT în MAMAIA pentru că a REFUZAT să PLĂTEASCĂ

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, la data de 3 august a.c., un bărbat, de...299

5 aug 23:49LocalBărbat, CONDAMNAT pentru VIOL, ESCORTAT şi ÎNCARCERAT la Poarta Albă

Polițiști din cadrul Postului de Poliție 23 August, angrenați într-o acțiune pentru depistarea persoanelor...313

5 aug 23:49LocalTrei BĂRBAŢI, REŢINUŢI pentru FURT din AUTOTURISME

427

5 aug 23:44LocalACCIDENT rutier MORTAL între Celsy și Mihail Kogălniceanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, miercuri, 4 august a.c., între Celsy și Mihail...1059

5 aug 23:45LocalVestigii subacvatice – clipe de neuitat pentru turiști și constănțeni

Proiectul de tineret „Vestigii subacvatice”, finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de...252

5 aug 23:45LocalRAZII printre ŞOFERI: 30 de PERMISE de CONDUCERE, REŢINUTE

Poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Constanța, alături de polițiști ai Serviciului Rutier Tulcea, au...178

5 aug 23:45LocalUniversitatea Ovidius a lansat procedura de selecție a grupului țintă pentru proiectul RESTART4EDU

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 3 august - 10 septembrie a.c, selecție pentru...186

5 aug 23:46LocalCompetiții teatrale și recitaluri „amicale” la „Seri de teatru și muzică la Pontul Euxin“

Cea de-a treia ediție a evenimentului estival se va desfășura în perioada 6-29 august, în locul deja consacrat: în...217

5 aug 23:46LocalLocuitor din Henri Coandă, `FILAT` de camerele de supraveghere: iată ce a făcut!

843

Politică
5 aug 23:56PoliticăFenomenul certificatelor COVID false: Românii nevaccinaţi preferă să facă puşcărie decât să stea în carantină

Foarte mulţi români nevaccinaţi încearcă să fenteze autorităţile de la frontieră cu documente false. Aceştia...190

5 aug 23:58PoliticăKlaus Iohannis dă semnalul remanierii lui Stelian Ion: 'Sunt și eu nemulțumit'

Într-o perioadă în care se discută o posibilă remaniere a unor miniștri, Klaus Iohannis să un prim semnal...468

5 aug 23:57PoliticăSorin Cîmpeanu dă asigurări că elevii vor primi manuale la începutul anului şcolar

127

Interviuri
15 iul 00:07InterviuriLUPTĂTORUL Alex FILIP se RETRAGE din SPORT și intră în SHOWBIZ. VIDEO

Alex Filip, cunoscutul luptător de kickboxing profesionist, a fost prezent în cadrul studioului Replica de Constanța,...2515

16 iul 00:36InterviuriPSIHOLOG: Bullyingul în școli este urmarea FRUSTRĂRILOR din SUFLETUL unui COPIL! Video

Psihologul Gabriela Bâzâitu, care este și psihoterapeut, a fost prezent în studioul Replica de Constanța, unde a...1306

24 iul 00:31InterviuriȘEFA DSP, Cristina SCHIPOR, ne spune de ce VIRUSUL Delta este mult mai VIOLENT! Video

2184

19 iul 00:32InterviuriViorel CATARAMĂ: În MAMAIA se mănâncă mai BINE ca la CANNES sau MONACO! Video

De când a început sezonul estival, litoralul a devenit a doua casă pentru afaceristul și omul politic Viorel...11618

26 iun 23:09InterviuriCRISTINA RIZEA, USR: Constanța NU a avut proiecte MATURE pe Sănătate, care să intre în PNNR! Video

Deputatul USR, Cristina Rizea, a fost prezent în studioul Replica, unde, în cadrul unui interviu, a vorbit despre...1514

25 iun 23:17InterviuriSeptimiu BOURCEANU, despre PSD Constanța: NU pot să-i contrazic că au fost INCOMPETENȚI! Video

2284

Monden
5 aug 00:00MondenCompania de producţie a lui Reese Witherspoon, achiziţionată de un mare fond de investiţii

