REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Averea cântăreţului Prince, evaluată la 156,4 milioane de dolari

Averea cântăreţului Prince, evaluată la 156,4 milioane de dolari

Replica API 19 ianuarie 2022 | 00:00 564

După şase ani de procese în mai multe instanţe americane, părţile implicate în evaluarea averii cântăreţului Prince au ajuns la un acord în ceea ce priveşte valoarea reală a acesteia, informează luni site-ul revistei People, citat de Agerpres.

Prince

Agenţia de administrare fiscală din Statele Unite (IRS) şi administratorul averii starului - Comerica Bank and Trust - au fost de acord cu valoarea de 156,4 milioane de dolari, o sumă care a fost acceptată şi de moştenitorii cântăreţului, potrivit cotidianului Minnesota's Star Tribune.

Evaluarea finală a depăşit estimarea iniţială de 82,3 milioane de dolari propusă de Comerica Bank and Trust. Reprezentanţii IRS au stabilit la începutul acestui an că executorii testamentari ai artistului au subevaluat averea starului cu 50% şi au propus, în schimb, suma de 163,2 milioane de dolari.

Prince a murit în aprilie 2016 în urma unei supradoze accidentale de fentanil în reşedinţa sa din Paisley Park, Minnesota, la vârsta de 57 de ani. Starul american nu a lăsat în urma lui niciun testament, iar din acest motiv sora lui, Tyka Nelson, şi alţi cinci fraţi vitregi s-au judecat pentru părţile care li se cuveneau din averea artistului.

În final, averea cântăreţului va fi împărţită între trei dintre fraţii mai mari ai lui Prince şi Primary Wave, o casă de discuri independentă şi totodată companie de management artistic, care a cumpărat drepturile de reprezentare a fraţilor mai tineri ai starului pop.

Charles F. Spicer Jr., consilierul numit de instanţă pentru ceilalţi moştenitori ai averii, a confirmat evaluarea finală pentru tabloidul Entertainment Weekly şi a spus că familia cântăreţului este încântată că această îndelungată bătălie în instanţă s-a încheiat.

IRS şi Comerica Bank and Trust ajunseseră deja la un acord în privinţa proprietăţilor imobiliare ale cântăreţului Prince încă din primăvara anului 2021, însă se contraziceau în legătură cu valoarea unor bunuri abstracte ale artistului, inclusiv asupra drepturilor aferente asupra muzicii lansate de Prince. În cele din urmă, Comerica Bank and Trust a acceptat vineri valoarea de 156,4 milioane de dolari, pe care o consideră "corectă şi rezonabilă".

Dacă IRS şi Comerica Bank and Trust ar fi ajuns la un nou proces, decizia privind acordul părţilor implicate s-ar fi prelungit şi mai mult şi ar fi generat noi taxe legale de judecată pentru administratorii averii starului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369