REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Averile noilor şefi de la ACN. Cine e cel mai bogat şi cine e cel mai sărac administrator

Averile noilor şefi de la ACN. Cine e cel mai bogat şi cine e cel mai sărac administrator

Replica API 7 octombrie 2016 | 00:03 718

Nu toţi au depus declaraţiile de avere

Nu toţi au depus declaraţiile de avere

Sursa foto: acn.ro

Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa are de pe 20.09.2016 o nouă conducere, după ce Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a numit în funcţie un alt Consiliu de Administraţie (CA). Decizia vine după ce fostul CA a fost revocat, la doar câteva luni de la instalare, pentru că AGA i-a respins planul de administrare al companiei. Noii veniţi sunt, în cea mai mare parte, funcţionari din Ministerul Transporturilor, iar unul din ei, liberalul Ovidiu Cupşa, revine la şefia ACN după o pauză de opt ani. Deocamdată, Cupşa, care este şi preşedintele CA, alături de alţi doi administratori, nu şi-au făcut publice declaraţiile de avere.

Noul CA al ACN este alcătuit din Laura Monica Patrichi, Ovidiu Sorin Cupşa, Daniel Dumitrescu, Cristina Mihaela Iordache, Marian Daniel Căprărin, Ion Laurenţiu Voicu şi Voicu Cheţa, acesta fiind singurul rămas din CA-ul revocat. Aceştia au un mandat de doar patru luni, timp în care vor fi plătiţi cu câte 3.972 lei brut pe lună. Până la această dată, Ovidiu Cupşa, Cristina Mihaela Iordache şi Ion Laurenţiu Voicu nu şi-au publicat declaraţiile de avere. Cât despre ceilalţi, nu se poate spune c-ar fi foarte bogaţi. Toată averea Laurei Monica Patrichi înseamnă un apartament luat în 2010 prin credit ipotecar şi un salariu anual de doar 22.803 lei. Noua administratoră ACN este consilier superior în Ministerul Transporturilor, la Direcţia Transport Naval şi este obişnuită cu posturile la companii din Constanţa. Patrichi face parte din Consiliul de Conducere al CERONAV, este în Comisia de privatizare a Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, membru AGA la Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu şi este membru fondator al Ligii Navale a SUA - Consiliul România. Daniel Dumitrescu stă incomparabil mai bine cu avuţia decât colega sa. Inginer şi consilier superior la Ministerul Transporturilor, în Direcţia Privatizare şi Postprivatizare, precum şi în diverse comisii la ACN, CFR etc., Daniel Dumitrescu se laudă cu trei terenuri în Baloteşti şi Bucureşti, în suprafaţă de peste două hectare, un apartament şi o casă în Capitală şi încă o casă în Boloteşti. Administratorul ACN are un Logan din 2009 şi a obţinut în ianuarie 2016 frumoasa sumă de 135.000 de lei în urma vânzării unei cote parte dintr-un teren şi o casă din Bucureşti către Viorel Dumitrescu. Funcţionarul mai are 30.300 lei la Bancpost şi un salariu anual de bază de 24.823 lei la Ministerul Transporturilor, plus 16.207 lei indemnizaţii pentru prezenţa în diverse consilii, în timp ce soţia sa, Valerica Dumitrescu, are o pensie anuală de doar 6.756 lei.

Salarii la secret

Marian Daniel Căprărin, alt nou administrator, este consilier superior în Ministerul Transporturilor din 2002 şi a activat în CA-uri la companii precum Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, Aeroportul Otopeni, Autoritatea Feroviară Română şi Metrorex. Interesant este faptul că, potrivit CV-ului său, a terminat facultatea la 43 de ani, în anul 2004, când era deja angajat de doi la Ministerul Transporturilor. Căprărin şi soţia sa, Venera, au două apartamente în Bucureşti, iar anul trecut au încasat jumătate din suma de 52.000 de euro cu care au vândut o casă, de asemenea din Capitală. Administratorul ACN are 150.000 lei în bănci şi mai multe venituri: 31.883 lei de la minister, 40.014 lei din partea Telecomunicaţii CFR SA, 55 lei indemnizaţie de la Spitalul Clinic CF 2 Bucureşti, 324 lei de la Spitalul CF Sibiu şi 3.952 lei de la Aeroporturi Bucureşti. Soţia sa câştigă 37.869 lei de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Rutier. În fine, Voicu Cheţa are un teren şi o casă în Voluntari, un apartament în Timişoara şi unul în Bucureşti, o maşină Alfa Romeo şi una Volvo. Voicu are patru credite de returnat către BRD, în valoare de peste 240.000 de euro şi obţine o chirie de 6.000 de euro de pe urma unui apartament din Bucureşti. Băiat discret, Voicu Cheţa a trecut la secret atât venitul încasat de el pe urma Rădulescu & Musoi SPRL, cât şi al soţieiClaudia Daniela, de la Clintec International Ltd Windsor- Sucursala Bucureşti.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614