REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Avertisment din Parlamentul European: Lupta internă, un obstacol în timpul președinției României la Consiliul UE. Se recomandă un armistițiu politic

Avertisment din Parlamentul European: Lupta internă, un obstacol în timpul președinției României la Consiliul UE. Se recomandă un armistițiu politic

Replica API 31 august 2018 | 02:39 371

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, vicepreşedinte al Parlamentului European, consideră că ar trebui să avem un armistiţiu legat de luptele politice interne pe perioada cât România preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, spunând că există o părere destul de îngustă cum că un succes al preşedinţiei române va fi văzut ca un succes al PSD. De asemenea, el crede că este posibil să existe şi obstacole din partea unora din afară, precizând că nu toată lumea este fericită dacă România va avea o preşedinţie bună.

Ioan Mircea Paşcu a vorbit joi, la deschiderea Şcolii de Vară a femeilor din PSD, despre obstacolele pe care România le poate întâmpina la preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

El a spus că o primă dificultate poate fi dată de faptul că România nu a îndrăznit mult timp să aibă o opinie diferită de cea a majorităţii şi că a pierdut astfel momente în care îşi putea defini un profil.

“O primă chestiune poate să fie faptul că până în momentul de faţă nu am fost prea activi şi dintr-odată suntem nevoiţi să devenim activi. Să nu uităm că foarte mult timp instrucţiunile diplomaţilor români la Bruxelles au fost să sprijinim consensul. Cu alte cuvinte să nu îndrăznim să avem o altă opinie decât cea a celorlalţi care realizau consensul pentru că nu trebuia să deranjăm. După părerea mea a fost o chestiune greşită, pentru că România în felul ăsta a pierdut multe momente în care putea să-şi defineasă mai bine un profil şi astăzi să fie să spunem mult mai îndreptăţită să ia o atitudine comparativ cu situaţii în care până acum ai tăcut din gură şi dintr-odată trebuie să te implici”, a explicat europarlamentarul, potrivit news.ro.

Paşcu mai crede că vor fi ridicate obstacole din partea altora, din afară şi în plus România va prelua şi dosare rămase neîncheiate din alte părţi.

“Să nu uităm că ni se vor ridica obstacole şi din partea altora, din afară. Să nu credem că toată lumea e fericită dacă România va avea o preşedinţie bună şi ne putem aştepta să existe obstacole de genul acesta. Să nu uităm, de asemenea, că noi avem agenda noastră, dar sunt deja dosare pe care le preluăm neîncheiate din alte părţi şi va trebui să facem un compromis între dosarele noastre şi dosarele pe care va trebui să le preluăm”, a spus Ioan Mircea Paşcu.

El consideră că lupta politică internă poate afecta mandatul României la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi propune un armistiţiu pe durata acestui mandat.

“Să nu uităm că lupta aceasta internă se poate manifesta şi în preşedinţie. Dacă pentru chestiuni care nu au nicio legătură cu lumea europeană avem plângeri şi lăcrămaţii transmise în afară, cu atât mai mult în timpul preşedinţiei pentru că există o părere după părerea mea destul de îngustă care vede un succes al preşedinţiei române îl va vedea ca un succes al PSD-ului şi lucrul acesta nu trebuie să se întâmple şi atunci trebuie să ne opunem cu toată forţele ca PSD-ul să aibă un succes. Până la urmă nu e PSD-ul, e România. Pe vremuri, la olimpiade, toţi grecii opreau războaiele dintre ei, poate ar trebui ca şi pentru astea şase luni să oprim şi noi, să avem un armistiţiu”, a precizat Ioan Mircea Paşcu.

Europarlamentul a fost prezent joi la deschiderea Şcolii de Vară a femeilor din PSD.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trei vecee 150.000 de euro !!! ??? Magadaule trei dosare penale !!! Un veceu in parc la prinarie costa contribuabilii constanteni de la nasu nasilor don fuckadau cate 2 miliarde bucata. Baah cinstitilor pisdei voi sunteti tare nebuuuuuni !!!
0
0
PSD-eii n-au in cap decat cum sa dea mai repede OU pe legea amnistiei si gratierii sa-si scape toti hotii de puscarie si sa ramana si cu banul furat. Hotia lor s-o plateasca prostimea ca datorie publica!
2
0
cel mai de cacat guvern din istoria moderna al Romaniei in ajun de centenar.
2
0
Hot de case si combinator de copii.
0
2
te obsedeaza muia ! tu nu vezi ca doar voi luati muie ????? chiar esti bou si nu realizezi ca urlati , grohaiti , si noi ne vedem de treaba ....ne pisam pe tine , leguma in putrefactie ! daca ma-ta lua muie in timp ce te hranea , ai ramas cu acest cuvant , primul din viata ta ....
2
3
Armistitiu le trebuie la pesedei ca sa mai treaca niste legi ca sa scape de parnaie. Muie dragnea,muie pesede !!!
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108