REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Avertisment de ULTIMA ORĂ de la meteorologi! Cum va fi vremea pe litoral

Avertisment de ULTIMA ORĂ de la meteorologi! Cum va fi vremea pe litoral

Replica API 13 iulie 2019 | 10:13 408

Meteorologii anunță că, în acest weekend, românii vor avea parte de vreme instabilă, cu ploi și chiar cu căderi de grindină în unele zone, mai puțin pe litoral, acolo unde va fi mai rece decât normalul acestei perioade, însă nu va ploua decât începând de duminică noaptea.

Pe parcursul zilei de sâmbătă în cea mai mare parte a țării vremea va fi una favorabilă, cu temperaturi în ușoară creștere față de cele înregistrate pe parcursul zilelor de joi și vineri. Spre seară își vor face apariția izolat ploile.

"Sâmbătă, în țară, vremea va deveni treptat instabilă, vorbim de vestul, sud-vestul țării, local în partea de centru și zonele de munte unde mai ales în a doua parte a zilei, spre seară și noaptea vor fi înnorări accentuate, se vor semnala averse, descărcări eletrice și intensificări ale vântului, existând posibilitatea apariției fenomenului de grindină. În restul țării, în jumătatea de est, va fi cer variabil, fenomenele de instabilitate atmosferică vor fi reduse și se vor semnala doar pe suprafețe mici. Temperaturile maxime vor fi într-o ușoară creștere față de ziua de vineri și anume maxime în țară cuprinse între 21 și 30 de grade Celsius, maxima cel mai probabil în Lunca Dunării", a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul de serviciu din cadrul ANM.

În București vremea va fi frumoasă, cu temperaturi într-o ușoară creștere.

"La București, sâmbătă va fi o vreme în general frumoasă, chiar dacă spre seară ar putea să apară înnorări, ploile ar putea apărea în noaptea de sâmbătă spre duminică, deci o zi bună. Maximele vor fi de 28, cel mult 29 de grade Celsius", au precizat reprezentanții ANM.

Duminică, instabilitatea atmosferică va cuprinde întreg teritoriul țării, mai puțin zona de litoral acolo unde ploile ar putea să apară abia în noaptea de duminică spre luni.

"Duminică, în țară, gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat, de această dată în cea mai mare parte a țării. Vor fi în toate regiunile averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scută durată ale vântului. De asemenea se vor semnala căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor fi mai însemnate local, 20-25, chiar peste 30 l/mp. Mențiunea este că în partea de est a țării, mare parte din Moldova și Dobrogea vor fi mai puține înnorări chiar cu multe ore cu soare, zone unde vor fi de fapt și cele mai ridicate temperaturi. În noaptea de duminică spre luni vom vorbi și acolo de instabilitate atmosferică", informează meteorologul de serviciu.

Duminică, în Capitală se vor semnala înnorări temporar accentuate și, din când în când, averse chiar și cu caracter torențial. Temperaturile vor fi în scădere și nu vor depăși pragul de 25 de grade Celsius.

La mare turiștii, se vor bucura de o vreme favorabilă, fără ploi, cel puțin până la începutul săptămânii viitoare. În zonele de munte însă, vremea va fi caracterizată de ploi și intensificări ale vântului, potrivit ştiripesurse.ro.

"Pe litoral, vremea se va schimba abia duminică spre seară, sâmbătă nu vor fi semnalate ploi, ca urmare cei care merg și se vor întoarce duminică după-amiază sau seara vor avea două zile bune. În ceea ce privește zonele de munte, lucrurile stau puțin diferit. Încă de sâmbătă, în Munții Apuseni, o parte din cei Meridionali și Orientali, apar înnorările și acele averse cu caracter torențial, iar duminică în toate zonele montane vor fi averse și descărcări electrice, deci o vreme instabilă", precizează meteorologul de serviciu.

Începutul săptămânii viitoare ne va aduce o vreme mai răcoroasă, cu ploi mai mult în zonele estice, sud-estice și în zonele montane, cu precădere în Munții Meridionali și Orientali.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Patazitii astia de la ANM, dupa ce vineri anuntau ciclon periculos, revin duminica si spun ca turistii pot avea un weekend cu soare, la mare. Dupa mii de anulari de rezervari, pansatii astia tristi spun ca vremea este perfecta pentru plaja! Romania, mereu interesanta!
0
0
bine ca nu ne ,,vijeleste,,nici acum!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367