Compania de producţie a lui Reese Witherspoon, aflată în spatele serialului de succes ''Big Little Lies'', a fost...32

5 aug 00:00MondenElvis Presley a murit din cauza genelor moştenite şi nu a drogurilor, potrivit unei noi cărţi biografice

În faţa ipotezei generale că problemele de sănătate ale lui Elvis Presley s-au produs din cauza dependenţei sale...36

5 aug 09:38MondenDivorţul soţilor Bill şi Melinda Gates a fost finalizat

32

5 aug 00:00MondenThe Weeknd anunţă piesa „Take My Breath“, primul extras din noul său album

Cântăreţul canadian The Weeknd lansează vineri piesa "Take My Breath", primul extras al noului său album de studio...27

5 aug 00:00MondenProducţia documentarului despre istoria formaţiei Led Zeppelin a fost finalizată

Bernard MacMahon, regizorul seriei de documentare ''American Epic'', a dezvăluit titlul mult aşteptatului său film...25

5 aug 09:33MondenAmazon va difuza primul episod din serialul „Stăpânul Inelelor“ în septembrie 2022

27

Mapamond
5 aug 00:00MapamondCoronavirus: Jumătate din populaţia Uniunii Europene a fost vaccinată cu schemă completă

Jumătate din populaţia Uniunii Europene este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, potrivit...32

5 aug 00:00MapamondLiban - ONU: La un an după explozia din Beirut, o familie din trei are copii cu semne de traume

La un an după gigantica explozie din zona portuară a oraşului Beirut, o familie din trei din Liban are copii care...24

5 aug 00:00MapamondCoronavirus: Un nou record de infectări, raportat în Iran

23

5 aug 00:00MapamondUcraina: Un militant belarus a fost găsit spânzurat într-un parc din Kiev

Directorul unei organizaţii neguvernamentale, cu sediul la Kiev, ce acorda ajutor persoanelor care fugeau din calea...25

5 aug 00:00MapamondAmnesty: Arabia Saudită şi-a intensificat represiunea după ce a predat preşedinţia G20

Arabia Saudită şi-a intensificat de la începutul anului persecuţiile împotriva disidenţilor şi apărătorilor...34

5 aug 08:34MapamondLa New York, NEVACCINAȚII nu vor mai avea ACCES în restaurante, cinematografe și săli de sport

299

Sănătate
5 aug 00:00SănătateStudiu - Declanşarea bolii Alzheimer: Posibilă explicație găsită de cercetători

Plăcile amiloide ar putea provoca boala Alzheimer prin accelerarea degradării neurotransmiţătorilor, a constatat o...24

5 aug 02:18SănătateJumătate din populația UE e vaccinată: Valul 4, Delta, lovește în plin

Jumătate din populaţia Uniunii Europene este de acum vaccinată cu schemă completă împotriva COVID-19, potrivit...32

5 aug 00:00SănătateOctavian Jurma avertizează cu privire la valul patru: 'Relaxarea este înspăimântătoare'

26

5 aug 00:00SănătateAfecțiuni care îți pot da senzația de frig

Senzaţia generală de frig sau de mâini şi picioare reci poate ascunde o mulţime de afecţiuni. Pe lângă...30

5 aug 00:00SănătateMedicul Adrian Marinescu se opune vaccinării obligatorii. Ar putea avea efect de bumerang

Medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș, se opune vaccinării obligatorii, teorie...30

5 aug 00:00SănătateStudiu: 56% dintre români cred în serviciile de telemedicină

Frica de condițiile din spitale i-a făcut pe români să fie mai încrezători în viitorul medicinei la distanță....27

5 aug 00:00SănătateINSP: Peste 2.000 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare; 262 cu Delta

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează marţi că, până la data de 1 august, au fost confirmate 2.009...27

5 aug 00:00SănătateINSP: 23.784 de persoane vaccinate anti-COVID au avut test pozitiv după prima doză

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează că, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID până...29

5 aug 02:08SănătateMonica Pop, despre reacţiile adverse ale vaccinului

1104

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT